Izek Objavljeno Februar 19, 2010 Opozori Objavljeno Februar 19, 2010 Za prvega ne vem, drugi je homemade. Drgač pa imajo v Louisu nosilce, sigurno mora biti kak, ki je primeren za gsxr-ja. Najenostavnejša verzija je da si obstoječega obrežeš/obžagaš. Karkoli boš pač nardil pazi na to kakšen kot bo potem imel... boš mel probleme s policijo, če je kot takšen da se tablice ne bo lepo vidlo iz avta ki zadaj vozi. Aja, po zakonu pa tablica ne sme imeti lukenj aka mora biti v tistem plastičnem nosilcu. Mislim da so na začetku sezone lani pa predlani imeli policaji akcijo ko so predvsem pregledovali nosilce tablic in auspuhe če so taki kot zakon zahteva, pod pretvezo da je ta akcija za varnost motoristov. Kak pač maš srečo. Hvala za odgovora . Bo še treba mal pogledat . Ja, tle pri kotu ni kaj velik za nardit :unsure: , ampak če je malce višje, vsaj še nekak zgleda...
mamkabozja Objavljeno Februar 23, 2010 Opozori Objavljeno Februar 23, 2010 Če smemo preluknjati tablico za pritrditev na motor, koliko sme biti velika luknja??? 1mm, 8mm, 80mm.... Če veličina in število lukenj uradno ni določena lahko tablica zgleda kot rezina sira.
carmagedon Objavljeno Februar 23, 2010 Opozori Objavljeno Februar 23, 2010 Tvoja varianta ne pride v poštev, če že vrtaš moraš tako, da ne poškoduješ/spremeniš oznak ter napisov na tablici.
RSTDRIVER Objavljeno Februar 23, 2010 Opozori Objavljeno Februar 23, 2010 ne vem kakšne tehnične probleme imate... če zakon ali pogoste izgube dovoljujejo vijačenje tablic... a se noben ne spomn, kako so bile pritrjene tablice v ranjki sfrj? zadaj 4 rdeči gumbni vijaki (tko je zgledow kt en gumb, kako se mu reče pravilno ne vem) spredaj(na avtomobilu) 4xzelen vijak. luknje (po moje 5mm ali manj) v vogalih tablic na drugi strani pa vzmetna podložka + matica. (dobr, takrat loctite ali kaj podobnega ni bil tako popularen, če ga imaš pri roki, ga uporabiš namesto vzmetne podložke) sam pa na motorju pritrdim tablico z nekaj kapljic termo lepila povsod tam, kjer sumim, da mi lahko izpade / se izmuzne iz okvirja za tablico. do dons nism zgubu / imel problemov s policijo zaradi tablice nč (0)... potrkam 3x po lesu a, ja... a vi to brez okvirja za tablico?
carmagedon Objavljeno Februar 23, 2010 Opozori Objavljeno Februar 23, 2010 a, ja... a vi to brez okvirja za tablico? Uradni list govori samo o tem da morajo biti nameščene na mestu, ki ga je predvidel proizvajalec, nikjer ne piše nič o okvirju.. Tako da spet dvorezna stvar...:wacko:
RSTDRIVER Objavljeno Februar 23, 2010 Opozori Objavljeno Februar 23, 2010 Uradni list govori samo o tem da morajo biti nameščene na mestu, ki ga je predvidel proizvajalec, nikjer ne piše nič o okvirju..Tako da spet dvorezna stvar...:wacko: brez okvirja je šraufanje skoraj obvezno in ker se mi zdi, da novejši motorji nimajo zadaj blatnika v širini reg. tablice bo brez ustrezne podloge za tablico le-to potrebno prevrtati nekje na sredini kar pa verjamem, da komu ne bo všeč še posebej, če gre luknja (luknji?) in potem en ornk fi vijak, čez oznake...
šokac Objavljeno Februar 23, 2010 Opozori Objavljeno Februar 23, 2010 Registerska tablica je lahko privijačena. Registrska tablica.doc
motofrik Objavljeno Februar 23, 2010 Opozori Objavljeno Februar 23, 2010 Torej privijačeno DA, vendar ne sme biti poškodovana oznaka na tablicah. Sam imam tablico v plastičnem okvirju, privijačeno z dvema M6 vijakoma spodaj, na vsaki strani enega. Ker pa je med vožnjo rahlo vibrirala (grozno me je motil tisti zvok, ko nisi vedel, kaj hudiča se trese...) sem jo lepo nalepil s pištolo za vroče lepljenje, pa še onadva vijaka nazaj. Lepo in kar je najbolj važno -drži. Pač po sistemu nune, ki je rekla ''ziher je ziher'' -in dala olagumi na svečo.
