Skoči na vsebino

Nakup Piaggio 2t 50ccm skuterja. liberty, zip,vespa


Tadej

Priporočene objave

Predrag ni, sploh če so km realni. Pri nakupu bodi pozoren, kako spelje iz nule, ter kako pospešuje. Ko greš na testno vožnjo, če je le možno, se pelji v klanec. Poskusi se tudi ustavit sredi klanca in spet speljat. Tako lahko hitro preveriš, v kakšnem stanju je sklopka + variomat.

Ti 2T skuterčki pijejo od 3 pa tudi do 5L/100km. Dejansko se poraba zmanjša, če ni blokad in ga potem z manj kot pol gasa, voziš lepo 50. Za nizko porabo pa so primerni 4T skuterji. Samo ne kitajčki, tisti se ne premaknejo. Najboljša varianta je pa 4T 125ccm skuter, če le imaš izpit. Poraba tam pa je pod 3L/100km, dostikrat okrog 2L/100km.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kako pa grejo te 2t zadevice? Če se jih odklene na cca 65 poraba še kaj pade? Se lahko vsaj za kakšno razdaljo 4-5km peljeta 2 odrasla spodobno ali je vse eno samo mučenje? Hvala za vaše odgovore.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če si se odločil za 50 ccm kupi 2T , ker v svojem rangu nudijo največ od pospeškov in moči, posebej kar boš rabil v mestni vožnji.

Priporočal bi ti za špotnejši design kakšno Gilero Runner ali Piaggo NRG, za konfortnejšo v dvoje pa Kymco Dink 50,... kar sem v lastni iskušnji preveril solidno kvaliteto za ta denar.

Drugače pa se v spodnejši temah o scooterjih 50 pozanimaj kaj več in ti bodo še lastniki povedali kakšno koristni informacijo. Lp.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Odločil sem se za 50ccm predvsem zato ker nimam izpita za A, drugače bi vzel 4T 200 ali 300ccm. Nerabim športnega dizajna, tisti časi so že za mano. Rabim okreten skuter za po mestu, za razdalje do 6km. Kdaj pa kdaj pa se bosta na skuterju peljala 2 osebi zato me zanima če je na tem zipeku mozno ne-polžje peljati 2 osebi? hvala za odgovore,lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Z 2 odraslima osebama se ni ravno fajn vozit skozi kako večje mesto (razen če sta oba najstnika in skupaj tehtata manj kot skuter). Ko je treba veliko pospeševat med križišči se pozna pomanjkanje moči. Da pa se bi 2 peljela 6km ali več, pa ni problem, saj je sedež dovolj velik. Samo pač rabi, da nabere hitrost.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ampak saj to je verjetno problem pri vseh teh 50ccm skuterjih, ne samo pri zipu,ne? Kaj pa denimo kakšen 4T? Verjetno ima iz nule še slabše pospeške kot 2T?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@Tadej, kot ti je @x raider napisal, je za udobno voznjo v dvoje Kymco Grand Ding 50 prava izbira. Z odstranjeno blokado gre preko 80km/h. Brez tezav pa potegne v klanec tudi dve odrasli osebi, po ravnem pa itak. Ima tudi solidno veterno zascito in dovolj prostora pod sedezem.

V kolikor pa imas izpit B kat. pa morebiti razmislis o kakem MP3, o trikolesnem maxi skuterju, ki z lahkoto prevazajo 2 osebi tudi preko 100km/h. S takim se lahko v dvoje odpelješ tudi na kaki daljši izlet...

Lep maxi pozdrav

Popravljeno . Popravil pelikan
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!