Jump to content
 • Sign Up

There's nothing here yet

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Zadnje objave na forumu

  • Nja
   Prej 10 let nisem poznala kake vročine...Pol te pa  "dolgoročni stres" načne in se pozna na vseh spektrih...Večinoma so pri meni domače žavbe, zeliščni zvarki (sinupret, fiziološka,, zeliščni čaji, ameriški slamnik). Ampak čez Angal ga pa ni ob žgočem grlu in Fluimukan ob gosti sluzi ...Pa ajd zdaj sem že skoraj OK, kašelj bo že z malo manj miganja, Fluimukan pomaga, vroči čaji.   
  • Bmflar
   A, jebi ga Robi, jest pijem iz navade
  • krucymucy
   Ne ni. Namen je nek profit seveda, ampak profita se ne ustvarja z navijanjem cen v nebo. Niti se ne pricakuje profita na zacetku. Vsako od teh podjetij se trudi biti pomemben igralec na trgu v prihodnosti in prehod na BEV jim je realno edina moznost. Konvencionalni proizvajalci vsi po vrsti spijo in ce bodo predolgo spali se zna marsikomu zgoditi nokia. Primer je tesla, pol miljona BEV vozil lani, sedaj so zaceli stancati se na kitajskem, naslednje leto v nemciji in potem se ena tovarna v USA. Cez dve leti bodo nad miljon proizvedenih letno, cez tri mogoce dva miljona. Nemci pa spijo, da sploh ne zacnemo o japoncih. Razen leafa nimajo nic, se tam delajo izgubo.  
  • Bmflar
   JE rum res potreben, alla bo čisto dovolj za razpoloženJE
  • VS800
   NO....a je to sploh uprašanJE?
 • Similar Content

  • jskrablin
   By jskrablin
   Ko sem zaradi čisto profesionalnih razlogov šal iz MacOS-a nazaj na Linux sem ostal brez nekega solidnega urejevalnika zemljevidov in gps sledi. Ker je vsake toliko dobro vsaj kak predogled terena narest (če se že pol rajš v živo zgubljam kot pa sledim GPX-u), sem se lotil iskanje in testiranja softvera za pripravo/predogled/urejanje sledi na Linuxu. Lih ogromno izbire ni, sem pa naletel na QMapshack, ki zgleda precej obetavno. Zadeva deluje na Windows, Linux in MacOS (samo 64 bitne inštalacije) in 'iz škatle' podpira OSM zemljevide. Zaenkrat nisem veliko delal s tem, takole na prvo uč zgleda dobro. Par slikic je spodaj, kaj več o sami uporabi napišem ko kaj pametnega uporabim Je pa zelo dober začetek že to, da se vmesnik brez težav prilagodi na 4K monitor, ki ga uporabljam... pri marsikakem kosu programske opreme temu ni lih tako. GPS sled je ena bicikl varianta okoli Slavnika. Sam program ima podporo za Garmin naprave, o tem napišem kaj več ko jo dejansko stestiram.
    

    

    
  • Snečer
   By Snečer
   Mogoče bo koga zanimalo

   Nizozemska firma izdeluje specialno motoristično karto Evrope, ki je kompatibilna z Garmin napravami.

   Trenutno so pokrite države Beneluxa, Avstrija, Nemčija in Švica.
   http://www.gps.nl/onroute_motorkaart_2010.html#6
   http://www.onroute.nl/page/product/motorkaart_extra_regio

   Te pa so očitno še v "delu":
   Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal (nog niet beschikbaar) <LI>Engeland en Ierland (nog niet besschikbaar)<LI>Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland (nog niet beschikbaar)

   Karta je razdeljena na 110fragmentov in skupno velika 860Mb, primerna tudi za starejše Garmin naprave, ker ni v formatu NT.


   pokritost držav v Mapsourcu

   Bistvena razlika glede na City Navigator:
   - avtomatsko iskanje najboljših motorističnih cest
   - izdelava rute na PCju ali v naprave
   - podprte vse Garmin naprave
   - preprosta uporaba

   Potrudili so se tudi že pri samem izgledu, tako da ja karta bolj pregledna kot City Navigator.

   Primer Nockalmstrasse

   motokarta


   city navigator 2011.10

   Vsaj Italijo še morajo dodati pa bo zadeva kar zanimiva za planiranje.

   V praksi še jasno nisem preizkusil, po testu na PCju je videti, da sili na motoristične ceste ob narejeni ruti, ruto naredi drugače kot City Navigator.

   Primer "iste" poti v CN in motokarti.

   in


  • tom rider
   By tom rider
   Kaj se lahko zgodi,ce imas navigacijo na motorju

   tom rider
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy terms and use of cookies!