Skoči na vsebino

Črna Gora - Žabljak, Durmitor


Priporočene objave

Oj!

S kolegi načrtujemo v poletnih mesecih turo po sosednji Hrvaški (predvsem bi radi obdelali Dalmacijo).Naš končni cilj je zaenkrat Dubrovnik, vendar nas zelo mika tudi Črna gora (do Budve).

Slišal sem da v Črni gori ni preveč fino predvsem zaradi policije ki te baje ustavi skoraj vsak kilometer.

Zanima me ali je to res in čez katere kraje bi bilo najbolje potovati,predvsem da se kaj pametnega vidi.

Shit happens, unfortunetly all the time!

Leteči

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pol če nimaš glih velikih zalog deviz za plačevanje kazni bolje da ne rineš tja.

Shit happens,unfortunetly all the time

Leteči

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zadeva je v planu tam okoli 10. julija oziroma v primeru, da vsi nimamo prosto tam sredi avgusta.

Užgali bi jo raje po celini (ne po Jadranski magistrali), Plitvice,Knin,Zadar,Slapovi Krke ter nato do Dubrovnika kjer bomo probali zrihtat prenočišče že prej (poznanstva).

Ker bi bila zadeva v enem kosu hudo predolga je bila predlagana vmesna postaja otok Pag kjer zaradi nočitve tudi ne bi bil problem (spet poznanstva).V kolikor bi bile razmere ugodne bi potegnili še v Črno goro.

Za nazaj pa morda čez Bosno (ogled Mostarja).

Tako nekako sem si zadevo zamislil v grobem,v kratkem pa se moramo zmenit kje in kdaj točno bi bilo najbolje potovati ter koliko časa, da vem zaradi planiranja.

Shit happens,unfortunetly all the time!

Leteči

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prjatu je bil v Črni gori in pravi da so ga na 40km dolgi turi 8 krat ustavili policaji!

Dobra vest pa je da ga je vseh osem spraševalo o sorodnikih in prijateljih v Sloveniji!Vsi so bili prijazni in ga celo vabili v kafiče na kavo ma je odklonu ker se mu je mudilo!

Glede policajev je verjetno tako kot tukej-odvisno je na koga naletiš!

Tudi naši te lohk jebajo al pa ne!

Thundercat

"Ne pustite se povoziti"

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lani so bili trije kolegi z motorji, so se ful dobro meli, nobenih tezav, vsi prijazni,...vglavnem vse OK.

edino vsi so jim pravli da so norci ko so zvedli koliko motorji stanjejo v SLO in odgovarjali: " pa bogami kod nas ti je ovaj 5 hiljarde maraka, jao jao"

SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Leteči, Rocky je bil tam v začetku 80 let v Črni Gori na služenju pri okupatorski vojski. Imel sem srečo, da sem prevozil skoraj celo Č.G.

Imaš marsikaj za videt. Kot prvo klasika, njihovo Primorje je res lepo po naravi, ampak tudi nastlano s vso mogočo svinjarijo, kar velja za celo Č.G. Skadarsko jezero in ribe iz njega so zakon. Kolašin, gorsko mestece skoraj na 1000 metrih. Zrak, da bi ga lahko rezal. Zraven Kolašina obvezno raftanje po Tari!! Zlatibor pod Durmitorjem, najboljši kajmak na svetu, (velja tudi za Kolašin). Podgorica (Titograd) nič posebnega isto Nikšič, (Nikšičko pivo)zakon, dokler ga niso kupli pred 3 leti Belgici in ga spravili na beraško palco-(Union POZOR). Šavnik, še ena lepa gorska vasica z lepo okolico in zanimivimi gorskimi cestami-bolj potovalno enduro varijanta. Zanimiva je cesta čez Lovčen-obvezno. Videti imaš marsikaj. Pa še folk je prijazen posebej zunaj na vaseh.

