Skoči na vsebino

MotoGP 2019


Rossi

Priporočene objave

JL tlačit v pozabo/penzion bi bla velika neumnost. Vsi imajo slabo obdobje, tudi za MM še prihajajo. Desc je dokazal da je vrhunski pilot večkrat in še malo več. Sam je pa znan, da rabi imet vse v piko, da je res hiter plus to da nima dlake na jeziku. Očitno je to, da je Honda še večje nasprotje njegovemu stilu kot Ducati. Še večji hrib mora splezati in je samo vprašanje ali bodo imeli pri Hondi zadosti potrpljenja ter še vse preostalo politično sranje.

Pa smole ima na pretek. Jaz osebno močno upam, da mu bo naredilo klik z motorjem. Zanima me samo, kak bo ta klik. Ali bo fural bolj klavski stil ali bo res lahko prepričal in "prefukal" hondo, da se bo peljela mirno kot po tirih.

On je specifičen dirkač s specifičnimi potrebami kot večina ostalih. Niso vsi CS in MM, ki furata okoli problemov motorja kot da nije ništa.

Popravljeno . Popravil axaQ4
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

strašno enostranski pogled. Od vrhunske firme ki podpiše vrhunskega pilota se pričakuje vrhunsko, brezpogojno podporo. Če bi Jorge pri Ducatiju pogorel, podobno kot Melandri, Checa, Gibernau, Crutchlow, Rossi, bi bla tvoja skepsa na mestu. Ker je dec jasno demantiral vse kritike, in v sezoni z 12 štarti trikrat hudo zmagal, in borbal še za dve prvi mesti, se v njegovo sposobnost prilagoditve ne more več dvomit. Ko bo Honda stvari sestavla bo sposoben zmagat. Njegov fight v Zeltwegu in Brnu je bil zame totalno presenečenje in absolutni presežek. Pol leta kasnej je pa kar odpis?

 

A si predstavlaš podobno pistat o marquezu, če se 2021 znajde na ktm, in ga 6 dirk ne bo na podiju?

11 minutes ago, axaQ4 said:

Ali bo fural bolj klavski stil ali bo res lahko prepričal in "prefukal" hondo, da se bo peljela mirno kot po tirih

Ducati u Zeltwegu. na pošrek v in iz ovinka. z ihto. nobene finoče.....bi reku de zna skor oboje. 

 

Popravljeno . Popravil Kugelschreiber
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Malo fore :P

The quote factory: Mugello

Ducati

Danilo Petrucci (1st)
“I’m so sorry I won. Sorry to Dovi for beating him. Sorry to my team for not finishing second. Also sorry to Jack who I made look like a gobby chump”

Andrea Dovizioso (3rd)
“I’m very happy for Danilo. Even if his pass was totally out of order. I’m happy for him. Despite this result damaging my championship hopes. I’m still happy for him, honest.”

Michele Pirro (7th)
“I think I may have the best job in the world”

Karel Stroll Abraham (14th)
“Out qualifying Rossi and Lorenzo? Then beating Rossi in his own backyard? It’s got nothing to do with money”

Jack Miller (DNF)
“I’m really happy with staying at Pramac Ducati. Never wanted to move to the factory Ducati team anyway. Always said I was happy where I am.”

Honda

Marc Marquez (2nd)
“Vale did very well for someone as old as him. I think he should be respected for that at least…but maybe not his results.”

Takaaki Nakagami (5th)
“Wise man he say ‘Honourable golden tiger that eats 2018 beansprouts from Mount Fuji will next season get fresh 2020 crop when slow-monkey is pushed from branch’”

Cal Crutchlow (8th)
“It’s clear that I was missing some carbon components that Nakagami had”

Jorge Lorenzo (13th)
“Sorry to all my friends and fans that I didn’t have time to attend the after race celebration party that they no doubt planned but I had to rush off to Japan to get sacked.”

