Skoči na vsebino

HJC čelade


Zoolo

Priporočene objave

Čelada je najpomembnejši del motoristične opreme, tako kot je glava najpomembnejši del motorista. Nekateri zmotno mislijo, da so najpomembnejša jajca.

Hm, pozabil si na noge. Še vedno trdim, da je najpomembnejša obutev - škarp. Na motorju, za moško (in žensko) samozavest in da ne rečem da ženske moškega najprej pogledajo v čevlje.

Glede (zlorabe) varnosti in njenega povdarjanja. Zadnjič sem si ogledal top level Schark čelado po padcu. Luknja na temenu glave, kevlarska vlakna niso prepojena s smolo. Lepo se je cela gnetla. Rzlog neprepojenosti? Pretežka bi bila.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

[

Torej - jest si vsekakor zelim celado, ki ne bo obupno preglasna, ki se ne bo rosila in kjer se vizir ne bo odpiral med voznjo. Celada s takimi karakteristikami je zame svoh, ja. V ostalih reviewih lahko preberes se npr. da so se ljudje dokaj neprijetno spraskali, ker so notranji robovi nezbruseni. Poleg tega obstaja zgolj in samo en model, ki ima vtor v peni za ocala. Skoljke delajo samo v dveh velikostih. itd, itd, itd.

mam en model, glasni je pri vpetju vezirja, sam se vedno manj hupa od conceptke. testirano na tdm pri 180kmh

zena ma model al dva boljso, pa prav, da je tiha.

dorej sva dva, ki se ne strinjava. sva pa probala concept in nolan.

vezir se pa res rosi. to bom vidu kako resit.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 9 mesecev pozneje...

Zdravo!

Sicer stara tema, ampak sej vsi pravite naj uporabimo iskalnik :D !

In sicer zanimam se za HJC celade in sm skoraj odlocen da grem eno kupit v casu popustov. Seveda ce mi bo katera pasala... Predvsem me zdej zanimajo vase izkusnje, ce gdo ima zaprto celado in bi lahko kaj vec povedal!? Ker v tej temi vsi govorijo o oni preklopni... Pa ce je gdo v tej polovici leta kar je tema neaktivna, izvedel kaj novega glede znamke? Doticni model mi je pa usec CL-14, ki bi ga z popustom dobil za cca 40k... Zraven je pa se podbradni del, nosni del proti rosenju, in se antifog nalepka cez vizir! Tko da men se zdi ful u redu... Bomo vidli kako sede na glavo .) !

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz imam CL-14, uporabljana je eno sezono. Ko je bila nova, ni bilo nikakršnega rošenja, prav tako čez poletje, v jesenskih temperaturah in vlagi v zraku, pa je rosenje postalo kar problematično (odpreš vse zračenje in na križiščih odpiraš še vizir). Kako to rešit, še nisem razmišljal.

Čelada ni preglasna, dvomim pa, da bi lahko bile druge kaj bolj tihe. Notranjost je polovično odstranjljiva (ličnice), deformirala pa se zaenkrat ni prav nič. Vezir se da preprosto sneti. Problem bi bil lahko edino še s tesnenjem vizirja - sem v hladnejših jesenskih jutrih opazil blago puščanje nekje na gumici.

Čelada je po mojem mnenju vredna točno toliko, po kolikor jo prodajajo s popustom IN NIČ VEČ (40 k SIT - točno toliko sem tudi jaz dal zanjo). Ko sem jo lani kupoval, sem istočasno skeširal motor in vso opremo, zato sem šparal na čeladi (ampak tolk žal mi pa tud ni). Če bi sedaj kupoval čelado, bi verjetno dal zanjo nekje od 80 do 100 k SIT in kupil kako top class varianto (parkrat te kdo izsili z avtom, pa si pripravljen dati za dobro čelado tudi 300 čukov :wacko: ).

