Skoči na vsebino

Skuter za v sluzbo


mare25

Priporočene objave

Lep pozdrav vsem.

Rabil bi nekaj informacij glede nakupa skuterja. Glede na vozne razmere v ljubljani(guzva,zastoji) sem zacel razmisljati o nakupu skuterja.

Veckrat na dan moram iz pisarne na razlicne konce ljubljane in z avtomobilom porabim prevec case+nimas kje parkirat.

Ker ze 6 let vozim samo avto,bi potreboval nekaj informacij.

Na netu je ogromno nekih kitajskih skuterjev(kako se obnesejo) rabil bi skuter s katerim ne bom delal zastojev in pa neko zanesljivost. na pogled mi je vsec sachs(cca.1000€) kaksna informacija o njem bi bila dobrodosla.

Hvala vsem!

Mare

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim, da tema že obstaja (odločitev glede nakupa skuterja - nekaj v tem smislu) ;) Malo prebrskaj pa boš našel. Sam ti bolj priporočam kakšnega maksija, ki ima dobro vetrno zaščito (da se recimo lahko pelješ tudi v dežju, pa nisi ekstra moker), je pa res, da potem moraš narediti izpit za A kategorijo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

skuter je brezveze, za mesto ti je kak star tomos avtomatik čisto dovolj pa stane cca 200€ + 20€ letno zavarovanje. pa še skrbi z krajo ni.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi sam sem ze razmisljal o maxiju,ampak nimam casa it delat izpita A kategorije.

Skuter bi se v glavnem uporabljal za nekaj kratkih vozenj na dan(pomlad,poletje)

Kako je s krajami skuterjev,a jih se vedno kradejo tako kot vcasih?

Malo sem brskal po netu in je polno nekih novih znamk za ugodno ceno.Kako se kaj obnesejo te cunga-lunga skuterji(1000€)

S katerim cunga lunga skuterjem imate dobre izkusnje,kaj priporocate?

Hvala za info!

Mare

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Novih za 1000€ ne dobiš, razen one čunge lunge :) Tem se izogni v širokem loku. Raje kupi rabljenega. Ker se mi zdi, da bi rad imel dobro vetrno zaščito ter ravno dno, da lahko gajbo piva pelješ domov, je pomoje Peugeot Elyseo dobra izbira. Poglej na avtonetu, mislim, da je en za 400€.

Glede kraj :) Ne kradejo več tako kot v časih, ampak nič nas ne sme presenetiti. Torej, že en disc lock ti bo precej pomagal, če boš imel dva ali pa verigo pa se ga nobeden ne bo dotikal.

Popravljeno . Popravil Tomozuki
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Predvidevam oz upam da imaš vsaj izpit do 125 ccm, predlagam 4 taktni motor(skuter) z malo oz nič vzdrževanja ki deluje na principu natankaj in vozi. Če želiš izvedet katere modele priporočamo samo napiši.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sam sem iz istega razloga kupil skuter za po mestu in v sluzbo. Stroski prevoza na delo so se drasticno znizali, pravtako cakanje v kolonah in iskanje parkirnega prostora. Ko sem se imel blokado v motorju sem bil velika ovira v prometu z bednimi 45km/h - na Dunajski je omejitev v glavnem 60km/h. Imam CPI Oliver City, ki bi ga lahko najbrz stel med 2T cunga lunga. Brez blokad se je hitrost izenacila z Dunajsko in Celovsko v Ljubljani, ko pa je cela kolona sla 70-80, pa sem ze bil ovira.

Ce nimas izpita za A kategorijo, bi na tvojem mestu kupil rabljen 2T skuter bolj priznane znamke...Gillera, Piaggio, Aprilia, Peugeot, itd.

Sodelavec ima enega 4T cunga lunga, pa se vseeno komot in brez problemov pripelje v sluzbo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zal si lastim samo izpit za avto ze 7 let.

Iscem pa skuter po principu tankaj,vozi,pozabi da ga imas(avto je moje glavno prevozno sredstvo)

Malo sem gledal,malo bral in nekateri s kitajci nimajo problemov,drugi imajo...

Nekako mi je vsec superking (750€) imajo vgrajene hondine motorje,glede na to da so na tv-ju zanc predstavljali 10 top motorjev na svetu in je zmagal neki smesen hondin skuter(naj bi bil neunicljiv-vozi ga pol kitajske) se mi zdi da bi bil ta skuter dober in racionalen nakup za nekaj mesecev voznje na leto...

Kako je z servisi in rezervnimi deli za kitajce???

