Jump to content

Na kaj paziti pri nakupu rabljenega avta


bna

Recommended Posts

Avtor spodnje zadeve je Boris Gašperin. Glede na to, da ni niti avtomehanik, niti avtodealer Vas prosi, da pripombe, želje, dopolnila in popravke pošljite prosim na njegov e-mail s Subjektom ?RabljenAvtoText?: Boris Gašperin gaso@nospam.hermes.si.

SPISEK KONTROLNIH TOČK PRI NAKUPU RABLJENEGA AVTOMOBILA

(v1.23, 6.marec 2001)

Priporočam, da imate s seboj tole opremo

1. Obleka, s katero se lahko tudi vležete pod avto ali podloga

2. Rokavice, da si ne boste rok umazali

3. Žepna svetilka (delujoča)

4. Magnetek

5. Merilec tlaka v gumah

Prodajalec

1. V kolikor kličete na oglas in prodajalec vpraša za kateri avto pa gre, je po vsej verjetnosti preprodajalec.

2. V kolikor se prometno dovoljenje ne glasi nanj, je verjetno tudi.

3. Če na vas pritiska s kratkim rokom za odločitev, raje premislite še enkrat. Bolje en zamujen dober avto kot kupljen slab!

4. Če stalno govori in odvrača pozornost ali spreminja temo pogovora, bodite pozorni saj je možno, da kaj prikriva.

5. Če vam zatrjuje, da je v zadnjem času vse živo popravil, da bi ga bolje prodal, mu le ne verjemite kar tako. Verjetno avto prodaja zato, ker ga mora stalno popravljati je to (pre-)drago.

6. Če ima avto samo malo časa obstoji verjetnost, da je z njim nezadovoljen. Poskusite ugotoviti vzrok.

7. Če je avto mlad in je prodajalec že tretji, četrti, ? lastnik, je nekaj čudnega s tem avtom. Bodite pozorni.

8. Bodite še posebej previdni, če za avto ni vseh pravih papirjev ? prometna, zavarovalna polica, servisna knjižica ali še taka malenkost kot kodna številka za avto radio ? le kako ga je sam poslušal?

9. Če na resna vprašanja odgovarja s frazami, ima lahko kaj za bregom. Primeri: Motor zato slabo vžge, ker je mrzlo ali par dni ni bil vožen; slabo se pretikajo prestave pri vseh avtih tega tipa...

10. Če je bil avto zaleten, vztrajajte na tem, da vam pokaže račun popravila (bog si ga vedi, kateri pocar je drugače to nestrokovno popravil ali pa je bil lahko obseg škode večji, kot trdi)

11. Če o kilometraži govori stalno samo o tem, da je po števcu toliko, o drugih indikatorjih pa noče slišat (beri spodaj), potem je v resnici lahko še x-krat več.

12. Če nima/noče dati originalne servisne knjižice oziroma je le-te prazna, lahko kaj prikriva ali pa je nekdo ?fušal/pocal? pri avtu.

13. Če v pogodbo ni pripravljen zapisati, da je bil avto nezaleten ali, da bo to pa to pred prepisom še popravil, pozabite na to.

14. Če se pa ni pripravljen peljati z vami na tehničnega (slabše) ali pa na pooblaščeni servis (boljše), potlej pa tako ali tako pozabite na ta avto.

Pregled karoserije

1. Je avto umazan? Potem boste težko odkrili manjše nepravilnosti, ki lahko marsikaj pokažejo.

2. Kontrola rje: poglejte pragove, vzdolžne nosilce, kote notranjih blatnikov, vogale na zunanji strani blatnikov, poglejte tudi v skrite kote - ne pozabite baterijske svetilke, spodnji robovi vrat in prtljažnika.

