Skoči na vsebino

Peugeot Speedfight 2 obrati padejo pri pospeševanju (v klanec)


urkourko

Priporočene objave

Pozdravljeni

Od maja letos si lastim omenjeni skuter Speedfight 2, letnik 05, vodno hlajen, cca 9000km prevoženih. 2 meseca nisem imel večjih težav z njim, sem se lepo vozil, nekaj daljših relacij brez težav.

Ima leovine zx handmade izpuh in 6,7g valjčke ustreznih dimenzij. Dosegal je 80-85km/h po števcu - realnih ca. 75km/h. Opravil sem menjavo filtra za malossi red sponge (vgradni), nov jermen (polini). Skuter je še deloval dobro.

Sčasoma se je (že pred opisanimi menjavami) počasi pojavil problem: Pri ogretem skuterju pri vožnji oz. pospeševanju v klanec so obrati motorja na lepem padli. Recimo cca 10% vzpon, prej sem peljal 50-55km/h po števcu, zdaj hitrost komaj preseže 35km/h. V bistvu je tako: če na tem 10% klancu speljem, skuter lepo v obratih pospeši do cca. 30km/h, nato obrati občutno padejo in hitrost počasi stagnira ali pade, če pade nekje pod 25km/h, se obrati ponovno povečajo za nekaj sekund in spet pri malo višji hitrosti padejo. Vse pod polnim gasom.

Na ravnini še vedno pridem na 75km/h po števcu, po klancu dol in sicer ni zaznati trokiranja ali morenja motorja. Hladen skuter pospešuje normalno v obratih dokler se ne ogreje in le-ti padejo.

Sklepam, da z samo mašino ni nič narobe razen malo dimljenja ob vžigu oziroma prvem dodajanju plina(že od nakupa). Kazelec hladilne tekočine ob vzponih ne pride čez polovico. Uporabljam Motul Scooter Power olje 100% syntetic. S sklopko verjetno ni nič narobe ker v klancu pri speljevanju lepo zagrabi. Jermen je nov.

Variomat mi je sumljiv, ker sem (glejte slike) zaznal vdrtine-prečne praske v vseh 6ih kanalih za valjčke. Ostalo izgleda ok. Pa video kako obrati padejo pri pospeševanju - link pod slikama. Se morda jermen oz. pogonski del pregreva? Uničen variomat?

Prosim za nasvete in pomoč. Hvala!

 

DSC_0123.JPG

DSC_0124.JPG

MOV_0125.mp4

Popravljeno . Popravil urkourko
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!