Skoči na vsebino

GOES


Leteči

Priporočene objave

Živjo,

 

a ima morda kdo od vas izkušnje z štirikolesniki GOES. Šlo naj bi za Evropski inženiring in proizvodnjo na Kitajskem.

 

KAko je z rezervnimi deli in vzdržljivostjo. Sicer na prvi pogled izgleda nekaj med poceni Kitajčki in dragimi renomiranimi znamkami. Morda sem pa dobil napačen vtis pa gre še za ena kitajska jajca s katerimi se po nakupu oženiš ko ga šraufaš cele dneve in iščeš dele bogvekod.

 

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Živjo,

 

a ima morda kdo od vas izkušnje z štirikolesniki GOES. Šlo naj bi za Evropski inženiring in proizvodnjo na Kitajskem.

 

KAko je z rezervnimi deli in vzdržljivostjo. Sicer na prvi pogled izgleda nekaj med poceni Kitajčki in dragimi renomiranimi znamkami. Morda sem pa dobil napačen vtis pa gre še za ena kitajska jajca s katerimi se po nakupu oženiš ko ga šraufaš cele dneve in iščeš dele bogvekod.

Oj

 

Mislim, da si nekako kr prav ocenil znamko Goes - nekaj med poceni Kitajčki in renomiranimi znamkami. Gre v bistvu za motorje CF Moto, saj so skoraj vsi sestavni deli te znamke, razen zunanji design. Precej so vpeti v proizvodnjo Francozi. Na Francoskem in Španskem trgu je Goes najbolj prodajana znamka ATV.

Sam sem vozil Goes 360 max in nisem imel nobenih problemov z njim. Zdj pa sem nabavil 625i max, ki je v bistvu popolnoma enak CF Moto X6. 

Nimam še dovolj prevoženih kilometrov, da bi podal neko bolj konkretno oceno, po nekaj vožnjah pa sem z nakupom zadovoljen.

Moram pa kljub temu še dodati, da je še vseeno Kitajc, čeprav zelo spodobne izdelave, se pa še ne more kosat z kakšnim Bombardierjem, je pa tudi cena temu primerna............

Kar se tiče servisa in rezervnih delov, ne bi smel bit problem, saj je v Sloveniji kar nekaj serviserjev (Celje, Hrastnik, Grosuplje......), kot sem pa že omenil paše vse od CF Moto.

 

lp

Popravljeno . Popravil boych72
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bi si upali na testu (ki je plačan s strani trgovca), pokazati tole.

 

dscn0934.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kot sem že zgoraj rekel, to še zdaleč niso motocikli kvalitete renomiranih znamk, poznam pa ogromno ljudi, ki so z njimi zadovoljni. 

Na jasnem si je treba biti kako in zakaj štirkolesnika uporabljaš in pa seveda kaj dobiš za vložen denar. 6.000 proti 15.000 Evrov je tudi zgovoren podatek.

Pred 10 leti si tudi nismo prestavljali da bo recimo KIA to kar je zdaj v avtomobilski industriji in počasi bo treba priznat da se tud Kitajčki izboljšujejo v kvaliteti.

 

jakATV vi  pa čitno nimate najboljših izkušenj s Kitajčki al pa vas plačuje kdo drug, da objavljate te fotke.......... ;)

 

 

pa brez zamere

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

 al pa vas plačuje kdo drug, da objavljate te fotke.......... ;)

 

Plačujejo mi razočarani lastniki kitajčkov. Več vas bo, boljši bo moj proračun. :grim  :grim . Dobrodošli ste v moji delavnici. :whistle:  :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glej da ne boš mislu da sem zaljubljen v deželo riža, hotu sem sam povedat, da poznam, pa tud iz lastnih izkušenj lahko povem, da vsi Kitajci niso slabi predvsem pa se izboljšujejo na kvaliteti. sam sem bil zelo zadovoljen z modelom Goes 360 max, sosed pa z CFmoto 500. Se pa popolnoma zavedam da so še zmeraj Kitajci in da je sreča tu velik faktor. Upam da jo bom mel tud pri 625tki.

 

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A veš kaj me najbolj skrbi pri tehle Kitajčkih...........da se zgodi ne ravno redka praksa uvoznikov da po parih letih slabe prodaje in zaključku da niti za preživetje ne bo dovolj zaprejo vrata potem pa se lastniki j..te z rezervnimi deli in servisom kakor veste in znate.

