Skoči na vsebino

Male skrivnosti velikih "mojstrov" H2O skuterjev


Daisy 031

Priporočene objave

Že pred časom sem si rekel, da bom pričel z objavo majhnih nasvetkov, opozoril in trikcev v zvezi z uporabo in vzdrževanjem vodnih skuterjev. Ima kdo zanimiv nasvet, ki bi ga delil z ostalimi? Na plano z njimi!

Pričnimo s problemom, ki je razširjen pri skuterjih, ki jih uporabljamo v slani vodi. Severni del jadranskega morja je namreč zelo slan, bolj od oceanov, tako da naše probleme tujci večkrat sploh ne morejo razumeti.

Se vam dogaja, da skuter težko vžge, kot da bi ga kaj zaviralo? Odvij svečke (NE POZABI ODPETI VAROVALKE ZA VŽIG!!!) in poskusi z roko obračati os, na delu za motorjem. Z roko sežeš pod plastično zaščito in obračaš. Se vrtenje zatika? Beri naprej.

Ohišje impelerja pri skuterjih Yamaha je sestavljeno iz dveh materijalov, aluminija in inoxa, ki se nimajo galvansko radi, še posebej ko med njiju zleze morska voda. Rezultat je, da se začne ohišje napihovati, v te mehurje pa se zatika impeler. Točke, kjer se je to dogajalo, so vidne na prvi sliki. Pedantno čiščenje in spiranje s sladko vodo lahko delno pomaga, a končni rezultat je vedno - nakup novega ohišja. Tudi struženje inox cevi je samo začasna rešitev, ker je stena na tem, struženem delu še tanjša in se še bolj napihuje.Rešitev je lahko obnovitev starega ohišja, izstruženje inox "linerja" in vtisk novega - plastičnega. Seveda rabimo strugarja, ki nam kos alkaten cevi izstruži na pravšnjo mero. Za dimenzijo 144mm (recimo SUPERJET) tako alkaten cev prodaja Totra Plastika iz Lj. Za 156mm žal ne vem. Če zadevo montiramo pred poletjem, bi moral liner na lahko zlesti v aluminij, malo silikona ne škodi. Nato lahko pozabimo na probleme z ohišjem, razen če potegnemo kako skalo in nam ta poškoduje plastiko. V tem primeru pač zrežemo staro in damo noter drugo iste dimenzije.

post-13246-126287393746_thumb.jpg

post-13246-126287410462_thumb.jpg

post-13246-126287425031_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!