Jump to content
  • Sign Up
Sign in to follow this  
MadMike

Najem motorja v tujini

Recommended Posts

MadMike

Pozdravljeni. Nekaj časa že berem in nabiram nasvete iz foruma, tokrat prvič pišem. Star sem 26 let in sem motorist tri leta.

 

Skratka k vprašanju. Septembra grem na nek festival v Lisbono, in sem razmišljal da bi dopust tam nekoliko podaljšal in tam najel nek motor za večdnevno turo. Tam bo tudi moj kolega motorist iz francije in bi šla na ta izlet skupaj z dvema motorjema.

Problem je sledeč. Kolikor sem uspel najti na internetu informacij o najemu je ponudba precej omejena in cene zasoljene. Čudno se mi zdi, da mi je uspelo v Lisboni najti za najem samo BMWje, še to samo pri dveh, treh ponudnikih, cene se gibljejo okrog 100€ na dan. Razumem da so cene visoke zaradi majhnega trga, visokega zavarovanja, itd. presenečen sem bil predvsem nad skopo ponudbo (vsaj od tega kar se najde na spletu). Sprašujem če ima kdo s tem že kakšne izkušnje in bi lahko podal kakšen uporabne nasvet.

 

Razmišljal sem tudi že o tem da bi šel s svojim motorjem (Virago 535) vendar bi to pomenilo namesto tedenskega dopusta mesečnega. Poleg tega ne vem če imam dovolj motivacije in ledra na riti da se podam na tako turo sam. Imate kakšne izkušnje s prevozom motorja z raznimi prevozniki ali vlakom, da bi se z motorjem peljal vsaj samo v eno smer?

 

V naprej hvala za odgovore

 

Lp

Miha

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pervy

Če imaš čas idi s svojim motorjem in bo nepozabnotja 4-5 dni, nazaj 4-5 dni, cca 5000 km. Za bencin boš dal enih 500€ + cestnine in to primerjaj z najemom + letalska karta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ForU2

Oj Miha!

Moj predlog.....zakaj bi pa ravno v Lisboni najemal? Najemi nekje na Portugalskem, saj ni tak problem če je vmes 300, 400km. Ko sem vpisal v strica googla sem takoj dobil tole....

 

http://www.almotos.com/

 

Te si verjetno že videl....bmw konjenica... ;)

http://www.imtbike.com/

 

http://www.hispania-tours.com/rent-a-motorbike/motorcycle-rental-in-spain/  ...sicer Španija, a si vseeno bližje :yes:

 

Glede prevozov ti bo pa kdo drug kaj pametnega napisal.... :OK:

Do septembra boš že našel kakšno pametno!

Lp

Share this post


Link to post
Share on other sites
zzigon

za tisti konec sem sam gledal trajekt iz Livorna do Tarife recimo (ali Barcelone) in se mi ni zdelo pretirano drago, časovno se pa precej prišpara (pa manj si izmučen preden sploh prideš tja, pa gume nimaš pravokotne, hehe...) :)

do Maroka/tarife imam v spominu 250€ v eno smer na "osebo + motor" (v dveh dneh si dol)

Share this post


Link to post
Share on other sites
MadMike

Uuu hvala za tako hitre odgovore. Iščem drugače že kak mesec po internetu in ravno danes je uspel kolega najdet čisto nove strani ki jih jaz očitno nisem. Plus to da se bolj splača iskat v lokalnem jeziku ker se najde več in boljše ponudbe. Skratka našla sva eno cenovno bolj ugodno pa še iz Lizbone je. Če slučajno še koga zanima:

 

http://www.lxrentascooter.pt/EN/scooters.htm

 

Ponujajo enaga BMW-ja in eno Hondo Tistih 200€ si bom pač utrgal da se bom lahko bolj turistično vozil pa ob tem še dobro sprobal nov motor.

 

Kakšne dajlše evro ture bodo pa verjetno počakale da si najdem še kakšnega kompanjona in mogoče tudi malo večji motor. Sigurno pa še pridejo. Možno je pa še vedno če se recimo tukaj najde kdo z željo po potepanju v septembru. Drugače se pa verjetno srečamo kje na cesti.

Lp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy terms and use of cookies!