Jump to content
 • Sign Up
Sign in to follow this  
Daisy 031

Male skrivnosti velikih "mojstrov" H2O skuterjev

Recommended Posts

Daisy 031

Že pred časom sem si rekel, da bom pričel z objavo majhnih nasvetkov, opozoril in trikcev v zvezi z uporabo in vzdrževanjem vodnih skuterjev. Ima kdo zanimiv nasvet, ki bi ga delil z ostalimi? Na plano z njimi!

Pričnimo s problemom, ki je razširjen pri skuterjih, ki jih uporabljamo v slani vodi. Severni del jadranskega morja je namreč zelo slan, bolj od oceanov, tako da naše probleme tujci večkrat sploh ne morejo razumeti.

Se vam dogaja, da skuter težko vžge, kot da bi ga kaj zaviralo? Odvij svečke (NE POZABI ODPETI VAROVALKE ZA VŽIG!!!) in poskusi z roko obračati os, na delu za motorjem. Z roko sežeš pod plastično zaščito in obračaš. Se vrtenje zatika? Beri naprej.

Ohišje impelerja pri skuterjih Yamaha je sestavljeno iz dveh materijalov, aluminija in inoxa, ki se nimajo galvansko radi, še posebej ko med njiju zleze morska voda. Rezultat je, da se začne ohišje napihovati, v te mehurje pa se zatika impeler. Točke, kjer se je to dogajalo, so vidne na prvi sliki. Pedantno čiščenje in spiranje s sladko vodo lahko delno pomaga, a končni rezultat je vedno - nakup novega ohišja. Tudi struženje inox cevi je samo začasna rešitev, ker je stena na tem, struženem delu še tanjša in se še bolj napihuje.Rešitev je lahko obnovitev starega ohišja, izstruženje inox "linerja" in vtisk novega - plastičnega. Seveda rabimo strugarja, ki nam kos alkaten cevi izstruži na pravšnjo mero. Za dimenzijo 144mm (recimo SUPERJET) tako alkaten cev prodaja Totra Plastika iz Lj. Za 156mm žal ne vem. Če zadevo montiramo pred poletjem, bi moral liner na lahko zlesti v aluminij, malo silikona ne škodi. Nato lahko pozabimo na probleme z ohišjem, razen če potegnemo kako skalo in nam ta poškoduje plastiko. V tem primeru pač zrežemo staro in damo noter drugo iste dimenzije.

post-13246-126287393746_thumb.jpg

post-13246-126287410462_thumb.jpg

post-13246-126287425031_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Zadnje objave na forumu

  • krucymucy
   BMW dejansko ima organizirano servisno mrezo in rezervne dele. Jaz za svojega sicer nisem rabil nic razen leve ogrevane rocice, apak vem da se vsr dobi v kratkem casu. Kar recimo za aprilijo ne drzi. Vcasih, ce kaj crkne med sezono, lahko kar konzerviras.
  • perry
  • Kugelschreiber
   Je ze narocen in na poti na via valmaura...     On twga ne ve, ker ma bmw tako perfektno servisno  mrezo, in mu tam vse ustimajo.....
  • mordex007
   Evo mojstri sem se končno mal pelu z mašinco. V teh dneh sem zmontiru zaščito hladilnika iz Alija, predelu Lightech nosilec tablice za original lučko (se mi ne reže kablov za led, pride pa ravno lepo pod linijo zadnje luči) in zmontiru komplet led smerokaze (plug-n-play iz SC project shopa).. Naslednje me čaka SC project izpuh (pol pa homolagcija stvari), rdeče obrobe platišč pa črno-rdeče ročke (zavora in sklopka), enake kot je že montiral @Robertos664 iz Alija. Čakam pa še da dobim Motozaa 'vetrno' zaščito pa zmontiram, mal pa tud razmišlam o kakih Rizoma Elisse al pa Genesi ogledalih sam k so svinsko dragi.. To je pa to zaenkrat 😁
  • Zok
   Mu je v zavoju 8 navigacijo zmedlo?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy terms and use of cookies!