Skoči na vsebino

Predelave, Cafe Racer, Brat, Bobber, Scrambler, itd.


Noise

Priporočene objave

Ob 3. 5. 2017 ob 11:19, baddad pravi:

Made in Slovenija:

BLUEBERRY BOMBER: KRAKENHEAD’S MIGHTY CUSTOM GOLD WING

Video o tem slovenskem bombniku je na ogled tule:  :OK:

 

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Odlicen projekt, super narejeno......ampak se mi “model(ka)” v videu se najbolj dopade :afro2:

  • Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 4 tedne pozneje...
  • 1 mesec pozneje...
  • 2 tedne pozneje...

V tem videu (od minutaže 6:20 dalje) se na tretjem mestu Top 10 Best Motorcycles po izboru Racer TV pojavi slovenski projekt by Krakenhead Customs. :worship: Nazadnje omenjen v tej temi par postov zgoraj... 

 

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

se opravičujem lasntiku ki poskuša prodat tole Yamaho na avto net, ampak tolk dobre predelave že dolgo nisem videl

:lol1::lol1::lol1::lol1::lol1:(je  poceni, morda jo kdo kupi za rezervne dele)

 

SR ha ha.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 11. 10. 2017 ob 21:50, izibajker pravi:

Osnovna filozofija tega simpatično predelanega Bonija je strnjena v naslednjem odstavku

“We wanted to make the bike look as simple as possible, true to the bobber ethos,” says Julien. “Bobbers usually match an image of the ‘rebel rider.’ So we also did our best to avoid the stereotype, by reinterpreting the bobber in a ‘gentleman’s way’.”custom-triumph-bonneville-t120-bobber.thumb.jpg.08356c287b93041d59b9291e1de686e9.jpg

Več pa tule: http://www.bikeexif.com/triumph-bonneville-t120-bobber

nekaj mi ne sede skupaj..nekje si omenil , da prodajalec na anetu ne ve kaj je njegova predelava - bobber , čoper ali custom(pa čeprav je vsem jasno , da je to označeno zaradi večih zadetkov iskanja ) , tu pa te nič ne moti prvo pravilo bobber-ja , kjer mora biti sedež nižji od zadnjega blatnika ..

"Bobbers usually match an image of the ‘rebel rider." ja ..v današnjih sodobnih časih.. sploh ko nabiješ na prednji konec gumo širšo kot zada in narediš stvar težko vozno..

vizualno se mi zdi največji feler harmoniki na prednjih teleskopih.. svetla barva dejansko odreže /loči že tako preveliko prednje kolo od telesa motorja .. grdo in totalno neskladno .. alu skid plate poleg rosfraj izpušnih cevi , pa spet alu barva na loncih?  

sami detajli - prednja , luč , ročka za sklopko in zavoro v aluminiju so lepi .. vendar poglej sliko ročke in rezervoarja za prednjo zavoro , zraven pa prevelika črna stikala .. 

sorry ampak meni res neskladno zložen motor..

pri tej "reinterpretaciji bobber-ja"  narediš naslednje : sedež , stransko torbico in prednje harmonike daš v črno , spredaj 20ali 30mm  ožjo gumo , obe gumi tkc 80 ali nekaj podobnega pa bi dobili res všečen scrambler..

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 urami, thumper pravi:

.... , tu pa te nič ne moti prvo pravilo bobber-ja , kjer mora biti sedež nižji od zadnjega blatnika ..

....pri tej "reinterpretaciji bobber-ja"  narediš naslednje : sedež , stransko torbico in prednje harmonike daš v črno , spredaj 20ali 30mm  ožjo gumo , obe gumi tkc 80 ali nekaj podobnega pa bi dobili res všečen scrambler..

Pri opisu predelovalca mi je bilo najbolj všeč tole: ...So we also did our best to avoid the stereotype, by reinterpreting the bobber in a ‘gentleman’s way’.”...


Očitno se niso obremenjevali s tem "kakšen bi moral biti pravi bobber", ampak so ga predelali malce po svoje, v duhu za kakšen gentlemans ride... Nenazadnje, Triumph ima od lani v prodajni ponudbi tudi tovarniškega bobberja...2018-triumph-bobber-black-review-2.thumb.jpg.d82d28568804fd62d645dc958605915c.jpg

Kakšen old school american biker pa bi mirno lahko trdil, da je pravi bobber lahko samo tisti s hard tailom, pa s takimi in takimi gumami...

Se pa strinjam, kar si napisal v svojem zadnjem odstavku. Z malce drugačno predelavo bi lahko bil to zelo lep urbani scrambler...

Pa saj označbe niti niso pomembne. Glavno je, da bo nekomu všeč in da se bo z užitkom vozil...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 tedne pozneje...
  • 2 tedne pozneje...
  • 1 mesec pozneje...
  • 2 tedne pozneje...

Če ima kdo željo po klubski mizi (mancave mizi) oz unikatno zrezkanemu kosu lesa (vodoodporna vezana plošča) v smislu cafe racerjev nej pogleda spodnje slike in me kontaktira. Torej samo okrogla plošča premera cca 740mm debeline 20mm. Ko sem rezkal za kolega Valentina Rossija (sem še sam enkrat prebral kaj sem napisal, prebere se kot da je Vale moj kolega) sem še zase naredil eno in tretjo viška. Vse je zmodelirano in narejeno z moje strani. Info na ZS ;)

Vem da reklama oz miza ipd ne spada v to temo in se v naprej opravičujem. Vem pa da na to temo vrže oko marsikateri navdušenec custom scene, tako da sem se zato odločil da nalimam.

s-l1600.jpg

s-l1600_1.jpg

s-l1600_2.jpg

28514484_10212889693015591_1136476287551232150_o.jpg

28576395_10212889698215721_4437462504614085367_n.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 mesec pozneje...

Mislim da je bila tale Honda CB 750 že objavljena. Enkrat sem celo iskal slike ampak jih nisem našel. Možno da je bil samo link ko se je prodajala na avtonetu. 

Za ta motor se spomnem kritik v smislu da je preveč barv uporabljenih in da je preveč načičkana ipd. Načeloma sem bil tudi sam takega mnenja DOKLER je nisem videl v živo. Potem pa se je moje mnenje spremenilo, o ja. S kolegom sva šla pogledat Kawasakija MACH 400 k temu gospodu v bližino nove gorice. Prav kmalu sva ugotovila da ve kaj prodaja in da ima spravljene še veliko ˝ropotije˝ :P Ducatiji, Motoguzziji, Vespe, Kawasaki Mach 500 ipd ipd. Baje sva videla sva samo eno od skladišč. Čisto na koncu pokaže omenjeno Hondo ter jo normalno še užge da slišimo poezijo. Motor je v živo še veliko lepši kot na slikah. Vsak sestavni del je ali obnovljen, večinoma unikaten.

Uglavnem mene je motor vrgu na rit in če bi mel denar ga bi šel takoj iskat. Spet bodo normalno različna mnenja ampak o strokovnosti, detajlih ni dvoma. 

Evo, slike so nalimane, da bo ovekovečena :P Upam da jo kdaj vidim na cesti, še raje v moji garaži :D

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 21. 6. 2018 ob 18:14, _luke_ pravi:

Mislim da je bila tale Honda CB 750 že objavljena. Enkrat sem celo iskal slike ampak jih nisem našel....

Ja, na strani 42 v tej temi je bilo objavljenih nekaj komentarjev...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je res poštimana. Me prav zanima koliko ur dela je bilo vloženo v tole Hondo. Pomojem ogromno. Tak da... če vsaj malo ceniš ročno delo, tudi cena ni pretirana.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!