3. Ste preverili zaščito podvozja? Posamezna napihnjena mesta nakazujejo rjo.

4. Je zaščita podvozja čisto nova? So deli nanosa drugačne barve? Še posebej na pragovih in robovih blarnikov? Sumljivo?

5. Ste našli debeli nanose kita? Preverite še z magnetkom.

6. Preverite celoten izpuh, če rjavi ali če ima strgane/zlomljene nosilce.

7. Je bil avto zaleten? Bodite pozorni na različne barvne nianse, ostanke laka na vratnih in okenskih tesnilih, na slabo prilegajoča se vrata in pokrove, na zvarjena mesta na podvozju, nosilcih karoserije in blatnikih. Lahko tudi samo kaže na to, da je bil kje kakšen rjast flek ?prešprican?.

8. Če so špranje v vratih in pokrovih zelo očitno različnih širin, je bil avto verjetno poškodovan.

9. Preverite vsa gumijasta tesnila (okna, prtljažnik, vrata in strešno okno). Če ne tesnijo, bo rjavelo (če že ne).

10. Sumljivo je tudi, da avto nima nobenih pikic na maski oziroma na sprednjem pokrovu, ima pa dovolj prevoženih kilometrov.

11. Če so žarometi (reflektorji) mat, zarjaveni ali pa so svetila od znotraj zarošena je verjetno, da ne tesnijo. To je običajno precej drago, ko ti na naslednjem tehničnem to zavrnejo...

12. Dvignite preproge v kabini in prtljažniku. Če je pod njimi vlažno ali plesnivo boste verjetno v vogalih našli tudi rjo.

13. Ali je profil na gumah v redu (vsaj štiri milimetre globok)? Bodite na kvaliteto gume še posebej takrat pozorni, če je bila stranice gume ?poplajhana? s črno barvo.

14. Če ima avto manj kot 50.000 km in nove gume, preverite, zakaj ? pozimi mora voziti na zimskih, polet na letnih? Če je menjal zaradi ?dirkaške? vožnje prav, če je pa vozil več, kot vam ?govori? števec tudi prav, vendar ne za vas!

15. Ali so velikosti gum, tip in proizvajalec na vseh gumah isti? Tudi na rezervni gumi?

16. Ali ima rezervna guma dovolj tlaka? Če je prazna, je lahko preluknjana.

17. Ali ustrezajo velikosti gum tistim v navodilih? Če so prevelike oziroma preširoke, preverite končnike ? tehnični?

18. A so poleti oz. zgodaj jeseni monitirane zimske gume? Zakaj? A so letne totalno fuč ali celo posnete?

19. Preverite kako je z garancijo proti prerjavenju! Garancijo lahko verjetno uveljavljate samo takrat, če je bil avto redno kontroliran pri pooblaščenem servisu (izpolnjena servisna knjižica!!).

20. Se hočete res prepričati, a je bil popravljan, klepan oz. barvan? Za nekaj jurjev si kupite GlassMeter (ali pa kje sposodite) in z njim premerite vse površine avta ? tam, kjer je meritev najmanjša je verjetno originalna barva. Če pa meritev precej naraste, si pa lahko mislite svoje.

Pregled podvozja in koles

1. Ali so gume enostransko zvožene? Ali so poškodovane obese, ali je zamaknjena karoserija po nesreči ? napraviti bo potrebno optiko koloteka, lahko je tudi kaj hujšega.

2. V enakomernih razmakih zvožen profil na gumah ? verjetno so okvarjeni blažilniki.

3. Preverite blažilnike ? poglejte, če so sledi olja oziroma vlage. To ni dobro, saj pušča.

4. Preverite, če imajo kolesa ?luft?: z rokami krepko zatresite kolesa. Če imajo ?luft? potem so verjetno ležaji obrabljeni.

5. Preverite, koliko mrtvega hoda ima volan: pri naravnost stoječih prednjih kolesih se sme volan zaverteti za največ dva prsta, ne da bi se kolesa premaknila. Če je več, so lahko končniki obrabljeni ali pa volanski prenos (zobata letev?). Najbolje je, da zavrtite volan, ko je motor ugasnjen. Če kaj poka ali škrta bo tudi treba kaj še popraviti na tem avtu.

