Skoči na vsebino

Tunizija


Priporočene objave

Pozdravljeni,

Danes sem dobil klic od moto prijatelja. Med pogovorom mi zaupa, da se konec februarja majnša ekipa odpravlja v Tunizijo. Brez tehtnega premisleka že skoraj potrdim udeležbo. Sedaj iščem vse informacije, da še dokončno potrdim udeležbo. Na foromu sem iskal in našel samo off road izkušnje iz Tunizije. Mi se odpravljamo z težkimi endurami in terenskimi gumami.

Tako me zanima če ima kdo info. kako je z začasnim uvozom motorja, prevozili bi tudi nekaj utrjenega makedama če kdo ve za kakšne poti.... skratka dobrodošle bodo vse informacije...

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kako to misliš z začasnim uvozom??

Usedeš se na motor, vkrcaš na ladjo, izpolniš kartonček ki ga dobiš na ladji, se izkrcaš v Tunisu, opraviš carinski pregled (pregled in vpišejo v bazo tvoj prihod in motor) ter pičiš naprej po Tuniziji. Za nazaj v obratni smeri kot sem zapisal za prihod. Edina težava lahko nastane, če motor ni pisan nate osebno. Lahko narediš pooblastilo samo ga slabo sprejmejo na carini (mi smo morali podkupiti ene tri osebe, da je šlo čez za avto). Najbolje je da se podatki v pasošu ujemajo s podatki na prometni. Ne rabite tudi mednarodnega izpita. Ga še nisem kazal v Afriki. Pa ko boste čakali na carinske formalnosti se ne pustit raznim osebam, ki pristopijo in se ponujajo, da vam zrihtajo birokratske zadeve. Upoštevaj zgolj napotke in navodila uradnih oseb, uniformirancev. Vse ostale na ignore! 

Kdaj pa greste točno?
Računite, da bodo februarja ponoči nizke temperature (2-10 stopinj). Mi smo ponavadi hodili konec marca, začetek aprila.
Visoke temperature (20-28 stopinj) se začnejo šele dalje od Douza in Ksar Gilane.

Nisi napisu katere endure imaš v mislih. Z enduro ala xt660z se da priti iz Ksar Gilane do Douza. Obstaja dokaj utrjena pista z občasnimi sipinskimi prehodi. Šlo bi tudi do lokacije puščavskih rož in do mizastih gora - Tembain, pa prečenje slanega jezera, ipd.

Srečno! 

Popravljeno . Popravil Dimen
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!