Skoči na vsebino

Aprilia Leonardo 150 4T ne VŽGE!!!!!


bbened2

Priporočene objave

Zdravo!

Na forum sem se prijavil danes in sicer z eno prošnjo. Doma imam Aprilio Leonardo 150 4 taktno. Vozil sem se po cesti cca 90km/h in kar naenkrat je v mašini oziroma pod sedežom nekaj zaropotalo kot da se je prelomil neka vzmet oziroma zvok kot da je nekaj zavibriralo. Motor je tako ugasnil in od takrat naprej ne da nobenega znaka več. Ko ga prižigaš na štarter normalno laufa (nobenih čudnih zvokov iz clinindra), jermen je cel ko vriš variomat se čuti močna kompresija...kolega ki se malo spozna je razšraufal frgazer in vse spucal če bi bila kakšna smet (ker mi je par dni nazaj zmanjkalo bencina vendar se še vedno ne odziva), olje v mašini je, svečka ima iskro....edina stvar ki smo jo do sedaj ugotovili je to da bencin pride do frgazerja od tam naprej pa ne ker ga lahko vžigam tudi 5 minut skupaj in ko pogledam svečko je suha kot poper...to pomeni da ne pride bencin od frgazerja pa do celindra in bata. Probali smo tudi da smo skozi odprtino pri svečki nalili malenkost becina in vse skupaj priklopili pa tudi takrat ni dal znakov življenja.

Ko ga prižigaš ima zvok popolnoma enak kot takrat ko je normalno prižgal, vergal v prazno.....

PROSIM ZA POMOČ ČE JE IMEL KDAJ KDO KAKŠEN PODOBEN PROBLEM, KER ČE NE MI NE PREOSTANE DRUGEGA KOT URADNI SERVISER KAR JE PA DRAGA STVAR!

LP Boštjan

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

a pa je kakšen znak da bi bil siguren oziroma a morm prov na uradni servis pelat motor da bi to ugotovil če je res...ker recimo da je odmična gred zakaj potem svečka vseeno ostaja suha in nobenega čudnega ropota ko ga želim vžgati?

LP Boštjan

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No sam sem šel danes pogledat kaj je s tem motorjem...Vglavnem motor ne daje znakov življenja. Svečka ima močno iskro, štarter lepo dela. Vbistvu je vse ok le vžge ne. Tudi bat gre lepo gor in dol. Tudi ko smo dali malo bencina v cilinder ni pomagalo. Pregledal sem večino kablov in vse izgleda ok. Ko ga vergleš se variomat lepo vrti...Varovalke so ok, bencin je, olje v mašini tudi...tako da je kar malo smešno, ima kdo še kak nasvet? Moti me predvsem to da lastni kpravi da se je pelajal in je zaslišal čuden zvok. Vizualno ali glede na zvok ob vžiganju ne kaže nobenih mašinskih poškodb...

Ima kdo kak nasvet kaj bi lahko bilo??

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sva z lastnikom s5 podrla motor. in prišla do spoznanja da uplinjač ne vleče bencina.

Se pravi vse izgleda ok moti me edino to da bencin nikakor ne pride do uplinjaca. Pregledala sva vse cevi ni zapacano tudi uplinjač je spucan...

Kaj bi lahko bil problem? Čeprav se mi to zdi da ni vzrok da ne užge ker tudi če naiješ nekaj bencina direktno v cilinder ne daje znakov življenja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Zdravo! No evo pa smo prišli zadevi do dna zakaj moj Leonardo ne vžge....napisal bom nekako tako kot sem razumel mehankarja...bat je udaril v ventil in ga dobesedno odtrgal zato motor ni imel kompresije in posledično ni potegnil bencina. Prilagam par slik da bo bolj razumljivo.

LP Boštjan

post-24484-1247587648_thumb.jpg

post-24484-1247587668_thumb.jpg

post-24484-1247587689_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!