Test zavor

1. Preverite, da zavorni koluti nimajo žlebov (odmontirajte kolesa, če je potrebno).

2. Preverite zavorne diske, da ugotovite, koliko so zrabljeni ? normalna obraba nekako pomeni 0.6-0.7 mm na 100.000 km. Običajno je na znanji strani diska rob, kjer zavorna obloga ne pritiska, na katerem se da izmeriti obrabo. Lahko pa, da so diski novi, vprašajte zakaj!

3. Ali so zavorne obloge vsaj pet milimetrov debele?

4. Zavorni pedal se tudi pri daljšem pritisku ne sme podati do dna (?do pleha?). Če se, ima zavorni sistem ?luft?, ali pa pušča ? zavorni cilinder ne tesni.

5. Preverite, če je dovolj zavorne tekočine v posodi!

Pregled motorja

1. Preglejte motorni prostor ? predvsem na spodnji strani mora biti suh in relativno čist

2. Če je motorni prostor zaoljen oziroma popolnoma ?zasvinjan? ali pa, če je sterilno čist: nekaj je verjetno narobe ? minus točke

3. Preverite cevi in hladilnik, če tesnijo. Sledi vodnega kamna kažejo mesta, kjer ne tesni.

4. Preverite hladilno tekočino, ne sme biti umazana od motornega olja oziroma rje. Če je je premalo, tudi ni dobro.

5. Preverite nivo olja. Lesketajoči delci na kontrolni palici kažejo na obrabljene ležaje ojnice.

6. Poglej še na obesek od servisa pri zadnji menjavi olja. Če datum in kilometri nekako ne gredo skupaj s števcem, je nekaj čudnega, a ne?

7. Vžgite motor. Ali takoj vžge in teče enakomerno? Pri vžigu preverite merilec temperature ? če kaže normalno delovno temperaturo, so ga že prej ogreli.

8. Ali trdo klenka? Lahko je okvara motorja.

9. Ali se pri delujočem motorju hladilna tekočina peni (kot gazirana voda) ? verjetno je okvarjeno tesnilo glave motorja.

10. Odprite pokrov za dolivanje olja ? če vidite, da se kadi, potem lahko, da batni obročki ne tesnijo ? pazi, generalka motorja je lahko nujna

11. Preveri, če tesni izpuh? S krpo ali s podplatom zatesni izpuh. Če tesni, bo motor po nekaj sekundah ugasnil.

12. Preverite akumulator: prižgite hkrati vse porabnike elektrike v avtu, akumulator to mora brez težav zdržati.

13. Ohišje baterije ne sme kazati nobenih razpok ali poškodb, kontakta morata biti dobro namaščena.

Test pogonskega sklopa (menjalnik, sklopka, diferencial, pogoske osi)

1. Test sklopke 1: Na mestu in pri delujočem motorju pretikajte v različne prestave. To mora iti lahko in brez škrtanja. Če ne, potem sklopka ne spusti povsem.

2. Test sklopke 2: Zategni ročno zavoro, pretaknite v drugo prestavo in poskusite z zategnjeno zavoro speljati. Če motor ne crkne, potem sklopka drsi.

3. Test sklopke 3: Pretaknite v prvo prestavo, počasi spuščajte pedal sklopke, ne da bi pritiskali na plin. Po približno dveh tretjinah hoda sklopke se mora avto počasi začeti premikati.

4. Pedal sklopke sme imeti največ tri centimetre mrtvega hoda.

5. Preverite mrtvi hod pogonskih osi: poskusite jih z roko zavrteti sem in tja. Mrtvi hod naj bi bil minimalen, še bolje pa je, če ga ni.

6. Preverite manšete na pogonskih gredeh (no, ne samo tukaj, povsod), če tesnijo. Če ne, lahko prodreta umazanija in vlaga.