HJC je zame kot Hyundai med avti (poceni kvaliteta s pomanjkljivostmi). Ostaja samo vprašanje sposobnosti tvoje denarnice. Vedi pa nekaj: Koliko denarja, toliko muzike!!!!

upam, da bo kaj pomagalo

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala ti :OK: ! Hm, samo pravis da se rosi... Kako pa imas in nosnik in tisto nalepko? Zanimivo .) ... Drugace je pa zame ze taka celada top class, prej sem uporabljal Grex :grrr . No pa mi se povej recimo, ce bi se 1x kupoval isti razred celade, za katero bi se odlocil? Fuuul me zanima, kateri Nolanki bi bila recimo konkurencna? N-61, N-83, ali celo N-92 al ktera je ze... Al pa Shark, S-600 ali S-800? Da vidim priblizno kam jo dat tole HJC CL-14... Kot vsak bi seveda rad dobil najvec za svoj denar, ze 40k je skor prevec ampak dobro :D (recimo da sem nekje v hitrostnem razredu 125cc)!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

CL-14 je moja prva resnejša čelad, tako da izkušnje z drugimi nimam. Nosnik (kakor mu praviš) imam, ampak to ravno ne igra neke vloge pri nizkih temperaturah ali vlagi - rosi se še vedno. Antifog folije (še) nimam, ampak pravijo, da pomaga (hvala, ker si me spomnil, bom še jutri pogledat, koliko stane).

S to čelado sem teral tud prek 220 po avtocestah, pa je tesnila tako kot pri 100 ali 150 na uro. Ni govora, da bi se med vožnjo vezir odprl. Pušča pa vseeno nekje pri gumicah (kar je dobro v vročini in slabo v mrazu).

za 125 ccm je ta čelada več kot dovolj, če pa imaš keš in nameravaš drugo leto kupiti kak težji motor, potem pa razmisli, kaj hočeš. Čelada je vsekakor vredna 40 k SIT, ampak po mojem mnenju niti tolarja več.

Ker sem čelado kupoval takrat, ko sem v celoti skeširal popolnoma nov motor, sem šparal na opremi (dal sem na mizo cca 2 mio SIT in odpeljal v istem tednu vso opremo in motor iz trgovine) - če bi torej sedaj ponovno kupoval SAMO čelado, bi bil pripravljen dati od 80 do 100 k SIT (najverjetneje pa tudi do 120 k SIT) in bi kupil kak Arai, agv ali Shoei.

S katero Nolanko ali Shark se primerja, pa nimam pojma - primerjaj te modele malo po sestavi (materialu) čelade - bolj so eksotični materiali, dražje so čelade in tudi boljše (pri padcih- drugače ne). Ta CL-14 namreč ni nič drugega kot neka malo boljša plastika, niso to neki kompoziti (vsaj zdi se mi - ko sem jo že enkrat kupil, nisem več preverjal - ampak tako je , ko si še začetnik). Sestava čelade pa vedi, da se ne opazi, dokler se ne razpičiš nekje, potem boš šele vedel, kaj pomenijo dražji materiali - hvala bogu meni ni bilo potrebno tega še preverjati.

Lahko povem samo to še, da sem si pred kratkim ogledal Shubert S1, pa je bila ta Shubertka bolj šlampasto narejena in neudobna, kot HJC cl-14 - jeba, so pa zato materiali čelade neprimerno boljši, kar opravičuje višjo ceno.

Kaj kupit??? - karkoli boš vzel, boš naknadno ugotovil, da obstaja vsaj ena boljša in vsaj ena slabša.

BTW - poglej še malo za UVEX čelade - imajo jih na Zaloški (vsaj zdi se mi, da se tako imenuje ulica) - tam, ko so tudi Ducatiji - upam, da še, me že nekaj časa ni bilo v tiste konce LJ. Za uvex sem dobil občutek, da so kar solidne čelade za normalno ceno (obstajao tudi svinsko dragi modeli).

