Skoči na vsebino

Dnevi industrijske robotike 2012


Priporočene objave

Od 26. do 30. marca 2012 študentje robotike s Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani organizirajo tradicionalni dogodek »DIR2012 – Dnevi industrijske robotike 2012«. Dogodek je namenjen predvsem študentom, dobrodošli pa so tudi ostali obiskovalci vseh generacij.

V ponedeljek, 26. marca 2012, bodo predavali fakultetni in vabljeni strokovnjaki s področja robotike. Tematika predavanj bo zajemala tako osnove robotike (prof. dr. Tadej Bajd), kot tudi napredek v industrijskih aplikacijah (g. Marjan Brezarič, Hella Saturnus in g. Marjan Adamič, Unior).

V naslednjih treh dneh bodo dopoldneve zaznamovale ekskurzije fakultet in srednjih šol iz različnih delov Slovenije, v popoldanskih urah pa se bodo lahko študentje od bliže spoznali s posameznimi roboti in rešili v naprej zastavljeno nalogo. Na voljo bo 9 različnih aplikacij, med katerimi bodo zagotovo najbolj zanimive peka palačink, vodenje robota s pomočjo Kinecta, robotski hokej, sestavljanje sestavljanke in seveda maskota lanskega DIR-a humanoidni robot NAO, ki bo letos ločeval odpadke.

Za petek je načrtovana strokovna ekskurzija, kjer bodo udeleženci najprej obiskali podjetje Unior v Zrečah, ki v svojih aplikacijah uporablja več kot 50 robotov, nato pa bodo v bolnišnici v Celju predstavili kirurški robotski sistem da Vinci, s katerim s pomočjo haptike opravljajo operacije.

Novost letošnjega DIR-a bo tekmovanje Robot Challenge, ki bo potekalo med omejenim številom ekip. Prvi dan bodo prijavljenim ekipam predstavili programski simulacijski paket podjetja ABB RobotStudio, v katerem lahko uporabnik načrta celotno robotsko aplikacijo in jo nato prenese na robota. Tekmovanje bo potekalo tako, da bo vsaka ekipa dobila nalogo, ki jo bo s pomočjo pridobljenega znanja s predhodnega predavanja ekipe tekmovalcev, doma poizkusila rešiti v enem tednu. Najboljše ekipe bodo na koncu nagrajene z bogatimi nagradami.

Program in informacije so na voljo na spletnem naslovu: www.DneviRobotike.si. Na vse delavnice se je potrebno prijaviti, udeležba pa je brezplačna.

Ekipa DIR2012

post-36903-0-14572700-1330282128_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!