Pregled notranjosti vozila

1. Preverite, da delujejo prav vse kontrolne lučke in stikala.

2. Ali je v avtu priložena knjižica z navodili za uporabo? Kaj pa navodila od radia?

3. Ali lahko sedeže prestavite v vse možne položaje?

4. Ali so varnostni pasovi in njihove pritrditve v redu? Če so pasovi umazani ali celo ob robovih nacefrani (obrabljeni), ali pa se ne navijajo več nazaj, potem bi jih bilo dobro zamenjati. To kaže pa tudi na to, da ima avto verjetno že precej kilometrov za seboj.

5. Odstranite prevleke sedežev in preverite originalne prevleke. Če so že močno obrabljene, ali so sedeži močno vdrti ali pa se še sedeži majejo na vodilih, lahko iz tega sklepate na močno rabo vozila (veliko kilometrov).

6. Preverite gumijaste obloge pedalov. Močna obraba pedalov kaže na veliko kilometrino oziroma na pogosto rabo na kratkih progah. Bodite pozorni tudi pri čisto novih gumicah. Tu verjetno poskušajo prikazati kot, da je avto zelo malo rabljen.

7. Pri kabrioletih nujno preverite platneno streho. Večkrat jo odprite in zaprite.

8. Preverite pri njih tudi, če vse tesni oziroma, če so kakšne poškodbe na ogrodju strehe.

9. Če je avto od kadilca, vi pa ne kadite, dobro razmislite. Kar nekaj časa bo trajalo, da se bo (mogoče!!!) cigaretni smrad razkadil.

10. Če radio ni originalen preverite, kako je priklopljen? Slabi spoji na radiu so že pozročili kakšen požar na avtu.

11. Preveri, če je v avtu najnujnejše orodje (dvigalka, ključ)! Kaj pa rezervne luči, trikotnik in prva pomoč?

Elektronika, sklopi, napeljava, delovanje:

Posebno poglavje. Tu je daleč največ problemov.Se dobi nasvet po posebni želji.

Papirji

1. Preverite številke motorja in šasije, če se ujemajo s tistimi na papirjih. Nekateri modeli imajo številko šasije tudi drugje. VW Golf, recimo, ima številko pod podlogo na tleh ob sovoznikovih vratih. Vse številke se morajo ujemati.

2. Preverite, če je prodajalec tudi lastnik vozila. Če ni, mora imeti pismeno pooblastilo za prodajo tujega vozila (žal ne vem, če mora biti le-to overjeno pri notarju)

3. Poglejte, da so na papirjih iste številke kot na pogodbi.

4. Od prodajalca morate dobiti vsaj dva oziroma raje tri originalne (!!!!) ključe. Po nakupu preverite zunanja ogledala in blatnike, če v njih ni skrit kakšen ?rezervni? ključ, da jim čez N-mesecev ne bo treba stekla razbijati! Novejši avtomobili imajo še kakšen plastičen ključ, ali pa mikro ključ, ki naj bi pasal v denarnico (ključ, ki nima plastičnega prijemalnega dela).

5. Preverite dokumente precej natančno, če so vse številke jasno zapisane, če so žigi nerazpacani, da ni bilo kaj radirano ali popravljano na papirjih?

Testna vožnja

6. Osnovno pravilo: vozite vi sami! Relacija mora biti dovolj dolga, da prevozite tudi kakšno slabšo cestišče. Pazite na to, da se ne vozite z neregistriranim avtom.

7. Med vožnjo izklopite radio in ventilacijo, tako vam ne bodo ušli neprijetni glasovi, šklopotanja in škripanja.

8. Ali je hladen (!) motor takoj vžgal?

9. Potem, ko je motor ogret, ne sme ugasniti v prostem teku in mora spontano poskočiti, ko pritisnete na plin, drugače je nekaj narobe z vbrizgom, vplinjačem ali vžigom.

