Skoči na vsebino

Kaj je dobro vedeti pred nakupom kolesa z motorjem


ninahp

Priporočene objave

Pozdravljeni, sem ženskega spola, to pomeni totalen amater, nepoznavalec (se opravičujem, če sem s tem užalila pripadnike nežnejšega spola, ki se v te stvari dobro razumejo), kar se tiče področja jeklenih konjičkov in ostalih prevoznih sredstev (na kolo se še kar razumem :D). Ker za nakup avtomobila trenutno še nimam denarja, sem se odločila, da si v naslednjih nekaj mesecih privoščim kolo z motorjem, saj sem s pridobitvijo izpita B kategorije pridobila tudi AM. Se pravi, nekaj takega: http://www.tomos.si/slo/modeli/moped/racing-25

 

Zanima me, kaj vse je potrebno vedeti pred nakupom (vzdrževanje vozila - na koliko časa, koliko stane...; zavarovanje - ali je to potrebno in koliko stane; registracija - spet, ali je potrebna in koliko stane .......), v glavnem vsi stroški, ki so povezani z vozilom. Hvaležna bi bila tudi za vse predloge. V mislih imam bolj poceni (do 1000€) in bolj "ženstvenega" izgleda. Taki: http://www.tomos.si/slo/modeli/moped/flexer-25-sm mi niso preveč všeč.

 

Hvala že vnaprej in lep pozdrav vsem

 

Nina

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za 25 km/h (kar gledaš) ne rabiš nič. Vožnja s takim je "zanimiva" , zahteva pa čas in potrpljenje, ker so v principu vsi malo bolj zagnani kolesarji hitrejši od tebe (je pa fletna stvar "mal za po mestu" ) . Ti novodobni kitajski Tomosi so bolj "sranje" (ceneni materiali, slaba izdelava) in so več ali manj uporabni za občasne krajše vožnje (do prve trgovine, ali v mesto na pir) . Za 45 km/h pa rabiš izpit, čelado, zavarovanje, registracijo. Vse skupaj je (odvisno od bonifikacije) enih 20€ (če rabiš tehničnega še dodatnih 15€ , pa pri prvi registraciji moraš plačati še tablico) .

Torej stroški niso ravno visoki. Tudi če kaj "crkne" stroški niso neki ekstremni (so pa tukaj serviserji poglavje za sebe) .

Drugače pa malo poglej po kakšnih moped forumih (kaj se kupuje, vozi in koliko denarja rabiš) .

lp

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ce isces za brez izpita je edina opcija ta flexer 25 al pa kak zip 25 sam zipe kradejo ko srake...Gledam v luki koper kako se ljudje prevazajo s temi flexerji leta in leta,crkne pa ponavadi-zelo slabe kitajske zajle-uprasajcek v masini en fedr pac-rad se avspuh zamasi in to je naceloma to ,Vzdrzevanje kako bremzo nasponas k slabse prime,spucas ga ko je umazan :P kasno svecko se zamenja,ko pa negre vec niti 25 se recimo pogleda karburator spiha ocisti 10 min dela,po parih letih kak bat zamenja in pa olje v menjalniku..to laufa leta in leta..nekih velikih problemov ni.Zdj ce se mislis vozit po cesti je za moje pojme malo riskantno se posebej po kaki k je 90 omejitev XD ce pa mas za po mestu je super zadevca..kaj takega?http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=8873292

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala obema! Prijateljica si je pred mescem kupila nekaj skuterju podobnega, gre pa 50 km/h. V trgovini so ji zatrdili, da za to ne rabi izpita. Kaj če so prodajalci tako zagnani, da želijo na vsak način nekaj prodati in se zato zlažejo, ali je spet kak nov zakon zunaj? 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

semizdi da more met vsak tak motor homologacijo kjer tocno pise,na flexerju pise to pod sedezom je nalepka kjer pise da je 25 pa bla bla,marski kaj lahko kupis ki nesmes v prometu uporabljat.Naj poklice kak amzs pove tip vozila pa ji bojo vedli povedat...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če gre v originalu 50 km/h so jo "nategnili" , če pa so prodali odblokiranega "25" je pa to že kriminal (zakon to posebej navaja) .

Če ni ravno nek "hud divjak" jo verjetno nikoli ne bodo kontrolirali...

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!