Jump to content
 • Sign Up
 1. Bmflar

  Bmflar

 2. Bostjan L

  Bostjan L

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Zadnje objave na forumu

  • Grut
  • Shillien
   Moker verjetno ni več, glede na to da je cel teden stal, za aku. Maš prav da če vergla. Verjetno ni ampak lahko je pa vseeno (sem imel tak problem na avtu, je verglal pa ni vžgal).  Drugač pa ja, kot že rečeno aku. najlažje izločiš tako da najbolše da to narediš prvo, kable na motor pa je to to.
  • Snečer
   Še malo koronskih bonih. https://www.slovenskenovice.si/bralci/dopust-na-bone-slovenske-druzine-postal-nocna-mora-338145  
  • DAMI34
   sem prepričan, da je mala glupost. Posuši ga najprej dobro. Problemov je lahko več, od mokrih kablov, kontaktov.. Načeloma če vergla, naj ne bi bil kriv accu. Je na displeju kaka informacija? Si poskusil vžgat z dodajanjem gasa..cca 1/3 in verglat? Verglaj tja do 5 sekund, ne več.  Če sicer sumiš accu si lahko pomagaš kar s kabli preko accua od avta  
  • raza
   Danes je bil ponovno odprt, prometa in idiotov ko listja in trave. Razlog zapore je bolj kot sneg povzročil nanos proda na cesto malo nad Bormijem. Je bila cesta kar konkretno zasuta  po videnih kupih materjala ob cesti.
 • Similar Content

  • jskrablin
   By jskrablin
   Ko sem zaradi čisto profesionalnih razlogov šal iz MacOS-a nazaj na Linux sem ostal brez nekega solidnega urejevalnika zemljevidov in gps sledi. Ker je vsake toliko dobro vsaj kak predogled terena narest (če se že pol rajš v živo zgubljam kot pa sledim GPX-u), sem se lotil iskanje in testiranja softvera za pripravo/predogled/urejanje sledi na Linuxu. Lih ogromno izbire ni, sem pa naletel na QMapshack, ki zgleda precej obetavno. Zadeva deluje na Windows, Linux in MacOS (samo 64 bitne inštalacije) in 'iz škatle' podpira OSM zemljevide. Zaenkrat nisem veliko delal s tem, takole na prvo uč zgleda dobro. Par slikic je spodaj, kaj več o sami uporabi napišem ko kaj pametnega uporabim Je pa zelo dober začetek že to, da se vmesnik brez težav prilagodi na 4K monitor, ki ga uporabljam... pri marsikakem kosu programske opreme temu ni lih tako. GPS sled je ena bicikl varianta okoli Slavnika. Sam program ima podporo za Garmin naprave, o tem napišem kaj več ko jo dejansko stestiram.
    

    

    
  • Snečer
   By Snečer
   Mogoče bo koga zanimalo

   Nizozemska firma izdeluje specialno motoristično karto Evrope, ki je kompatibilna z Garmin napravami.

   Trenutno so pokrite države Beneluxa, Avstrija, Nemčija in Švica.
   http://www.gps.nl/onroute_motorkaart_2010.html#6
   http://www.onroute.nl/page/product/motorkaart_extra_regio

   Te pa so očitno še v "delu":
   Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal (nog niet beschikbaar) <LI>Engeland en Ierland (nog niet besschikbaar)<LI>Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland (nog niet beschikbaar)

   Karta je razdeljena na 110fragmentov in skupno velika 860Mb, primerna tudi za starejše Garmin naprave, ker ni v formatu NT.


   pokritost držav v Mapsourcu

   Bistvena razlika glede na City Navigator:
   - avtomatsko iskanje najboljših motorističnih cest
   - izdelava rute na PCju ali v naprave
   - podprte vse Garmin naprave
   - preprosta uporaba

   Potrudili so se tudi že pri samem izgledu, tako da ja karta bolj pregledna kot City Navigator.

   Primer Nockalmstrasse

   motokarta


   city navigator 2011.10

   Vsaj Italijo še morajo dodati pa bo zadeva kar zanimiva za planiranje.

   V praksi še jasno nisem preizkusil, po testu na PCju je videti, da sili na motoristične ceste ob narejeni ruti, ruto naredi drugače kot City Navigator.

   Primer "iste" poti v CN in motokarti.

   in


  • tom rider
   By tom rider
   Kaj se lahko zgodi,ce imas navigacijo na motorju

   tom rider
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy terms and use of cookies!