Jump to content
 • Sign Up
 1. halls

  halls

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Zadnje objave na forumu

  • DAMI34
   ma ne sekiraj se za kile. Mast v mišice pretvori, bo šla teža še gor, obseg bo pa manjši.
  • DAMI34
   Sedaj je že Milena i kolegice. So sosede razširile ponudbo. Zdej že Spomenka deli motoristom zajtrke.  Ker na MS vodiču (glej zgoraj) ni na Krku nič označeno predlagam naslednjo verzijo, kot jo jaz na vseh potovanjih večinoma koristim: 1. vprašaj kelnerja v bifeju, on vse pozna, običajno dobro zrihta 2. ali na bukingu pogledaš, kje je fraj, kako izgleda, potem pa greš tja osebno in se zmeniš Letos se mi zdi, zaradi situacije korone, da so vsi za odtenek bolj prijazni
  • maus
   ZUmiral sem post... ok .. prej nisem vidEL
  • DAMI34
   aha, zdj vem zakaj se nisva srečala, čez Senj sem pičil že ob 9.30- aja glede korone, brez bojazni, sta bila preveč razkužena ps. bijutifull fotke
  • DAMI34
   no kaj sem rekel...par strani nazaj. Škoda to je normalno. Ploščica ti da varljiv občutek, da vse skupaj deluje ok, kost (nosilni element) pa ni zaceljena. Zato gredo zelo hude sile (ni to kvačakanje ampak moto GP) direkt na ploščico, katera se lahko ukrivi, izrije, zlomi, dobi luft na vijačenih delih itd...totalna jeba ga čaka potem, pa čeprav je mlad in se hitro celi.
 • Similar Content

  • jskrablin
   By jskrablin
   Ko sem zaradi čisto profesionalnih razlogov šal iz MacOS-a nazaj na Linux sem ostal brez nekega solidnega urejevalnika zemljevidov in gps sledi. Ker je vsake toliko dobro vsaj kak predogled terena narest (če se že pol rajš v živo zgubljam kot pa sledim GPX-u), sem se lotil iskanje in testiranja softvera za pripravo/predogled/urejanje sledi na Linuxu. Lih ogromno izbire ni, sem pa naletel na QMapshack, ki zgleda precej obetavno. Zadeva deluje na Windows, Linux in MacOS (samo 64 bitne inštalacije) in 'iz škatle' podpira OSM zemljevide. Zaenkrat nisem veliko delal s tem, takole na prvo uč zgleda dobro. Par slikic je spodaj, kaj več o sami uporabi napišem ko kaj pametnega uporabim Je pa zelo dober začetek že to, da se vmesnik brez težav prilagodi na 4K monitor, ki ga uporabljam... pri marsikakem kosu programske opreme temu ni lih tako. GPS sled je ena bicikl varianta okoli Slavnika. Sam program ima podporo za Garmin naprave, o tem napišem kaj več ko jo dejansko stestiram.
    

    

    
  • Snečer
   By Snečer
   Mogoče bo koga zanimalo

   Nizozemska firma izdeluje specialno motoristično karto Evrope, ki je kompatibilna z Garmin napravami.

   Trenutno so pokrite države Beneluxa, Avstrija, Nemčija in Švica.
   http://www.gps.nl/onroute_motorkaart_2010.html#6
   http://www.onroute.nl/page/product/motorkaart_extra_regio

   Te pa so očitno še v "delu":
   Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal (nog niet beschikbaar) <LI>Engeland en Ierland (nog niet besschikbaar)<LI>Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland (nog niet beschikbaar)

   Karta je razdeljena na 110fragmentov in skupno velika 860Mb, primerna tudi za starejše Garmin naprave, ker ni v formatu NT.


   pokritost držav v Mapsourcu

   Bistvena razlika glede na City Navigator:
   - avtomatsko iskanje najboljših motorističnih cest
   - izdelava rute na PCju ali v naprave
   - podprte vse Garmin naprave
   - preprosta uporaba

   Potrudili so se tudi že pri samem izgledu, tako da ja karta bolj pregledna kot City Navigator.

   Primer Nockalmstrasse

   motokarta


   city navigator 2011.10

   Vsaj Italijo še morajo dodati pa bo zadeva kar zanimiva za planiranje.

   V praksi še jasno nisem preizkusil, po testu na PCju je videti, da sili na motoristične ceste ob narejeni ruti, ruto naredi drugače kot City Navigator.

   Primer "iste" poti v CN in motokarti.

   in


  • tom rider
   By tom rider
   Kaj se lahko zgodi,ce imas navigacijo na motorju

   tom rider
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy terms and use of cookies!