Jump to content
 • Sign Up
Sign in to follow this  
Daisy 031

Male skrivnosti velikih "mojstrov" H2O skuterjev

Recommended Posts

Daisy 031

Že pred časom sem si rekel, da bom pričel z objavo majhnih nasvetkov, opozoril in trikcev v zvezi z uporabo in vzdrževanjem vodnih skuterjev. Ima kdo zanimiv nasvet, ki bi ga delil z ostalimi? Na plano z njimi!

Pričnimo s problemom, ki je razširjen pri skuterjih, ki jih uporabljamo v slani vodi. Severni del jadranskega morja je namreč zelo slan, bolj od oceanov, tako da naše probleme tujci večkrat sploh ne morejo razumeti.

Se vam dogaja, da skuter težko vžge, kot da bi ga kaj zaviralo? Odvij svečke (NE POZABI ODPETI VAROVALKE ZA VŽIG!!!) in poskusi z roko obračati os, na delu za motorjem. Z roko sežeš pod plastično zaščito in obračaš. Se vrtenje zatika? Beri naprej.

Ohišje impelerja pri skuterjih Yamaha je sestavljeno iz dveh materijalov, aluminija in inoxa, ki se nimajo galvansko radi, še posebej ko med njiju zleze morska voda. Rezultat je, da se začne ohišje napihovati, v te mehurje pa se zatika impeler. Točke, kjer se je to dogajalo, so vidne na prvi sliki. Pedantno čiščenje in spiranje s sladko vodo lahko delno pomaga, a končni rezultat je vedno - nakup novega ohišja. Tudi struženje inox cevi je samo začasna rešitev, ker je stena na tem, struženem delu še tanjša in se še bolj napihuje.Rešitev je lahko obnovitev starega ohišja, izstruženje inox "linerja" in vtisk novega - plastičnega. Seveda rabimo strugarja, ki nam kos alkaten cevi izstruži na pravšnjo mero. Za dimenzijo 144mm (recimo SUPERJET) tako alkaten cev prodaja Totra Plastika iz Lj. Za 156mm žal ne vem. Če zadevo montiramo pred poletjem, bi moral liner na lahko zlesti v aluminij, malo silikona ne škodi. Nato lahko pozabimo na probleme z ohišjem, razen če potegnemo kako skalo in nam ta poškoduje plastiko. V tem primeru pač zrežemo staro in damo noter drugo iste dimenzije.

post-13246-126287393746_thumb.jpg

post-13246-126287410462_thumb.jpg

post-13246-126287425031_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Zadnje objave na forumu

  • gift
   The New Enduro Queen 😎
  • Urkel
   Hvala vsem za nasvete! Danes sem komplet razdro celjusti in prso do zaklucka da so 100% krive gumice ki potujejo batki po njih. Grejo tako tesko not in ven da druga ne mora bit.. Vodilo za ploscice in vodilo celjusti je vse tak kot mora bit. Jutri narocim komplet gumice pri avto val-u, setavim in upam na pozitivno spremenbo 😃
  • worship_mud
   nazaj iz albanije in črne gore, neverjetno lepo, wow... hvala za track, ni3ous! tukaj še nekaj gopro posnetkov, nisem dober v tem, upam da je za pogledat...  https://www.youtube.com/watch?v=9EEQ7k4nySk edit: nimam blage veze kak se ta YT preview pričara... meh...
  • Tex
   In ko keri od potnikov kaka pa ti grey water tank spusti na cesto? Tu te še mitaska ne reši.. Nujno in urgetno mimo, čimbolj prej. Kot sem enega z pomaeanćo videl, ki sicer ni na forumu, da ga naute iskali po nepotrebnem.. 
  • vandrovec
   ...pa da še ni staknil kakšne resnejše poškodbe, kakršne so večini tekmecem odvzele polet ter jih postavile na realna tla...pa še ob podpori španske Dorne "leti". Mene malo spominja na kakšno zrežirano predstavo, Lorenza so "ukinili", zvabili v past...siromak ne more nič več, lahko mu ponudijo še kakšno kost za obliznit. MM bo prvak, MM bo zmagal...nezanimivo
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy terms and use of cookies!