O policajih nebi. Slišal sem to in ono, vendar naj ne bi bilo nekih problemov. Resnično vam svetujem pot tudi v Č.G.

Če grem 1. maja v Dubrovnik (motosvet varijanta), moramo tudi malo zapeljat v Črno Goro.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede policajev v Crni gori lahko recem, da so zelo striktni, vendar pa tudi zelo fer, seveda ce se ravno ne delas pametnega. So pa zmeraj za debato. Je pa pametno imeti kaj drobiza v zepu za vsak primer, saj si se z 10 ali 20 markami lahko enostavno resil prevej velikih zagat.

Kar se pa tice zanimivih krajev pa je najbolj enostavno kupiti katalog Crne gore, nato pa se odlocis kaj bi rad videl, naceloma pa je vec ali manj vse ob edini cesti, ki gre ob obali.

Je pa stvar nora predvsem konec julija in zacetek avgusta, ko tam mrgoli prelepih deklet .

LP Twix

READ MY FACE

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mi smo mel isto probleme s policaji, k sreč sam na meji; je trajal eno uro, da so pregledal vse dokumente. In kaj je bil rezultat preiskave?? En policaj je reku nej se postavmo u vrsto in ko bo dal znak nej štartamo, ker si blazno želi videt kter motor najbolj potegne. Drgač u sami Črni gori ni blo problemov, razen tega, da morš sam gledat kje ti bo kdo kej spizdu. Drgač pa so ljudje prijazni.

Mi smo šli na šus do Dubrovnika in je res brezveze. Bolš si uzet dva dni, si vsaj tko k je treba. Res da je velik odvisn od motorja, sam vseen, sej greš tut zato da kej vidiš (vsaj predvidevam).

Bli smo že trikrat zapored in letos gremo spet, da vidmo če je slučajn kej novga. Ok, sej že končujem, k nakladam, sam kaj čm, nostalgija po sončnih dneh....

Aja leteči, un program je Autoroute in če ga ne dobiš lohk poveš in ti jst to u 5 min pogledam. Sam rec kaj te zanima.

Lp, Tanja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Črna gora,madona kaj ste sami sumljivi da so vas skoz ustavlal.Mi smo bili dol pred dvemi leti,kakšna policija niti enkrat nas niso ustavli.Edino ko smo bili nad Svetim Štefanom in smo si ga zvrha ogledovali so zraven ustavljali,nas niso.No pol sta se nam pridružila in poklepetali smo malo o situaciji,sicer pa sodeča po dogodhki Slovenijo full obrajtajo nasprotno bi rekla za hrvate.Dol v sami Budvi pa je ponoč raj za rajanje,žur,zabavo,z eno besedo mali Las Vegas.To bo treba vsekakor ponoviti.

sanda LIVE TO RIDE

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Helllo!

Za tiste ketri ne veste ali iti ali ne iti v Crno goro. Bil lansko leto. Nobenih problemov. Policaji trikrat ustavili, vedno sem naredil prekršek, pa smo me vedno le prijazno opozorili. Budva je draga, a polna žura. Podgorica in okolica je poceni. Sli smo cez srbski del bosne, mimo jajca in mostarja, se večkrat ustavili in marsikaj zanimivega tudi videli. Nazaj pa po jadranski magistrali-se vleče.

Pozdravite kelnarice v blue baru na plaži v budvi!

Psiho

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kolegi so lansko poletje naredil podobno turo s katro. Dol ob jadranu nazaj čez Mostar in Plitvičke. Nikjer nobenga problema, edino bolj ko se bližali meji z Albanijo, bolj so imeli tesnobne občutke. VERJEL - izkušnje iz JNA; ljudje - črnogorci so OK, bi vam pa predlagal, da si vzamete čas in greste pogledat še na Durmitor (Žabjak etc.), preden postanejo tisti konci zopet predragi, mesta - Titograd, nikšić, so pa bila v mojih časih umazana in nezanimiva - turistični kraji so izjeme BUDVA, .. na podeželju pa si potreboval kanček zdrave pameti.

