Skoči na vsebino

kako oglaševati preko ebaya?


Priporočene objave

pozdravljeni

Doma imam nekaj delov od KTMa (ter par drugih stvari), ki bi jih rad prodal preko ebay.at ali pa ebay.de

Zanima me, če mogoče kdo od vas ve kako oziroma po kakšnem postopku lahko oddam oglas s slikami na ebay.at, ebay.de ter koliko je za plačati za posamezen oglas na mesec ter če potrebujem kreditno kartico ali je dovolj bančna od NLB?

Pozna kdo koga s tega foruma ki oglašuje prek ebaya da ga kontaktiram za informacije?

Hvala za info LP Jure

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prvo kar moraš storiti je da si kreiraš račun na Ebayu. Potem lahko oddajaš oglase. Od vsakega oddanega oglasa ti poberejo cca od 0,15 eura do 5 eur če želiš imeti res hudo galerijo slik v oglasu. V glavnem kle je odviso od tebe kok hud oglas bi rad imel.

Pol ko prodaš ti pa vzamejo še od 1 do 5 procentov od dosežene prodajne cene,odvisno od kategorije v katero spada tvoj artikel.

Najbolj bo da se prijaviš in si kreiraš račun, tam imaš vse točno obrazloženo.

Z NLB kartico boš težko kaj počel. Najbolje bo da si omisliš Paypal račun,( to je en tak fejst plačilna storitev od Ebaya) za kar boš rabil Mastercard. Glede na to da boš pa prodajal stvari, bi bilo pa dobro imet še Viso Electron kartico, saj edina omogoča prenos denarja nanjo,in pa potem na osebni TRR.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še ena pomemenba "malenkost" je. Če se prav spomnim moraš na nemškem ebayu potrdit dvoj domači naslov, če želiš prodajat. In to narediš tako, da tam nekje na sajtu zahtevaš "potrditev" in potem ti NA DOM pošljejo kuverto (ja, pismo, old skul) z eno kodo, ki jo moraš potem vpisat nekam. S tem kao potrdiš svojo istovetnost. Vse skupaj torej traja vsaj kakšen teden, preden lahko sploh razimišljaš o prodaji.

Res pa je, da sem jest tole počel pred kakšne pol leta in mi postopka v resnici ni ratalo zaključit, tako da nevem čist gotovo.

Priporočam Vizo (ali masterkard) in PayPal, če misliš kaj kupovat. Jest sem prek ebaya v nemčiji in USA zabil kar precej keša (cca 2000€ v kakšne 4 letih) in se mi je precej obrestovalo. Nazadnje sem si iz amerike naročil Aerostich super duper kulsko moto obleko. Še prej pa Schuberth C2 čelado in še prej dva leptopa in ... Avto-moto deli pa so tud kr ok zastopani, čeprav se mi zdi, da jih tud drugje dobiš.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hvala za info

zdej vsaj vem zakaj sem takrat dobil kuverto na dom od ebay.de ;) ker imam že nekaj časa ustvarjena računa na ebay.de ter ebay.at , ker sem par stvari kupil prek bank transferja...zdej moram samo ti dve kreditni si priskrbeti da bom lahko še kaj prodal ...kje mi pa zrihtajo ti dve kartici, na banki verjetno?

LP jure

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jest mam viso electron od abanke in paypal pa vse lepo laufa.

na ebay straneh ti vse lepo točno piše, postopki, stroški, finte.

Če imaš še kakšno konkretno vprašanje, vprašaj. :)

Jest sem par stvari prodal preko ebay, ampak so provizije pri malo večjih vsotah res oderuške in moraš imeti res zanimivo robo ali pa vsaj dovolj zvezdic, da te resno jemljejo ali pa prodajat za drobiž.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa če se ne motim moraš imeti 6 pozitivnih feedbakov kot kupec, da lahko sploh kaj začneš prodajat.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 leto pozneje...

Mam kar nekaj delov za prodat pa me zanima na keterem e-bayu se jih najbolj splača oglaševat? Razmišljem predvsem o angleškem (govorim angleško+poštnine so dokaj nizke)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!