Mare

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aha, verjetno misliš Super Cub-a, ki so ga vrgli s bloka in je še vedno vžgal. Pa pomfri olje je kuril :D Skratka, priporočam ti ogled avtoneta in po tehtnem premisleku nakup. Problem s kitajci je, da nekateri delajo odlično, nekateri pa totalno zanič. In, če naletiš na enega zanič, si ga nahebal. Sem imel enega doma in ti lahko povem, da so deli dragi kot za kakšen motocikel. Sicer pa za 1000€ že dobiš nekaj rabljenega in spodobnega. Po tvojem principu ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kljub vsemu ti nakup kitajca močno odsvetujem. Prav tako odpade tudi 4t motor ker je prešvoh. Torej ti ostane 2t, recimo, gilera, piaggo, aprilia,...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nekako mi je vsec superking (750€) imajo vgrajene hondine motorje...

Sam sem vozil yiyinga 150 ccm.

kar se motorja tiče, nimam pripomb, je predel kot urica. problem pa je bilo vse drugo razen motorja. v bistvu sem se na koncu poslovil od njega zato, ker ga ni bilo, ki bi mi znal pritrdit izpuh na blok motorja tako, da ne bi čez manj kot 1000 km s5 padel dol. Na koncu so ga raje odkupili od mene, kot da bi znova in znova popravljali.

LP in veliko sreče pri nakupu,

Matic

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi sam sem v dilemi,nekaterim kitajci delajo super,drugi bi jih najraje zazgali zaradi problemov...

Kupil pa bi nov skuter(zaradi garancije) in zaradi tega ker je tezko dobiti vredu rabljen skuter(mularija jih ubija)

Opazam pa da vsi skuterji komaj dosegajo realnih 50km-h v Ljubljani je vecina cest sedaj omejena na 60km-h???

A se splaca dat ven blokade da gre vsaj 60,al se ne splaca zaradi policije? Kaksne so kej kazni ce gre skuter 60 km-h?

Pri kitajcih mi je vsec predvsem cena,kateri bi bili dobra izbira razen znanih japosnkih in italijanskih znamk?

Mare

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ene stvari se še moraš zavedat pri kitajcih. njihov servisni interval, menjava jermena itd. so veliko bolj na gosto. moj yiying je imel servis vsakih 2000 km! In tako v bistvu kupiš "s kitajcem" velik skuter na obroke, saj pogostejši servisi in menjava delov pomenijo večji strošek. če imaš tako srečo, kot sem jo imel sam, pa imaš skuter več na servisu, kot pa doma.

moj nasvet: glej od znamke kymco naprej (nižjega ranga raje ne oz. v te primeru Tomos) in raje v štartu daj nekaj več, da bo potem veselje večje, pa da bo mir. garancija pa po mojih izkušnjah ni kaj prida pri kitajcih... vsega si ti kriv, kar naenkrat ne gre nič pod garancijo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če boš kupil Italijana ali Japonca, bo v nasportju s Chunga Lunga po nekaj letih še vedno vreden precej denarja.

Je pa opaziti, vsaj v LJ, da mularija vozi mnogo manj skuterjev kot pred leti, ko se je ob koncu devetdesetih zgodil skuterski boom. 2 leti stari skuterji so se takrat prodajali za več denarja, za kolikor je bil prej kupljen nov, saj so se cene skuterjev takrat precej dvignile. Leta 1997 oz. 98 je Runner 50 DD stal okrog 1.300 €, po desetih letih se ti isti rabljeni skuterji prodajajo po pribl. 800 €, kar je po mojem mnenju ogromno. Očitno vsi upoštevajo, da nov Runner stane 2.400 €, pa razen dizajna in malce bolj ekološkega agregata ni nobenih bistvenih tehničnih sprememb glede na letnik 1997.

Jaz bi za skuter za v službo kupil lepo ohranjeno Runnerco, vseeno kateri letnik od 1998 do 2002. Ker nimaš izpita za A, blokade ven, ker drugače se nima smisla kotalit 45 km/h med avtomobili. Servisiral bi ga definitivno sam.