Be & on the road!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 leto pozneje...

Ce rabis kake zaresne podrobne informacije, kontaktiraj na PM, pa ti pomagam, ce lahko

LP

Gugo 8)

P.S.

Hodim pa dol ze ene 5-6 let, pa se klub imamo dol....tko da motoristi zelo dobrodosli :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene predvsem zanima kako je z varnostjo (kraje ipd) ... na cesti/ulici v mestih, kampih, hotelih ... ???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma varnost je tko, kot pri nas...

Samo, ce tam enemu Slovencu ukradejo kaj potem vsi govorijo kako je nevarno :roll:

Men so ze tudi v Sloveniji v obdobju nekaj let pokradli ze marsikaj :arrow: pa se vedno vztrajam tu 8)

Tudi v Budimpesti so mi pokradli komplet vse z dokumenti vred in bi lahko reku Madzarska nikoli vec :idea: :?:

Bolj, kot se zascitis manj moznosti je, da ti kaj ukradejo, ipd. :!:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sej tko nekak kukr je MAX povedu....drgac pa tud to: Dol so policaji pohapisli en kup mafijozotou, ker grejo kao pucas tud oni v EU, pa se more Dukanovic pal pokazat, pa se pulcajev je dost na usakem koraku, Ce pa rabis kak plac za prespat, pa motor spraut, ti dam pa neki tel. pa poklices, poves kdo si, pa ti use zrihtajo (sej ves...klub pa to)

Drgac pa res ni problema...letos grem pa itak ze ta 7 dol..

LP

Gugo 8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma...zdej vas mam pa dost....pejte al pa ne it...kukr hocte...matr :evil: .....pismu ste usi neki pametni...men se u 6 letih ni nc zgodil......nc slabga....same dobre stvari.....pa pismu ni tazga naroda kukr so pa crnogorci.....pa bejbe.....rece se jim pa sponzoruse.....ej.....pa pjaca...pa hrana.....slovenci smo pa itaq usi usrani....ce mene prasa....sm se bol nelagodno pocutu u dalmaciji pa na otokih kukr pa u CG....u dalmaciji...pa v tako opevanem Dubrouniku so cigani k skoz neki kradejo...ne pa u CG.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Ajde....jezn sm

Gugo 8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ce rabis kake zaresne podrobne informacije, kontaktiraj na PM, pa ti pomagam, ce lahko

LP

Gugo

hvala gugo, ampak v tem trenutku, konkretnih informacij še ne potrebujem. z ženo bi se spravila dol preko dalmacije za kakšne tri tedne, pa da si ogledava črno goro kolikor se pač da v tem kratkem času.

ko bo kaj bolj jasnega pa te kontaktiram :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moja izkušnja iz leta 2001 je sledeča. Presenečen nad prijaznostjo in uslužnostjo, tudi policajev, s katerimi sem imel same dobre izkušnje. Res jih je polno na vsakem vogalu, nekajkrat so me tudi ustavili, a je šlo vedno le za prijatelsko debato. Tudi v nesreči ki sem jo imel, so se izkazali za korektne, in sicer vsi, od navadnega policaja, komandirja pa vse do sodnika...

Vici o črnogorski lenobi držijo....

Cene niso tako ugodne kot vam govorijo raznorazni znanci, tisto kar pa je res poceni, pa ponavadi ni vredno niti toliko...

Nekaj čudovitih koncev obale, notranjost je še lepša in nedotaknjena...

Hrana...super...., zabava super ( Budva )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 tedne pozneje...

Pravkar smo se vrnili z devetdnevnega potepanja po Črni Gori.

