Skoči na vsebino

predelava iz 50 km/h na 25 km/h


Priporočene objave

Pozdravljeni!

Vem, da vsi tunate motorje tako, da bi bli hitrejši in vse in se vam tole moje vprašanje zdi verjetno čudno. 

No, da vam pojasnim zadevo: doma imam dva 50 ccm motorja. En je supermoto in se z njim furam, drugi je pa skuter in mi stoji v garaži. Imam pa brata, ki je še premlad za delat AM izpit in zato sem dobil idejo, da bi skuter blokiral na 25 km/h in potem bi se lahko on mirno vozil v šolo, na fuzbal, ne da bi mu policaji loh težil. Pa še fino se mu bo zdelo, ker bo bolj neodvisen od drugih prevozov.
Blokirat motor verjetno ni velik problem (kakšen omejevalec obratov, mal zamašit izpuh ipd.), zanima me samo, ali je treba potem zadevo tudi kaj homologirati kot vozilo za brez izpita (ker skuter je celo za 50 ccm res velik, in bi policaji sigurno ustavljal zadevo, ker ne bi verjel, da gre samo 25 in verjetno je treba met kak papir v dokaz, da je to ubistvu nepremičnina ;) ) in če ga je potem možno spet registrirat kot 50 ccm, ko bi brat opravil izpit?

Pa opcije, kot so, da bi ga registriru za 25, pa pol takoj odpru, ne pridejo v poštev, ker se policaji res veliko vozijo po naših koncih in se ne splača tvegat. 

Lep sončen pozdrav! ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo!

Se ne splača in da, stvar moraš homoligirat. Pravtako če obstaja blokada za ta motor in jo je možno homoligirat bo to moralo biti opravljeno pri pooblaščenem serviserju. Za ta denar, ki ga pa vložiš pa lahko bratu kupiš rabljenega Flexerja in maš mir.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala za odgovor. 
Sem mislil, da bi samo zablokiral in peljal na tehničnega, da izmerijo hitrost in dajo kakšen kartonček, vse skupaj za ceno gajbe piva. :)
Škoda mi je res, da mi skuter celi čas stoji v garaži. ;)
Pa ta kitajski skuter, ki naj bi bil celo delno Italjan (saj ne vem, kaj je hujše ;) ), je pri 50 že skoraj nevaren za vožnjo. ima le 4200 km, a so zavore že bolj tako-tako, gume so bile že iz salona trde ko kamen in niso uporabne za nič drugega, kot za suh asfalt pri 30+ stopinjah. ;)
Zato sem pomislil, da bi bil veliko primernejši za 25 km/h. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 7 let pozneje...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!