10. Močno pospešite, pri tem ne sme kovinsko šklopotati (kaže na okvaro batov oziroma odmične gredi).

11. Med vožnjo na hitro odvzemite plin. Če poka iz izpuha, potem prihaja neizgoren bencin v izpuh (ventili ne tesnijo ali pa je defekten vžig).

12. Poglejte v vzvratno ogledalo. Če se kadi za avtom, ko odvzamete plin, potem so lahko vodila ventilov ali batni obročki obrabljeni. Posledica: velika poraba olja, pri avtih s katalizatorjem boste verjetno morali kmalu zamenjati katalizator.

13. Ali pretikate prestave lahko in brez zatikanja? Najpogosteje opazite škrtanje med pretikanjem navzdol v drugo prestavo.

14. Med vožnjo odvzemite plin pri vtaknjeni katerikoli prestavi. Če menjalnik tuli, ko zavira avto, so verjetno zobniki obrabljeni

15. Če škrta pri hitrem pretikanju, so sinhronski zobniki obrabljeni/poškodovani

16. Poslušajte diferencijal: če tuli, so zobniki/planeti verjetno obrabljeni

17. Preizkus kardanske gredi: v nižji prestavi na hitro odvzemite plin in takoj spet pospešite. Če poka ali škrta imajo križni zglobi preveč ?lufta?.

18. Test podvozja: vozite po luknjasti cesti. Če podvozje zelo šklopota je lahko nekaj narobe z vodili/premami ali pa blažilniki niso dobro pritrjeni (popuščeni vijaki).

19. Če avto plava, so blažilniki obrabljeni.

20. Če volan na ravni cesti vibrira oziroma, če celo trza, so lahko platišča poškodovana ali pa kolesa niso scentrirana.

21. Test zavor: na ravni prazni cesti pri hitrosti 30-40 km na uro spustite volan in močno zavrite. Avto mora zavirati naravnost! Vendar bodite pozorni, ob okvarjenih zavorah lahko hitro pristanete v jarku ali pa obcestni svetilki ? krivi ste pa vi, ne avto!.

22. Pri tem testu zavor ne smete slišati nobenih kovinskih zvokov, drugače sledijo draga popravila.

23. Test ročne zavore: pri zelo majhni hitrosti zategnite zavoro, zadnja kolesa morajo takoj blokirati. Vendar pozor, nekaterim ?francozom? deluje ročna zavora na sprednja kolesa.

24. Preverite ventilacijo in gretje. Poslušajte, če kaj ropota. Ali mogoče gretje smrdi?

25. Če imate čas in voljo se odpeljite v pralnico, da vidite, če strešno okno in ostala okna, pa tudi tesnila vrat in pokrovov tesnijo

Tole sem nasel na mercedesovem forumu in se mi zdi uporabno. Upam da ni bilo ze postano tukaj.

lahko pa še kaj dodate ali pa pokritizirate vsak nasvet pride prav .

Edited by bna
Link to comment
Share on other sites

Ja sam dvomim da mi bo prodajalc dovolil da začnem tm kolesa dol šraufat... Tud jest pomojem nebi dovolil če bi avto prodajal.

Link to comment
Share on other sites

Kje si bil stemi nasveti pred 4 dnevi?Bi jih lahko nekak dol spravil,in jih dal moji materi prečitat.tak pa je privlekla tak krš da je groza!jebi ga zdaj,

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Kje si bil stemi nasveti pred 4 dnevi?Bi jih lahko nekak dol spravil,in jih dal moji materi prečitat.tak pa je privlekla tak krš da je groza!jebi ga zdaj,

Moja starša sta tudi privlekla neko srednjo žalost, čeprav smo jima točno povedali kakšen je avto.