Prekrižarili smo jo od Kotorja prek Cetinja, Budve, Ade Bojane, Skadarskega jezera, Podgorice, Kolašina, mosta na Tari, pa preko Durmitorja v Nikšič in on tam prek Trebinja v Dubrovnik, kjer smo srečali polno motosvetovcev v Biker's kafiču.

Same pozitivne izkušnje, nobenih problemov s policaji (ustavili so nas samo enkrat 500m od albanske meje), ljudje večinoma prijazni (razen v Kolašinu, ki deluje malo "retarded")..

Res pa je, da je CG še bolj kavbojska država, vsi vozijo ukradene avte (tudi policaji ;) ), in kakšni lokalni frajerji znajo biti kar zoprni na cesti..

Ceste so pa res precej nevarne, v notranjosti CG je veliko lukenj v asfaltu, polno kamenja in raznih min presenečenja ( npr. raznih gajbic z zelenjavo, celo vreča cementa je ležala v ovinku :huh: )

Cene so pa tako - južneje kot greš, ceneje je.. npr. v Ulcinju smo za apartma s teraso v centru mesta plačali 5 EUR po glavi, pa še flašo viskija nam je šefe častil :D

Sve u svemu, odličan provod, preporučujem avanturistima, ima šta da se vidi, i doživi (sponzoruše su krasne :D )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...
čez mesec dni se tudi sam odpravljam dol, preko celine do črne gore nazaj pa ob jadranu. pa me zanima a je potreben potni list ali je dovolj osebna?

kakšne papirje naj še imam s seboj- dodatno zavarovanje, garantno pismo?

Nic ni treba komplicirat... ;)

Sabo vzami veljaven potni list B) , zeleno karto in pojdi si uredit coris zdravstveno

zavarovanje za 3,5 dni ali pac kolikor casa se nameravas zadrzat dol... :ph34r: :lol:

In pa seveda ne pozabi vzet Eure :)

(placilno sredstvo, kot v evropi le da sami niso clani EU monetarne unije :D )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

O Črni Gori lahko rečem samo lepe stvari: lepa pokrajina, prijazni policaji, komične situacije in predvsem - prekrasne ženske (and a lot of them!!!)

Za čez mejo pa potrebuješ le potni list, zeleno karto (!), prometno in dobre živce (vse gre počasi, počasi...).

Jaz grem letos skor ziher spet dol!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

gugo povej malo več o možnostih z osebno izkaznico, nevem zakaj imam tak odpor do potnega lista :D

Nimas kej povedat....nasa drzava je z CG podpisala en tak sporazum, kot z hrvasko, Italijo, Austrijo...da so zadost samo osebne izkaznice. Lanskleto sem zaradi tega sel samo z osebno dol, pokazal...in po 2 minutah sem se odpeljal naprej...bogatejsi za en pildek cca A6 foemata...na katerem je pisalo da sem bil na meji.(zaradi policajev, ce te slucajno ustavijo) Drugace pa ni problema, pozis po predpisih kot pri nas..in nicesar se nimas bati.

LP

Gugo B)

P.S.

Ce pa imas se kaksno uprasanje, lahko tudi na P.M.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem bil dol čez prvomajske sam z motorjem in punco, sicer samo 1 dan, ker prvotno ni bila niti v planu in moram reč da če kam bom pa dol še ziher šel. Glede varnosti ne vem, jst nisem imel problemov, motorja sem pa pušal pred kako gostilno. Šla pa sva do Albanske meje - 12 km dolga peščena plaža.

Policaji so me sicer brezveze ustavl in kar tko hotl 25€ od mene, sam sem se s pravim odnosom in ponižnostjo izmazal z "Sretnim putem". Naslednjič se bi posvetil tudi celinskem delu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:o Z osebno ne moreš prit v Bosno?????

Prvič slišim... :rolleyes:

No, šalo na stran... No way, da te spustijo, pa lahko še nevem kak nedolžno, prijazno, lepoinnevemkakše gledaš....

Preizkušeno!!! <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!