Suzuki

Alex Rins (4th)
“I knew when I couldn’t even stay in Petrucci’s mammoth slipstream that we didn’t stand a chance”

Joan Mir (12th)
“Stupid Rossi”

Yamaha

Maverick Viñales (6th)
“It was really weird. On the warm up lap a message came up on my dash saying ‘Team46 power-drain override procedure’ and almost straight away my bike felt sluggish. Then, on about lap 8, another message appeared saying ‘Team46 override cancelled’ and full power returned again. I’m sure it was just a coincidence though.”

Fabio Quartararo (10th)
“It was really weird. On the warm up lap a message came up on my dash saying ‘Team46 tyre temperature override procedure’ and almost straight away my tyres started to overheat. Then, on about lap 8, another message appeared saying ‘Team46 override cancelled’ and my tyres seemed to be okay again. I’m sure it was just a coincidence though.”

Valentino Rossi (DNF)
Via Rossi fan club
“Due to unusually low trackside sales we now have the ‘Vale: King of Mugello’ t-shirts on special off this week.”

Franco Morbidelli (DNF)
“Apologies to Vale that I wasn’t able to ram off Vinales this time.”

KTM

Pol Espargaro (9th)
“As my countryman Fernando Alonso once said ‘now we can fight’…oh…”

Miguel Oliveira (16th)
Via MotoGPNews
“Sorry folks, we can’t think of cut-and-paste anything interesting”

Johann Zarco (17th)
“I say to my team ‘I want a soft in my rear as I can do more with it’ but they say ‘No Johann, we want to give you a hard one in your rear’. However I insisted they put a soft in my rear end even though I knew it wouldn’t last as long. In the end they agreed to give me a soft one.”

Hafizh Syahrin (DNF)
“I was having the best race of my KTM life and looking likely to be in a straight fight with the Ducatis and Marquez. But then I had a front end slide so decided to retire. I think I proved myself though”

Aprilia

Andrea Iannone (15th)
Via Aprilia
“We are working hard with Andrea to find him a suitable World Superbike ride for 2020”

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo

nevem če je prava tema, vendar me nekaj zanima. Drug teden grem v Barcelono in bi šel sproti pogledati še motogp. Kje preko spleta kupiti karte? In ali so karte po navadi razprodane če bi jih kupil kar na licu mesta?

LPL

  • Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ta vikend bo pa MM malo trpel... Upam, da se končno Fabiu posreči ena dirka, pa da roka zdrži celo dirko... 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dejmo pocakat kvalifikacije jutri. MM se je edini okoli fural z trdo gumo spredaj. Kakor pravijo...sej je sam trening. Marsikdo raje dela na race pace-u. Quartararo se more pa se malo dokazovati(ne recem nic, mali je raketa totalna). Zelo sumljivo, da je Vinko ven padu, ker je ponavadi zvezda treningov pa kvalifikaciji. Se Rossiju je ratalo pridt v Q2:P

Mene so bolj impresionirali Nakagami ,Pol Espargaro pa Bagnaia. Jutri je pa lahko spet vse drugace. To da je MM na 17. definitivno ni realna slika, se zdalec ne.

JL99 pa se kar trokira...

Popravljeno . Popravil axaQ4
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je šel z mehko ven, pa ni kej dosti naredil.. Prvi trening je edini vozil z mehko zadaj os hitrejših in bil komaj kaj hitrejši od ostalih... Medium mu očitno ne paše, ker je sploh stran od ostalih...trda vrjetno ne bo prišla v poštev... 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim, da MM sploh ni sel na timeattack. Vstop v Q2 se bo itak odlocal na FP3 jutri zjutraj. Takrat pa mislim, da bo MM pokazal v stilu "smo se sam hecal" :).

P.S.

Pa Žarko je tudi kar ok odfural, res da totalno na limitu ampak je...

Popravljeno . Popravil axaQ4
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Všeč mi je Fabio, kako se smeji, ker ga je položil.. Haha... 