6ghost-rider6 Objavljeno Februar 23, 2010 Opozori Objavljeno Februar 23, 2010 Komaj zdaj sem opazil to temo. Jaz sem že to zapiranje tablic naredil prvič pred 8. leti. Tako sem vozil 2 leti, brez težav, ko sem menjal motor sem naredil na yamahi R6, sedaj pa sem nardil za prijatelja na S4R. Stvar je neopazna, hitra in včasih praktična, s tem da sedaj je to bolj za šalo, včasih nam je pa prav prišlo. Lp, Simon Tiger, Alla, Gasperr in 2 others 3 2
shark90 Objavljeno Februar 23, 2010 Opozori Objavljeno Februar 23, 2010 Komaj zdaj sem opazil to temo. Jaz sem že to zapiranje tablic naredil prvič pred 8. leti. Tako sem vozil 2 leti, brez težav, ko sem menjal motor sem naredil na yamahi R6, sedaj pa sem nardil za prijatelja na S4R. Stvar je neopazna, hitra in včasih praktična, s tem da sedaj je to bolj za šalo, včasih nam je pa prav prišlo. Lp, Simon mogoče kakšna slika in pa kakšen je sistem skrivanja? Tiger, BenX, Ervin93 in 2 others 3 2
jama1100 Objavljeno Februar 23, 2010 Opozori Objavljeno Februar 23, 2010 Uradni list govori samo o tem da morajo biti nameščene na mestu, ki ga je predvidel proizvajalec, nikjer ne piše nič o okvirju.. Tako da spet dvorezna stvar...:wacko: po zakonu pa skrita
Kramp Objavljeno Februar 24, 2010 Opozori Objavljeno Februar 24, 2010 mogoče kakšna slika in pa kakšen je sistem skrivanja? Kar, kar. Ozna sve dozna. Kušni butlni ste, pa to svet ni vidu! Gasperr, Tiger, shark90 in 3 others 3 3
baddad Objavljeno Februar 24, 2010 Opozori Objavljeno Februar 24, 2010 Saj tablice ni treba skrivat. :unsure: Enostavno je ne greš iskat na tehničnega pa še pršparaš zraven. Policiji pa itak vedno spizdite ,ko ste taki carji. :naughty: Lepo povedano. :worship: :worship: Matori Hanzo, Tiger, sesir in 1 other 2 2
DINAMIK Objavljeno Februar 24, 2010 Opozori Objavljeno Februar 24, 2010 (popravljeno) brez okvirja je šraufanje skoraj obvezno in ker se mi zdi, da novejši motorji nimajo zadaj blatnika v širini reg. tablice bo brez ustrezne podloge za tablico le-to potrebno prevrtati nekje na sredini kar pa verjamem, da komu ne bo všeč še posebej, če gre luknja (luknji?) in potem en ornk fi vijak, čez oznake... Jst nimam okvirja in tudi tablica ni privijačena...,pa še blatnika ni več.Zadevo sem rešil na elegantni način...,ker je nova tablica velika..,okvir pa še večji in zanič...,meni je takoj poknil...,sem naredil ploščo szi karbona 4 plasti jo obrezal točno na velikost tablice in le to prikovičil na nosilec.....,nato sem tablico dal na specijalen silikon iz USA marine za jadrnice ...,aja dodal sem še original lučko...,tako,da so poličniki zadovoljeni hehe:P Popravljeno Februar 24, 2010. Popravil DINAMIK omega 1
vulcan Objavljeno Februar 26, 2010 Opozori Objavljeno Februar 26, 2010 Registerska tablica je lahko privijačena. Tale informacija mi bo pa precej olajšala montažo tablice .
