Skoči na vsebino

Yamaha Tenere 700 (2019)


celjan89
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34,

servisna navodila T7sh.pdf

15B1E4E6-7756-4DEA-9832-540165C2C052.jpeg.3743b8414cc2c5f66b88b5aab1bc1a62.thumb.jpeg.2bd511e4a127d34be2090be0366a0f13.jpeg

Priporočene objave

  • 3 tedne pozneje...

Na 2:46 lepo izvrže šop naper iz zadnjega kolesa. Tudi en kup klonkov vzmetenja opominja na to, da ta motor pač ni namenjen takšni zlorabi.

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V celoti delim tvoje mnenje. Je pa tudi dejstvo, da 90% lastnikov takšnega motorja niti blizu ne uspe sestavit polovice takšne zlorabe. Tovrstna vožnja je že v domeni hard enuro motorjev kar pa Tenerejka ni. Ne glede na to pa moram priznat, da kljub odpadlim naperam in "slabem" vzmetenju nisem pričakoval, da motor zmore kar je v posnetku. Dejansko gre za odličen adv motor z visokimi limiti.

Če uspem do naslednjega leta zrehabilitirat svoje truplo pride v mojo garažo.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 4 tedne pozneje...
1 hour ago, Snečer said:

Že če vijake na sprednjem blatniku zamenjaš, bo lepši :) 

Sem doma že nekaj gledal, samo nisem nič črnega našel :( Sploh bo pa potem že preveč lep, skoraj kičast ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 14 minutami, Lateen pravi:

Sem doma že nekaj gledal, samo nisem nič črnega našel :( Sploh bo pa potem že preveč lep, skoraj kičast ?

Črn alkoholni flomaster

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

On 9/15/2020 at 10:24 AM, Lateen said:

Nimam izkušenj (nič kaj preveč na asfaltu in še manj po terenu), samo če bo komu zanimivo? Malo sem vozil 800 in 850 gs-a, malega in srednjega versys-a in 790adv s.
Ravno sem nazaj, narejenih je 7k (od tega 1,5k po terenu). Mogoče sem na motor preveč navezan ker sem ga (za moje razmere) dobro plačal, samo menjal ga ne bi. Pa po pravici, sem ga namesto 790 adv s, vzel 90% zaradi izgleda in 10% zaradi cene. Meni je lep :)

  Hide contents

Motor je ok, nič posebnega, razen same mašine, ki je izjemna (lahko da je samo idealna za moj okus, samo vleče res lepo :)
Sedež gradi karakter (oziroma je zanič, zanima me rally seat), sem pa vozil ene par potnic gor in se ni nobena pritožila med krajšimi turami.
Zaščita ročk je ok, samo bolj za enkratno uporabo. Jih bo treba zamenjat ker bodo definitvno razpadle. Nekdo tukaj je dal gor Barkbuster-je (ne najdem fotke v temi). Je bila montaža zahtevna?
Sklopka in menjalnik sta "robustna", kar mene ne moti, samo je pa treba kdaj spustit sklopko, da motor ve v kateri prestavi je. Ne vem, če je to senzor ali pa samo traktor menjalnik :)
Zaščita motorja in šus plata delujeta. Preverjeno :( Ve kdo, kako se obnovi popraskano prašno pobarvano jeklo, pa da lepo zgleda?
Senzor za sklopko sem verjetno uničil zaradi steklenga prahu, vžiga samo še v leru, dokler ne spiham in "zdrkam" senzorja. Potem deluje naslednjih 1000km. Potem pa spet samo v leru vžge. Zračni filter ok.
Ko iz nič dodam gas, motor cuka (1,2,3). Tukaj je verjetno 50% krivda zapestja, 30% luft v kablu in 20% vbrizg. Na bolj zahtevnem terenu in na začetku kakšnega ovinka na asfaltu mi gre malo na živce, drugače sploh ne opazim.
Sprednja bremza mi deluje malo čudno. Na začetku grabi "zvezno", potem pa zagrabi močneje. Sicer sem se takoj navadil, ampak vseeno mi je bila sprednja na gs800/850 in 790 adv s boljša. Zadnja je podobna.
Vzmetenje sem pustil prvih 1000km pri miru, potem pa sem pri Primcu naprosil (in se javil da plačam uro), da skupaj pogledamo med servisom. Mlajši tip mi je vse razložil (tako da sem vsaj 50% razumel, kar je več kot v šoli), in sedaj sem na: Spredaj Comp+8, RBD +3, Zadaj Comp +3, HiComp +2, RBD +5. 103kg z vso opremo, prtljaga 9kg. Pred tem sem pri polnem abs bremzanju iz 100kmh vzdignil zadnje kolo. Zdaj je na cesti super. Na terenu je zame idealno, to je edini motor, kjer si s ptrljago vred, upam švigat okoli. Do konca sem zabil sprednjo vilico enkrat pri pristanku (pa še to sem komaj čutil), zadnje še nisem čutil.
Gume so izjemne na asfaltu, tudi mokrem. Dokler je popolnoma suho, so presentljivo dobre tudi po terenu, celo mivki. Prijetno presenečen! Res dobre gume. Verjetno bom dal gor spet dolgočasne E-07 in že zdaj obžalujem, :( sploh kako so dobre na mokrem asfaltu.
Sama vožnja na asfaltu je meni idealna. Po mojem znanju ne pridem blizu roba zmogljivosti motorja. Tačke sem na vsaki strani malo podrgnil (zanimivno nisem sredinskega stojala zadel prej?) Mogoče sem tako navdušen nad asfaltom zaradi gum, ker so bolj cestne kot ostale, ki sem jih vozil? Naredil sem tudi 4 ure na avtocesti in do 170 gre hitro, potem pa se vleče. 130 je tiho in ok.
Na terenu je to najbolj hinavski motor vseh časov. Ko deluje, je isto kot na Betki ki ima 100kg manj. Ko grem čez mejo kar znam, me pa takoj opomni, da ima 200kg. Povprečno vozim po 10-20kmh hitreje kot na gs-u in na malem versys-u (kar ni težko, ker sem drugače bolj polž ;) ). Sprednja sploh ne rabi teže da drži, zadnja drži ko hočeš in spusti ko hočeš. Vozil sem po mivki 3km in dokler se nisem "ustavil" je plavala naprej. Imam 184cm in balanca je dovolj visoka da me nič ne boli.

