Skoči na vsebino

Gilera Nexus 500


Priporočene objave

Težava pri zagonu skuterja se vedno bolj pogosto pojalja in sicer težava pri vžigu motorja. Ko obrneš ključ kontrolke normalo delujejo, gumb za zagon motorja se ob težavi ne odziva, zgodi se popolnoma nič. Izključil sem težavo z akumolatorjem in končnim stikalom na stojalu. Naj omenim, da tudi ko je motor vžgal se je nekajkrat zgodilo, da ko sem dodal gas na ročici se je motor ugasnil in to v trenutku. Tudi po opravljeni vožnji se je nekajkrat zgodilo, da ni vžgal ob ponovnem zagonu. Naj omenim, da med vožnjo ni nikakršnim problemov, tudi akumolator polni normalno. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem imel  enake simptome (razen tega da bi mi vgasnil, ko dodam gas). Pri meni so bila problematična stikala, ki so privijačena v zavorne ročice (plastiko na krmilu moraš odstraniti da prideš do njih). Verjetno so bila ravno prav korodirana, da občasno ni bilo kontakta za vžig, čeprav je zavorna luč gorela (brlela).

 

Lp, Sašo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vedno bolj ko razmišljam kot  laik, bolj se nagibam k težavi z elektriko, res zna biti stikalo. Bom premeril, tako bom zažje izključil posamezne sklope. 

Sašo hvala za info! 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem preveril stikala, kateri sta bili resnično kot kaže samo eni izmed problemov. Stikali nista funcionirali, zato tudi zavorna luč ni delalala, to sem saniral, napolnil akumolator, sprva je normano vzigal, nakar ko hočem speljat nalepem ugasne motor. Sedaj sem na istem ko prej, se ne zažene več, čeprav zavorno stikalo deluje, se pravi mora biti nekaj drugega, kaj!!! 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!