Skoči na vsebino
Tehnicni

S segrevanjem motorja obrati mirovnega reka rastejo

Priporočene objave

Tehnicni    1
Tehnicni

4 taktna 150ccm prisilno hlajena mašina (E-ton Yukon EXL-150), ko vžge ima štantgas kvečjemu prenizek, ponavadi takoj po zagonu brez gasa crkne. Nato se obrati počasi večajo, v enem trenutku se obrati naenkrat (ponavadi povečanje malo zaniha) na hitro precej povečajo in naprej spet počasi večaki. Ko je motor vroč, pridejo obrati do 2800, pri 3000 pa začne sklopka grabit. Če štandgas malo dvignem, in motor res segrejem, ga moram na ravnem ustaviti z zavoro.

Najbolj me moti, ker po klancu navzdol motor praktično ne zavira.

Občutek imam, kot da ima loputa za plin v "ležajih" zrak in jo podtlak v določenem trenutku premakne. Do skoka pride tudi pri nastavljanju štandgasa z vijakom.

Električni zaug sem preveril in deluje, pri 30°C je na pol odprt, če ga dam v hladilnik do konca, ko ga priklopim na 12V pa se v cca minuti začne zapirati in se tudi zapre, vendar to nima nekega vpliva na obrate. Poletno hladen vžiga ko mina. Zračni filter sem očistil.

Ima kdo kako idejo?

Samo ne mi zapret temo ker gre za ATV, motor je motor.

Popravljeno . Popravil Tehnicni

Deli to objavo


Povezava na objavo
Delite na drugih straneh
Tehnicni    1
Tehnicni

Zadevo sem kupil rabljeno pred kratkim, star je 10 let 2100km. Zajla za gas je v mirovnem stanju sproščena. Os na kateri je vzmet in boben za zajlo (na sliki), očitno pa tudi loputa med vplinjačem in cilindron, nima opazne zračnosti, vzmet je kar močna, tako da ne verjamem, da podtlak lahko kaj premakne. Vrti se brez zaznavnega trenja ali zatikanja.

Obrati narastejo na 2800 v cca 5 minutah, nisem štopal. Drugače pod štantgasom pri 800 obrati lepo teče, max navor motorja pri 7500.

picture_2018_8_4_18_53_37_122.jpg

Deli to objavo


Povezava na objavo
Delite na drugih straneh
Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.

  • Zadnji brskalci   0 članov

    Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.×

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!