Popravljeno . Popravil jetman
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sam bi ti svetoval kaksno gilero runner ali piaggio energy oba imata namrec podobno masino. SAm sem imel runnerja z njim sicer novim naredil 40000km samo redni servisi in 3je zamenjani bati! Cena novega je bila leta 98 440000sit in sem ga po 5 letih prodal za 240000. Je pa res da je lepega tezko dobit. je pa motor vodno hlajen disk zadaj spredaj...in teh motorjev pod 600e ne dobis se pravi ce dobis lepega na njem cenovno ne bos veliko zgubil...Pred kakim letom sem kupi zongshen wind 50 cena novega 700e. Sem razmislajal isto kot ti nov kratke relacije itd...Kaj naj recem ko das blokade ven je sel po stevcu 65 koliko je to realno ve sam bog ko smo merili z mojo ninjo je na njej kazalo 53 na kitajcku pa 65...v klanec ne gre nikamor nobenega navora. v 500km mi je crknil števec za hitrost zgubil 3 sravfe crknila hupa, sprednaj bremza prijela zelo slabo ne glede na to da sem zamenjal olje v njih ter dal druge ploscice...zacela je odstopati obloga od sedeza...vglavnem ce potegnem crto...

Boljse kupit 5 let starega italijana vodno hlajenega 2t kot pa novega kitajca. Razen tako kot je nekdo napisal zgoraj kymco je se nekako v rangu kateri so bolj kvalitetni. Drugace pa ala gilera piaggio aprilia nimas veliko za falit. Problem je le dobit lepega in ohranjenega in seveda nepredelanega :naughty:

no malo sme zafilozofiral ampak to je moje mnenje...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še to sem pozabil ko si vprašal glede kraj. V lj so kraje zelo pogoste...Da ne govorim da sem na lastne oči videl kako so ukradli runnerja v cca 30s....samo top v ključavnico in taram... Vglavnem če se odločijo lahko ukradejo vse pa ne glede ali je to skuter avto ali avion:) Najbolje je da imas disk ključavnico in kako verigo da ga kam priklenis na da ti ga nakoncu za usesa zvlecejo oziroma vržejo v kombi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se glede kraje ja... Dve leti imam skuter parkiran pred blokom (nimam kam za spravit :unsure: ) . Disk-lock in pa se ena malenkost, ki preprecuje vzig. Do danes mi ga se niso ukradli, zaklepam ga pa komplet redno! Tudi ce skocim samo v trgovino, nataknem disk-lock. Je pa prejsnji teden pripeljal sosed "novega rabljenega", pustil pred blokom samo s kljucem zaklenjenega, in ga ze ni vec.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še to sem pozabil ko si vprašal glede kraj. V lj so kraje zelo pogoste...Da ne govorim da sem na lastne oči videl kako so ukradli runnerja v cca 30s....samo top v ključavnico in taram... Vglavnem če se odločijo lahko ukradejo vse pa ne glede ali je to skuter avto ali avion:) Najbolje je da imas disk ključavnico in kako verigo da ga kam priklenis na da ti ga nakoncu za usesa zvlecejo oziroma vržejo v kombi.

Drgač se da runnerco brez topa odpelat v 30s :D Teh novih pa tud s topom ne boš odpelu ker majo koderan vžig. Sedež se da pa tud v sekundi odpret. Tko da runnerce po mestu bl ne če je nimaš km parkerat. Sploh zato ker so zelo zaželjene ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sklep:

kupit skuterja in dati gor tempirano bombo na kodo :whistle:

Ja, pol pa gledat poročila kje je bombo rasfukal O:-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To bi nadomestilo alarm, še nalepko bi dodal, "če ga suneš te razfuka".

:evilgrin:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Problem Runnerjev je, da je serija ogromna (od 50 do 180) in plastike pašejo na vse. Poleg tega jih je tudi največ na cesti in rezervni deli so skoz v povpraševanju. Enih par "dobavljalcev" smo imeli tudi na Motosvetu. Eden izmed njih je celo vozil mojega Runnerja. Skuter načeloma ni slab, le na določenih delih se pozna malo šlamparije. Za po dežju pa ni, ker je aerodinamičen sprednji del nerodno zaobljen pri nogah.

Načeloma bi na tvojem mestu raje kupil rabljen skuter uveljavljene znamke kot pa novega Čigumija. Sej zanemarjene skuterje se vidi že iz slike. Skuterji kot so Runner, NRG, Aerox, SR-50, Speedfight, Fever itd. imajo lahko po 50.000km pa ne bo nobene panike, ker bojo še zmeraj šli. Večina jih itak ima italijanske agregate (Morini, Minarelli), če ti je pa to prešvoh pa si kupiš 70ccm kit od Malossija ali Polinija. Elektronske blokade obratov se dobijo že za okoli 50€. Torej, če te ustavi policija, ker so ti namerili preveč, stisneš gumb in skuter ne bo presegel 50km/h. Kar se pa varnosti pred krajo tiče: disc lock in veriga okol kandelabra, pa nimajo kaj iskat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!