Skoči na vsebino

Najem motorja v tujini


MadMike

Priporočene objave

Pozdravljeni. Nekaj časa že berem in nabiram nasvete iz foruma, tokrat prvič pišem. Star sem 26 let in sem motorist tri leta.

 

Skratka k vprašanju. Septembra grem na nek festival v Lisbono, in sem razmišljal da bi dopust tam nekoliko podaljšal in tam najel nek motor za večdnevno turo. Tam bo tudi moj kolega motorist iz francije in bi šla na ta izlet skupaj z dvema motorjema.

Problem je sledeč. Kolikor sem uspel najti na internetu informacij o najemu je ponudba precej omejena in cene zasoljene. Čudno se mi zdi, da mi je uspelo v Lisboni najti za najem samo BMWje, še to samo pri dveh, treh ponudnikih, cene se gibljejo okrog 100€ na dan. Razumem da so cene visoke zaradi majhnega trga, visokega zavarovanja, itd. presenečen sem bil predvsem nad skopo ponudbo (vsaj od tega kar se najde na spletu). Sprašujem če ima kdo s tem že kakšne izkušnje in bi lahko podal kakšen uporabne nasvet.

 

Razmišljal sem tudi že o tem da bi šel s svojim motorjem (Virago 535) vendar bi to pomenilo namesto tedenskega dopusta mesečnega. Poleg tega ne vem če imam dovolj motivacije in ledra na riti da se podam na tako turo sam. Imate kakšne izkušnje s prevozom motorja z raznimi prevozniki ali vlakom, da bi se z motorjem peljal vsaj samo v eno smer?

 

V naprej hvala za odgovore

 

Lp

Miha

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če imaš čas idi s svojim motorjem in bo nepozabnotja 4-5 dni, nazaj 4-5 dni, cca 5000 km. Za bencin boš dal enih 500€ + cestnine in to primerjaj z najemom + letalska karta.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Oj Miha!

Moj predlog.....zakaj bi pa ravno v Lisboni najemal? Najemi nekje na Portugalskem, saj ni tak problem če je vmes 300, 400km. Ko sem vpisal v strica googla sem takoj dobil tole....

 

http://www.almotos.com/

 

Te si verjetno že videl....bmw konjenica... ;)

http://www.imtbike.com/

 

http://www.hispania-tours.com/rent-a-motorbike/motorcycle-rental-in-spain/  ...sicer Španija, a si vseeno bližje :yes:

 

Glede prevozov ti bo pa kdo drug kaj pametnega napisal.... :OK:

Do septembra boš že našel kakšno pametno!

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

za tisti konec sem sam gledal trajekt iz Livorna do Tarife recimo (ali Barcelone) in se mi ni zdelo pretirano drago, časovno se pa precej prišpara (pa manj si izmučen preden sploh prideš tja, pa gume nimaš pravokotne, hehe...) :)

do Maroka/tarife imam v spominu 250€ v eno smer na "osebo + motor" (v dveh dneh si dol)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uuu hvala za tako hitre odgovore. Iščem drugače že kak mesec po internetu in ravno danes je uspel kolega najdet čisto nove strani ki jih jaz očitno nisem. Plus to da se bolj splača iskat v lokalnem jeziku ker se najde več in boljše ponudbe. Skratka našla sva eno cenovno bolj ugodno pa še iz Lizbone je. Če slučajno še koga zanima:

 

http://www.lxrentascooter.pt/EN/scooters.htm

 

Ponujajo enaga BMW-ja in eno Hondo Tistih 200€ si bom pač utrgal da se bom lahko bolj turistično vozil pa ob tem še dobro sprobal nov motor.

 

Kakšne dajlše evro ture bodo pa verjetno počakale da si najdem še kakšnega kompanjona in mogoče tudi malo večji motor. Sigurno pa še pridejo. Možno je pa še vedno če se recimo tukaj najde kdo z željo po potepanju v septembru. Drugače se pa verjetno srečamo kje na cesti.

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!