Ah, stari so bolj trmasti. :P

Link to comment
Share on other sites

Nikakršni nasveti nepomagajo dosti,kajti ni prodajalca,ki bi vam to opisano početje v celoti dovolil! Mislim,da je najbolje in se sigurno obrestuje vzeti nekoga,ki je mehanik in se na dotično znamko spozna.Sam sem že parim pomagal pri nakupu vedno sem našel več pomanjklivosti,katere je moral prodajalec odpraviti ali prodati avto ceneje.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Meni je pri nakupu zelo prav prišla spodnja stran.

Tu je link:

http://www.informiran.si/index2.aspx?catID=1000197

Gor maš dokumente (vloge, pogodbe) ki, jih potrebuješ pri nakupu avtomobila. Pa celo BREZPLAČNI so. :OK:

Na strani je tudi priročnik o prodaji ali nakupu avtomobila, kjer je kar nekaj uporabnih stvari. Tudi ta je brezplačen. :OK:

Link:

http://www.informiran.si/portal.aspx?conte...howRightFrame=1

Upam, da vam bo koristilo.

Lp ;)

Link to comment
Share on other sites

25. Če imate čas in voljo se odpeljite v pralnico, da vidite, če strešno okno in ostala okna, pa tudi tesnila vrat in pokrovov tesnijo

in tako v primeru če boste kupli avto boste imel čist avto

:yea1: :yea1: :yea1:

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 8 months later...

pogledt po šivih(notranjost) če je bil kdaj avto pokozlan

pogledt vrata tm k gre šipa notr če so še kaki koščki salame, makaronov,... notr, da vidš, če je kdo čez okn kozlov med vožnjo

:headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang:

Link to comment
Share on other sites

pogledt po šivih(notranjost) če je bil kdaj avto pokozlan

pogledt vrata tm k gre šipa notr če so še kaki koščki salame, makaronov,... notr, da vidš, če je kdo čez okn kozlov med vožnjo

headbang.gifheadbang.gifheadbang.gifheadbang.gifheadbang.gifheadbang.gifheadbang.gifheadbang.gifheadbang.gifheadbang.gifheadbang.gifheadbang.gifheadbang.gifheadbang.gif

po pisanju sodeč se ti je to pred kratkim zgodil ??? whistle.gif

Link to comment
Share on other sites

men se zdi najbol pomembno pogledat lastnika. Avte ipak kupujemo od ljudi. če prideš pred strojansko bajto brez fasade. . .

Link to comment
Share on other sites

men se zdi najbol pomembno pogledat lastnika. Avte ipak kupujemo od ljudi. če prideš pred strojansko bajto brez fasade. . .

Velikokrat je tako razmišljanje lahko napačno za kupca. Dostikrat se zgodi, da je nekomu avto vse kar ima in ga pazi ter skrbi zanj, nekdo, ki je pa premožen mu je pa to procent premoženja ali še manj in dela z njim brez občutka in velikokrat so takši bogati ali kakši veliki intelektualci popolni abervezniki za tehniko, ki ji ne prizanašajo.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Eh lastnika niti ne bi toliko gledal, pa tudi govorjenje ne pove dosti. Lahko, da je dober govorec pa te obrne okoli takoj, lahko pa, da ne zna toliko povedat, ima pa odličen avto. Najbolje je, da greš na probno in da vozi voznik. To je tudi nek pokazatelj kako je delal z avtom.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

pogledt po šivih(notranjost) če je bil kdaj avto pokozlan

pogledt vrata tm k gre šipa notr če so še kaki koščki salame, makaronov,... notr, da vidš, če je kdo čez okn kozlov med vožnjo

:headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang:

made my day :D

makaroni ahahaha :D

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

men se zdi najbol pomembno pogledat lastnika. Avte ipak kupujemo od ljudi. če prideš pred strojansko bajto brez fasade. . .

Moj sosed ima razvalino od hise. Tudi ni bogat, ampak avto ima pa visjega razreda, sicer ni v garazi ampak skrbi za njega bolj kot zase, ga cisti, neguje...Ta avto ni videl hitrejse voznje ali umazanije!!!