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mam tud jest cl-14. Tist ''nosnik'' se mi zdi čist neuporaben. Zaradi njega se nič manj ne rosi, pa še zmanjša ti vidno površino. Proti rosenju je potrebno uporabiti folijo ali pa namazat z enim od pripravkov proti rosenju. Meni se na splošno poleti ne rosi, problem nastane v hladnejših jesenskih dnevih.

Na splošno pa se mi za ta denar zdi čelada čist ok. Za moj tip vožnje tja do 150 km/h služi svojemu namenu. In glede varnosti ne verjamem da je na kaj slabšem nivoju kot druge povprečne čelade, ki stanejo še več.

Vse skupaj: Povprečna čelada za ugoden denar!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Imam čelado HJC AC-10. Kupu sm jo pred enim letom in je res uredu čelada. Snemljiva notranjost, D-ring, vizir maš cka-peka hitr dol, zračna,... Na glavi sem jo imeu več kot 12 ur skupaj(kratki postanki so seveda bili) in me zvečer ni glava čist nič bolela!!! Ta čelada je res SUPER, pa še poceni so. Čist vsakmu jo pohvalim, k me vpraša kj v zvezi s tem!

Ima samo eno napako:vizir se rosi, če je zelo hladno oz. če se pelješ skozi meglo. Zadevo se elegantno reši z folijo(relativno draga), ki sem jo tud pri Habatu kupu.

Sklep: naslednja čelada bo 100% HJC !!! :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Ko sem kupoval novo čelado, je v ožji izbor prisla tudi HJC...hotel AC11, pa pisker ni pasal not...probaval FG 14 in se v njej počutil odlično...na glavi sem jo imel skoraj eno uro...med kupovanjem obleke...obe čeladi sta se mi zdeli dobro izdelani in vredni svojega denarja...kasneje odločil za drugo firmo, je še bolj sedla na glavo...v glavnem je bila pa FG 14 na drugem mestu...med izborom nisem preizkusil le Shoei in Arai (premalo šuškov), ostalo skoraj vse...v glavnem HJC niso tolk slabe kokr pišete...vsaj AC11 in FG14 ne...kolega se vozi z FG14, punca pa z AC11 pa nimata problemov... :grim

lp flero

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Flero, te čelade, ki jih ti navajaš, so višjega ranga pri HJC in stanejo cca 60 in 80 k SIT. Sem si tud jaz ogledal pred par dnevi ta dva modela in se mi zdita za ta denar odlični čeladi. Poleg popolnoma snemljive notranjosti in antifog vizirja, imata še bistveno boljšo školko (boljši materiali). Za ta denar ful dobre čelade.

CL 14, ki jo imam jaz, je s popusti cca 40 k SIT. Školka je plastik, snemljive so samo ličnice, rosi se pa ko k..... (no to tazadnje sem rešil z nakupom folije za na vizir).

Hočem povedat samo: Malo dnara, malo muzike. Vseeno pa sem s čelado, ki jo imam, še vedno zadovoljen

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pred časom sem pri Habatu kupil čelado HJC FG 14 s katero sem zelo zadovoljen. Ker v tistih dneh ko sem jo kupil vreme ni bilo nevem kako dobro :( in zelo hladno sem imel priložnost tudi preizkusiti protiveterno zažčito pod brado in "nosnik", kateri opravlja svojo funkcijo več kot zadovoljivo. Po približno dveh urah vožnje sem opazil, da so se ob zgornjem levem robu vizirja začele pojavljati kapljice, nikoli pa se ni orosila, kar bi mi onemogočalo vožnjo.

Če moj nakup primerjam z nakupom kolega, ki je kupil dražjo čelado drugega proizvajalca lahko pa povem, da se mu je čelada rosila :cry: ves čas vožnje, poleg tega pa bi moral za "nosnik" dodatno doplačati, kar je bilo pri moji HJC "all inclusive" :OK: :OK: .