alex11 Objavljeno Februar 28, 2010 Opozori Objavljeno Februar 28, 2010 Živjo! Nekaj časa že prebiram tale forum pa nisem našel odgovora, ali obstaja kakšna rešitev skrivanja tablice v obliki spreja? Ali je kdo probal tole : http://www.phantomplate.com/ Preden se vsi zvrnete name, rad vozim hitreje kot je omejitev vendar ne v naselju... lp Ervin93 in Tiger 1 1
Snečer Objavljeno Februar 28, 2010 Opozori Objavljeno Februar 28, 2010 No, meni je tudi danes okvir (original "amzs" plastično sranje) po dobrih 9k km preprosto počil in skoraj sem jo izgubil. Nisem dvakrat razmišljal in sedaj je privita z dvema vijakoma za vedno, prevrtano blizu grba in zastave eu:) torej na mestih kjer se pritrdi na original nosilec. (4) Registrske tablice in preizkusne tablice, razen tablic za vozila kategorij L, O, T, C in R so pritrjene na prednji in zadnji strani vozila. Tablice, ki so pritrjene na vozilo ne smejo biti upognjene ali kako drugače deformirane. V skladu z Zakonom o varnosti cestnega prometa (Uradni list RS, št. 51/05 – uradno prečiščeno besedilo, v nadaljnjem besedilu: zakon), morajo biti tablice varno pritrjene na način in na mestu, ki ga je za ta namen predvidel proizvajalec vozila tako, da so nezakrite, dobro vidne, lahko berljive in ne smejo biti dodatno prevlečene ali prekrite s kakršnokoli snovjo. (5) Splošno stanje registrskih tablic se vsakokrat preveri v postopku identifikacije vozila na rednem tehničnem pregledu.
motofrik Objavljeno Marec 1, 2010 Opozori Objavljeno Marec 1, 2010 Pa kdo, hudiča si je namislil to plastično sranje...? Na avtu spredaj moram že tretjega menjat -satan poči takoj, ko se dotakneš snega. Sedaj bo lepo tablica brez okvirja -direkt na odbijač privita.
WhiteWolf Objavljeno Marec 1, 2010 Opozori Objavljeno Marec 1, 2010 Ko sem kupil motor, gor ni bilo originalnega nosilca za tablico ampak športni. Novo tablico (žal sem dobil samo še taveliko) sem kar prilepil z nekaj "obojestranskimi lepilnimi trakovi". Po 100km vožnje je še vedno trdno prilepljenja. Lahko policaji kaj komplicirajo? Sicer pa razmišljam tudi v smeri, da bi bilo bolje zvrtati 2 luknji v nosilec in tablico ter zadevo privijačit, da je ne bi kakšen nepridiprav preveč enostavno "snedel".
motofrik Objavljeno Marec 1, 2010 Opozori Objavljeno Marec 1, 2010 (popravljeno) Ti kar privijači skozi, tako in tako imamo vsi tako narejeno. Jaz temu plastičnemu dreku od okvirjev ne zaupam nič več. Prilepljeno in privijačeno. Amen. Popravljeno Marec 1, 2010. Popravil motofrik
Snečer Objavljeno Marec 1, 2010 Opozori Objavljeno Marec 1, 2010 Jaz sploh nisem razmišljal potem o nevrtanju, glede na dejstvo, da je tablica tudi moja po naročilu Plastični okvirji za tablice so pa res ostudni in kdo bi si mislil, da lahko poči zaradi vibracij...
Pips Objavljeno Marec 1, 2010 Opozori Objavljeno Marec 1, 2010 Jaz pe vse tablice vedno prinetam z Alu.neti
PAJO Objavljeno Marec 1, 2010 Opozori Objavljeno Marec 1, 2010 Živjo! Nekaj časa že prebiram tale forum pa nisem našel odgovora, ali obstaja kakšna rešitev skrivanja tablice v obliki spreja? Ali je kdo probal tole : http://www.phantomplate.com/ Preden se vsi zvrnete name, rad vozim hitreje kot je omejitev vendar ne v naselju... lp če boš sprej nabavil,nabavi 2x ,enega odkupim!!!l.p.
LooLekSLO Objavljeno Marec 1, 2010 Opozori Objavljeno Marec 1, 2010 Če pa je ne želiš prevrtati, pa jo nalepiš s Tesa lepilnim trakom (kot na avto) pa bo tudi zelo držalo. Težje jo bo dobiti dol
LRR Objavljeno Marec 1, 2010 Opozori Objavljeno Marec 1, 2010 če boš sprej nabavil,nabavi 2x ,enega odkupim!!!l.p. Pred kratkim so v oddaji Mythbusters testirali nekaj stvari kako se izogniti radarju. Med njimi je bil tudi tak sprej, in ni nič pomagalo. Počas pa po pameti bo treba
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se