Tako da ne drzi popolnoma.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Moj sosed ima razvalino od hise. Tudi ni bogat, ampak avto ima pa visjega razreda, sicer ni v garazi ampak skrbi za njega bolj kot zase, ga cisti, neguje...Ta avto ni videl hitrejse voznje ali umazanije!!!

Tako da ne drzi popolnoma.

Od takega "markantneža" ne bi nikoli kupil, ker bi potem imel zmeraj pred očmi njegov trpeči ksiht, ko bi jaz vozil po lužah in blatu ter še avto po možnosti kje klepnil. Me spominja na one tipe, ki ti nekaj prodajo in potem še rečejo "ampak lepo delaj z njim!" ali pa "pa daj mi čez kak oleto fotko pošlji, da vidim, če lepo delaš"

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Nikakršni nasveti nepomagajo dosti,kajti ni prodajalca,ki bi vam to opisano početje v celoti dovolil! Mislim,da je najbolje in se sigurno obrestuje vzeti nekoga,ki je mehanik in se na dotično znamko spozna.Sam sem že parim pomagal pri nakupu vedno sem našel več pomanjklivosti,katere je moral prodajalec odpraviti ali prodati avto ceneje.

Jaz pa mislim, da so nasveti dobri, avtor pa se je neznansko potrudil (brezplačno). Seveda ne moreš upoštevati in pregledati vsega, pomaga pa zagotovo.

Kar se tiče mehanika, je vprašanje, če je to da je nekdo mehanik, že kvalifikacija za nakupovalca avta. Mora imet prakso v tem, mora biti natančen itd.

Sploh je pomembno kakšen človek si; Krš za šlampače, in vrhunski avti za pedantneže.

Pa srečo je treba imeti!-:)

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

no ko smo že glih pri tem....jaz kr pogosto kupujem avte in najbolj me moti lažniv narod, ki bi rad drek prodal in trdi da zelo diši.

čedalje več je ljudi ,ki na net oddajo oglas,opišejo avto ,kot odlično ohranjen itd itd...ko pa prideš na ogled,te pa skoraj kap.havba in odbijač barvano v kakšni garaži,rja na zadnjih robih,lučka za abs sveti,po desni strani mal podrgnjen....centralno daljinsko ne dela, streha splajhana itd...pa človek trdi da je avto v odličnem stanju, ker se tak avto temeljito sploh ne splača gledat,mu pač poveš da je nor al pa se dela in greš iskat naprej....ko porabiš par dni in 50€ bencina, že iskreno upaš ,da ne naletiš na podobnega lažnivca, ker se zna zgodit ,da te bo tožil zaradi telesnih poškodb.

torej toliko da veste, slika na netu ne pove nič, sam lastnik pa ponavadi še manj.

najboljš je avto it kupit na avto sejem ,ker je pač tam večji izbor na enem mestu.

raznih dedičev avtov in lastnikov gar 3 dni (ker so ga baje vzeli v račun,ali pa ga je vozla tašča....)pa ne bom nikol razumel, kajti ko pridem do avta itak vidim kaj mi prodaja, zato ne vem zakaj kradejo meni in sebi čas, ko zatrjujejo da je avto v nulo, po ogledu pa ugotoviš da je za na odpad.

zanimivos: v 80% so bolj pošteno opisali avto južnjaki ,kot slovenci.

pa nismo slovenci nekam bolj visoki?!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Če bo kdo kupoval ali prodajal rabljen električni/hibridni avtomobil (ali katero drugo vozilo: motor, kolo, skuter), bom zelo vesel, če boste pogledali tudi tale oglasnik

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...
 • 9 months later...

Tud eno Alfo Romeo 147, ki jo je imel pred kratkim gor (facelift, črna, l. 05 za nekaj več kot 3500€) je imela zbite kilometre. Vsaj glede na letnik in ohranjenost jih je imela kar krepko več.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!