Menim, da je odlična čelada za svoj denar.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 10 mesecev pozneje...

nosim hjc ZF 8 ze 4 sezone(5-7 kkm/sezono)! izredno zadovoljen! sicer ni najtišja, nima antifog vizirja(novejše ga ze imajo), letos zamenjal vizir za delno zatemnjenega(25EUR), je pa zelo prostorna v predelu ušes(slušalke, očala), pa velikost xl(60) mi je idealna! nolan ali shark recimo te velikosti sta me v čelo tiščali ful! v zadnjih sezonah so se tudi občutno podražile(verjetno na račun dobrih testov)!!!

lp 6

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No pa sm lažji za 95k SIT :cry:

Ja no, pa od zdaj mam mojo lepotičko :wub: Moram povedat, da sm malo sprobal in investicija se mi je splačala zadeva mi je super.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kje pa si nabavil to? V Habatu?

np. V NITRO majhna trgovinca a možakar dobi skoraj kar si poželiš pa tud cene se OK. Sm tam ze potrosu nekaj $$$$$. Naletel na shop ko sm sel na Grobnik (Ilirska Bistrica). Dobr, da je kakih 130 km od mene ker drgač :? no money.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 5 mesecev pozneje...

živjo, kje v italiji in avstriji prodajajo HJC čelade, in kakšna je razlika v ceni tam in pri nas, hvala in l.p. janih

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sam imam AC-11. Imam dve pripombi glede čelade. Vizir se v hladnejših dnevih rosi...vendar mi to ni zelo moteče veliko bolj moteča zadeva mi je prepih okoli oči ( ne glede na nastvavitve zračnikov ). Prejšnjo sezono sm se mi je desno oko izredno vnelo. Sem mislu da sm edini ampak sem na raznih forumih najdeu velik ljudi z isto težavo. Drugače nad HJC nimam pripomb. Verjetno bo naslednja čelada tudi HJC vendar HQ1 model.....če pa bo imel isto težavo pa HJC definitivno odpade..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

živjo, kje v italiji in avstriji prodajajo HJC čelade, in kakšna je razlika v ceni tam in pri nas, hvala in l.p. janih

louis.de jih ima ... ampak ne vem, kako je s cenami .. predvidevam, da so tudi cene ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

živjo, kje v italiji in avstriji prodajajo HJC čelade, in kakšna je razlika v ceni tam in pri nas, hvala in l.p. janih

¸

Hein gericke. Za cene ne vem - lahko pa primerjaš po netu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

louis.de jih ima ... ampak ne vem, kako je s cenami .. predvidevam, da so tudi cene ...

Louis ne drži HJC-ja, ima pa jih Hein-Gericke, kot je rekel že jupiter ampak kolkor sem jst gledou in primerjou s Habatom ni velike razlike v cekinih!

Drugače pa priporočam :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 4 mesecev pozneje...

A ima kdo model FG-14 :? ?

Kako je glede rosenja oz. pihanja v notranjosti. Zadnjič sem bil pri Habatu ter jo probal - občutek je bil zelo dober, ima zaščito pod brado, "nosnik" in je kar lahka.

Prodajalec mi je kazal neke teste, pri katerih so se HJC čelade (ne spomnim se modela :( )ocenjene kot zelo dobre, veliko boljše kot Nolan, Shark, celo boljše od Schubertha. Sam sem malo iskal po netu, pa nisem nikjer našel kakšnih ocen FG-14.

A ima mogoče kdo kak link do strani, kjer bi bile ocene čelad (tudi FG-14)

Je pa čelada cenovno kar ugodna :OK: (glede na to, da je sestavljena iz kompozitnih materialov).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj pa AC-11? Je za rang boljša od FG-14 (ne vem točno zaradi česa :? ), ima bojšo ventilacijo, D-obročke...

A ima kdo in kako se kaj obnese - rosenje, hrup, prepih,...?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!