Skoči na vsebino

Potopisek - Med "Jadranko in "Plominko"


gradbenik

Priporočene objave

V ozadju na spodnji sliki je najvišji vrh Lošinja, Televrin, ki leži na grebenu z imenom Osorščica. Takoj ga dodam v seznam, ki se beleži v glavi, kaj oz. kam naslednjič, ko bom v teh krajih (na vrh se glede na zapise in slike iz hribovskih in kolesarskih forumov ne da z motorjem, peš / kolo).

Do Televrina bi se dalo priti tudi z motorjem, je pa v zgornjem delu večkrat čez cesto podrto kakšno drevo, ki ga ne odstranijo ... sem bil pred dvema letoma na vrhu peš ... definitivno se splača zlezti gor, ker so razgledi res fenomenalni :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 16 urami, gradbenik pravi:

 

20150805_132554_Pano.thumb.jpg.031cd7c84

 

Na Lošinju smo bili vsaj 10x in večkrat obiskali vse te kraje, ki jih opisuješ. Tudi Cres smo že nekajkrat prekruzali. Zame so tisti kraji najlepši za prvomajske praznike, ni hude gužve in temperature so idealne. V visoki sezoni (če boš kdaj tam) bi ti priporočal enodnevni izlet z ladjico. Štart je v Malem Lošinju, potem gre mimo Koludarc-a, pa postanek pred krasno uvalico Krivica, potem naprej na Ilovik (tam je kosilo), pa po desni strani otoka, med Orjule (še enega postanka se spomnim tam blizu, ob enem starem pomolu), pa naprej mimo Veli Lošinj (se mi zdi, da tudi tam ustavi), pa čez tisti ozek prehod (na cesti je dvižni most) nazaj v Mali Lošinj...

Še en biser je omembe vreden. V kraju Čunski zaviješ v smeri letališča (Zračna luka), od tam pa se po zdrapani makadamski cesti spustiš do uvale Zabodarski. Te uvale niti striček Google ne najde, vsako leto pa jo najde vse več Italijanov... Je pa označena na lokalnem zemljevidu in s kažipoti. Ampak če imaš bolj nizek avto (ali motor) boš moral zelooo počasi tam mimo... Mi smo nekaj let hodili tja vsak dan na celodnevno uživancijo, s polno hladilno torbo, apartma smo imeli pa v Malem Lošinju...

Popravljeno . Popravil izibajker
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem zelo vesel takega odziva. Bom vsekakor to dodal na listo, ko se bom odpravljal tja. Če ima še kdo kakšne podobne pripombe kar na dan z njimi ;). Hvala. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 tedne pozneje...
Ob 15. 12. 2015 at 15:59, gradbenik pravi:

Sem zelo vesel takega odziva. Bom vsekakor to dodal na listo, ko se bom odpravljal tja. Če ima še kdo kakšne podobne pripombe kar na dan z njimi ;). Hvala. 

@gradbenik , to si pa tako lepo spisal in priložil res lepe slike, da človek kar podoživi Cres in Lošinj (zadnja tri leta večkrat tam).

Zanimivo, da se nisi zapeljal do Punta Križe, kjer lahko ob obali vidiš delfine, seveda če imaš to srečo. Punta Križi ni nič posebnega, stara vas, ki pa ima AC, kateri ima lepo plažico, drugače pa nič posebnega.
Ko se spustiš v Osor (mimo kampa Biar), v krožnem greš drugi izvoz, potem pa po zanimivi ozki cesti do Punte.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 4. 1. 2016 at 20:15, DL650 pravi:

 

Hvala! Fotke so glede na to, da so vse narejene s telefonom tudi meni kar vsec. Mogoce naslednjic vzamem se fotoaparat ampak na moto potovanjih se ponavadi ne zelim ukvarjati resno s fotografijo, saj oprema hitro zasede prevec prostora. Se dobro da imajo danasnji telefoni tako dobre kamere :). 

Sem imel namen se tja, ampak mi cas ni dopuscal. Morda je tako se boljse, saj imam se en razlog vec, da se vrnem in raziscem se ostale neodkrite koticke, ki jih je se veliko in v zivo podozivim ze vtisnjene spomine. Res priporocam, sploh Lošinj, ce morda kdo se ni bil! 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!