MM pa vidno živčen.. Se je neki znašal nad Lorenzom... Ne gre mu ta vikend kej dost... Čeprav iz posnetka ni več videt kaj se je dogajalo, takrat se je Lorenzo že umaknil.. 

Rina končno na treningu malce visje.... V Q1 pa nobenega prvokategornika... Zanimivo. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes bo noro dobra dirka... Vsi imajo tempo, samo MM ga nima... Ta njegov Q krog je bil izjemen... Ampak race pace pa na vseh treningih ni bil na nivoju... Svoje najhitrejše čase je postavljal z mehko gumo... Tudi s trdo ali medium je sicer sem pa tja naredil dober čas, ampak to je bilo v enem krogu od 10ih, pri ostalih pa je delal grobe napake... Očitno je bil res na limitu in vozil na silo... Fabio in Rins sta lepo križarila po pisti, časi pa so bili izjemni.

Škoda za Rinsa včeraj, ker bi bilo res fino, da enkrat štarta bolj spredaj, ne pa da se pol od zadaj rine pa matra... Za Vinalesa mi je bolj ko ne vseeno, ker se bo v vsakem primeru jajcal v prvi polovici dirke okrog 10 mesta, ni važno kje štarta. Je pa kazen povsem upravičene, mogoče še premila... Glede na to, kako blizu je bilo vse skupi je mejilo na tragedijo... Ni ti tisto klasično oviranje, ko gre nekdo malo bolj počasi pa nekomu pokvari krog, recimo Lorenzo MMju zjutraj... Tip se je, ker je mislil, da je že konec, cjazil po pisti in mahal... Vozil pa itak skor po idealni liniji... Sama sreča, da je bil še malo prostora, da je Fabio skočil mimo...

Je pa še en podatek, ki pove ogromno... Včeraj na FP3 zjutraj je Fabio padel prvič letos! Smo pa že skoraj na pol sezone! Rabim omenit, da je novinec? Noro! 

In pol mr. Penzija pravi, da je pred Fabiom svetla prihodnost... Naj zapre tist kljun... Fabio je že zdej za njega profesor... Edino kar mu še manjka je to, da se mr. Penzija spravi tja kamor zdej že res spada, pa mu ne serje na moped, tako kot je to naredil Vinalesu in mu s tem uničil vsaj pol kariere, če ne celo.

Danes bo zanimiv tudi izbor gum. Mislim, da so primerne prav vse trdote. Večina bi znala biti na medium, čeprav sta bila Fabio in Rins hitra tudi s trdo. MM tako ponavadi vzame trdo. Na koncu jih je veliko preizkušalo mehko, lorenzo celo cel FP4... Z mehko bo treba voziti pametno in jo privarčevati do konca... Če bo kdo imel tempo s trdo se zna odpeljat... Ampak za to sta kandidata samo Rins in Fabio, mogoče še MM, če so naredili napredek danes ponoči, ker včeraj je zgledal še zelo bogo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No na WUPu je MM vozil SS gumi, enako Vinales sta imela tempo okrog 1:40:5... Fabio je vozil podobno s SM gumami, s tem, da je očitno še imel nekaj rezerve... Dvomim, da bo SS kombinacija na dirki v igri... Suzukija sta bila hitra z MM gumami... 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

MMja ne bi jaz nikoli odpisal (sampovem)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa da mu jebem mater proklet butl Lorencotov !!!

Nej se fura tam odzadi, kamor s svojim znanjem sodi !

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Le kaj bi sedaj povedal Stoner o razmerju ambicija - talent ?‍♂️:headbang:

 

@Buschi - sam mal sem ti pomanjšal text, ker je velikost 72 naredila štalo za brati na mobitelu ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsi ki pljuvate po Lorenzu...poglejte posnetek iz zraka in glejte Doviziosa... Kdo je krivec? Dovi je proti vsem zgubil 10 metrov na tem zaviranju... Skoraj se je ustavil... Kam naj bi Jorge šel? Ko je pripravil napad in napadel je bil plac... Pol ga ni bilo več... Tko da j*bite mater Doviju... 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!