 

Malce mi gre tudi v nos da GOES-a nisem zasledil nikjer, niti v tujini, nobenih uporabnikov in njihovih izkušenj pa ima danes malodane vsak ''čunga lunga'' proizvajalec svojo rubriko na forumu, medtem ko uvoznik zatrjuje da ima 600 prodanih ATV-jev.....v Sloveniji

 

Bojč daj povej kaj več o tvojih izkušnjah z modelom 360 max, koliko si prevozil kilometrov, plusi , minusi......saj veš izkušnja te nauči največ......učiti se na napakah drugih pa je najcenejše in najbolj enostavno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

medtem ko uvoznik zatrjuje da ima 600 prodanih ATV-jev.....v Sloveniji

Cca 9 let sem v "sceni štirikolesnikov" kot serviser in kot aktivni lastnik (glej moj album), ti garantiram, da ta podatek ne drži.

Sklepam, da imaš za daljše vožnje enoslednika in da te zanima 4x4 model za kakšne bolj off road variante. Da se ne boš ravno "zaletaval" z nakupom se lahko mirne duše oglasiš v moji delavnici, probaš kakšen model in se na lastne oči prepričaš v kvaliteto (in varnost) "čunga lunga" modelov, da se ne bomo tukaj preveč prepirali.

Se pa seveda najde tudi kakšen zadovoljen lastnik teh čudes. Za "k maši" vozit je res dober, na kakšnem malce bolj zanimivem terenu pa je zgodba drugačna. Žal.

Ko pa bo kateri koli čunga lunga model naredil letno cca 12.000 km (kolikor jih naredim jaz in niso vsi cestno-makadamski) bom z veseljem priznal, da se nakup splača oz. je vreden svojega denarja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Forumov na temo motociklov Goes in CF moto je kr nekaj:

 

http://goes-world.xooit.fr/index.php

http://www.motor-talk.de/forum/quad-atv-b406.html

http://www.atvforum.se/Forum/index.php?topic=30967.0

 pa še en test:

http://www.quadwelt.de/index.php/test-a-technik/test/goes-625i.html

 

Evo to je sam nekaj, kar sem pregledal in povečini (kolker mi pač znanje tujih jezikov omogoča) tudi prebral. Da mal povzamem. Tudi na teh forumih je veliko debat na temo Kitajčkov in ostalega sveta. Goes, kot sem razbral iz teh forumov in kolikor vem iz lastnih izkušenj nima svoje lastne proizvodnje. Na homologaciji za 360 tko sem mel kot proizvajalca naveden AEON zdj na 625tki pa mam CF moto. Ma pa Goes zelo razširjeno prodajo po evropi (Francija, Nemčija, Finska, Švedska, Češka, Rusija........), to se vidi na tejle strani: http://www.goeseurope.com/site/index.php.

Skratka največ prodajo v Franciji, saj je tam tudi sedež firme Goes Europe. Če ocenim kolk je pozitivnih in negativnih ocen na forumih, bi lahko rekel da je nekje 2/3 v prid dobrih izkušenj. Kot sem že enkrat povedal je pa tudi odvisno za kak namen se ATV uporablja. Jst sem bolj "nedeljski" voznik, tam pa tam pa tudi povlečem prikolico v sadovnjak ipd. Naredim nekje do 2000 km letno. Z 360tko nobenih težav v 3 letih. Menjal olje in vozil. Kolega ima Goes 520 letnik 2007 ali 2008, eden prvih v Sloveniji. Še danes se vozi, pa ga je uporabljal precej tudi za delo v gozdu, precej več kot jaz. Kot sem že omenil sosed je imel CFmoto 500, letnik 2008. Naredil cca 5000 km, letos prodal in kupil CFmoto X8, torej je bil z prejšnjim zadovoljen, če je zopet ostal na tej znamki. Evo tule še link kjer lahko vidiš kaka firma je CFmoto http://www.youtube.com/watch?v=0725MBX9rrw.

Skratka Kitajčki so v vzponu. Priznam in tudi sam vem, da še niso na nivoju renomiranih znamk, se pa hitro učijo in vedno več je zadovoljnih kupcev. Tudi sam sem bil v dvomu ali kupiti novga Goesa ali CFmoto al pa 5 let starga Bombardierja, pri katerem ne veš kako je bil vožen, kako je vzdrževan. Pa tud na trgu jih ni ne vem kaj. Po vseh prebranih forumih sem "razkiral srečo" in kupil Goes 625i. Bil sem pri treh trgovcih SBA Grosuplje, ROSO Celje in Roglič Hrastnik. ROSO je mel na zalogi 3 komade ki jih je prodal v cca 14 dneh, torej nekaj jih le proda (600 najbrž res ne). Roglič je mel na zalogi še enga 2012 letnika in sva pol mal zbarantala (dobil sem kufer, plug pa še mal popusta). S servisi ne bi smel bit problem, mi je pa kolega omenil (ta ki ma CFmoto x8) da je bil poklican na servis, zaradi ene serijske napake, ki so mu jo porihtali. Torej je tudi servis že na višjem nivoju......... 

Evo to je to. Pa še vedno pravim, kljub vsemu so to le še Kitajčki, upam da bom z mojim mel srečo. 

Mater sem se razpisal...........

 

lep večer

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!