Še fotke. Motor je lepši, samo jaz ne znam fotkat :( in mu delam krivico!

spacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.png

Ful dobro napisano, doživeto,  še posebej v Hiden tekstu, Bravo! Čestitke. Zdaj pa čimprej rezerviraj trajekt Genova - Tangier pa gasa po Maroku. Jaz sem letos že imel plačan trajekt pa mi ga je popapala Korona, pa nimam tako primernega motorja kot je tvoj, ma ta 700ka je bomba za Maroko in podobno, bi imel takoj, raje kot KTM 790ko, čeprav vem da bi večina tukaj raje sedla na KTM-a. Ajd uživaj pa kako fotko še kdaj prilimaj. 

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 15. 9. 2020 ob 14:01, Lateen pravi:

Sem doma že nekaj gledal, samo nisem nič črnega našel :( Sploh bo pa potem že preveč lep, skoraj kičast ?

pol bi on bi mogu ceuga versota prefarbat..ce ne raj kr zamenjat... lool

  • Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...
Ob 15. 9. 2020 ob 12:24, Snečer pravi:

Že če vijake na sprednjem blatniku zamenjaš, bo lepši :) 

Če ga fajn umažeš, pa še lepši :naughty:

Popravljeno . Popravil MitcH'
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 28. 9. 2020 ob 10:52, D.J. pravi:

Lateen poleg gole cene motorja, vidim da si nametal kar precej adv in dodatne, predvsem originalne zaščitne opreme, kar ti je dodatno dvignilo vložek, ampak če ga slučajno gdaj zabrišeš po tleh, se bo hitro obrestovalo.

Zame je bila ena boljših predelav menjava +1 prednji zobnik (verižnik za pikolovske), se pravi iz 15 na 16. Menjalnik je dovolj kratek in mašina dovolj prožna da še vedno z 2. plezaš po zdrapanih skalah, medtem ko je 6. postala prijeten overdrive -500 rpm glede na original in se niti ne zvrti do konca. Povprečna poraba za mojo nenežno roko je 4.2, medtem ko v špar modu obratuje s 3.5 in manj. Ketna trpi manj ker jo na pogonu manj lomi, ne gre pa več v 2. na zadnjega, če je komu pomembno.

Do sedaj naklepal 18k, najmanj tretjina po terenu, makadamih.

IMG_20200916_155510.jpg

Si mel kaj problemov z tehniko ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Zgodil se je vpoklic za tenerejke. Sem res že mislil da je to odličen motor, zdaj pa vidim, da je popoln, ker vse kar hočejo zamenjat, je zadnji odsevnik.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

D.J. ali se zelo pozna predelano vzmetenje? V vilice si dal K-tech kaj pa zadnji amortizer?

A si imel v izboru tudi andreani vložke za vilice? Mal me zanima, ker po forumih je debata, da original vzmetenje ni ravno svetla točka tega motorja.

tnx

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zadaj ktech vzmet in ktech valving, spredaj 5mm extra preload in setingi po navodilih iz ADV foruma. Je bolje ampak smatram kot work in progress, ker se da še malo potvikat. Naročil Andreani, pa se dobava kar ni zgodila. Ne pri Č. Z Ohlins ali rally raid tudi ne zgrešiš, edino €€.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 4 mesecev pozneje...
  • 3 tedne pozneje...
  • 2 tedne pozneje...
  • 3 mesecev pozneje...
Ob 15. 7. 2021 ob 7:34, mladench pravi:

... pa če se kdo odloči za prodajo, naj tu napopa reklamo, predno jo da na anet :D 

Dej nabavi čim prej, da zbluzimo nekam v šume. 

  • Haha 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!