Skoči na vsebino

Ustanovitev Racing Kluba


Priporočene objave

Pozdravljeni,

našli smo se 4 mladi motoristi(17-19let)ki imamo namen v naslednji sezoni ljubiteljsko dirkat. To pomeni, da bi se pač udeleževali teh Slovenskih dnevov na Grobniku in raznih prireditvah na Pannonia-ringu na Madžarskem. Sedaj pa razmišljamo o ustanovitvi nekeka "racing kluba". V bistvu bi nas od enega oče, ki ima svojo firmo finančno sponzoriral. In to bi potem njegovemu podjetju šlo tudi v davčno olajšavo. (stroški dirkališč, gume, bencin, ... )

Zdej pa bi rabil koristne nasvete, če je to sploh pametno delat in ustanavljat??

Za koristne informacije se vam že vnaprej zahvaljujem.

Popravljeno . Popravil yamex
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1. Društvo (klub) lahko ustanovijo vsaj tri osebe, torej to predpostavko izpolnjujete

2. Vsako društvo rabi temeljni pravni akt društva - to je statut. Statut mora bit v skladu z veljavno zakonodajo, najpomembnejši zakon v zvezi s tem, je Zakon o društvih

ZDru-1

ZDru-1A (zadnja sprememba)

Statut je fajn, da vam spiše en pravnik, oziroma najbolj enostavno je, da nekje na interentu ponajdete statut od kakšnega podobnega kluba kot ga vi želite in samo spremenite, tako da bo ustrezal vam, oziroma vašemu društvu, seveda v skladu z zakonom. Če se bo kdo zavzel, pa malo prebral zakon in zahteve, potem lahko to naredi kdorkoli izmed vas, drugače pa kot sem rekel, ponajt enega pravnika, ker če statut ni v skladu z zakonodajo, ne bo šel skozi na UE pri registraciji društva

3. Vsako društvo se mora vodit formalno, vodit se morajo knjige, oddajat je treba letna poročila na AJPES, itd, itd, zato rabite računovodjo, to pa predstavlja strošek. Glede na to, da bo to verjetno bolj preprosta zadeva, to ne bi smel bit tak strošek, ampak 200€ letno je pomoje minimum. Veliko je seveda odvisno tudi od računovodja, jaz že nekaj časa sodelujem pri študentskem klubu, sem bil tudi predsednik in ti lahko povem, da smo do menjave računovodje letno plačevali za računovodske storitve okoli 2500€, sedaj pa dobrega jurja manj, pa so stvari pri novi računovodski firmi bistveno bolj poštimane in urejene. Pa ne se zdaj ustrašit teh cifer, pri nas se obračajo kar veliki denarji in imamo veliko prometa in dogajanja, zato take cifre, hotel sem samo orisat kakšne razlike v ceni so glede na firmo, ki ti to rihta. Najbolje je če ima kdo kako vezo, pa da se da zmenit za malo ceneje, glede na to da ne bo zahtevna stvar, drugače se pa malo pozanimat za koliko bi kdo vodil, tudi 100€ razlike letno ni zanemarljivo, raje za ta denar enkrat na marof s kombijem :)

4. Zaradi prej omenjenih zadev je društvo smiselno imet, samo če imaš kaj od njega. Če se gre samo za skupino folka, brez nekih resnih planov organizacije kakšnih dejavnosti, dogodkov, uradnega obračanja denarja, potem je društvo samo delo in strošek. Ampak glede na to, da že imate sponzorja, ki vam je pripravljen nekaj namenit, potem se vam mogoče splača. Vse je odvisno od tega, koliko je tega denarja.. Če gre za 100€ letno, se vam pomoje ne splača zafrkavat z vsem tem.. Če je pa vsota lepša in nameravate poiskati še kakšne druge sponzorje, potem pa kar v akcijo :)

Popravljeno . Popravil Jure
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Neglede koliko se obrača, moraš najti poceni knigovodjo sicer imaš letni strošek samo za knjigovodstvo, obračun(napoved) in Ajpes ca 1100€ k temu moraš še prišteti internetno stran,pisarniški materijal, celoletni strošek bančnega računa, DDV na ves dohodek itd.Poznam tak klub, ki deluje nelegalno ca 10 članov in ko gredo na dirke gredo individualno in vsak sebe sponzorira!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!