Jump to content
 • Sign Up
Sign in to follow this  
aerox2008

Yamaha Aerox, puščanje goriva pri uplinjaču

Recommended Posts

aerox2008

Pozdravljeni.

Sem lastnik Yamahe Aerox letnik 2008. Skuter je pred cca. 2 letoma začel puščati mešanico olja in bencina, ko je bil prižgan. Ker je bil konec sezone, sem ga pospravil v garažo, kjer je zaradi moje odsotnosti stal nedotaknjen cca. 1,5 leta. Danes sem ga ponovno skušal prižgati, ter popraviti težavo, pri čemer skuter sploh ni vžgal, med prižiganjem pa je iz cevke pod uplinjaćem nenehno tekla mešanica olja in bencina (dopuščam tudi možnost da samo goriva). Če motorja ne poskusim prižgati, gorivo ne izteka. Svečka motorja sploh ni bila mokra, ko sem ga poskusil prižgati, nevem če je to povezano z prej opisano težavo... sem pa preveril svečko in da iskro, tako da tukaj ni problem. Na forumu sem nekje zasledil da bi lahko bila težava v plovcu uplinjača.
Zanima me torej sledeče: kateri del pri uplinjaču bi lahko povzročil puščanje goriva ob zagonu motorja, ter zakaj motor ne vžge. 

Hvala za odgovor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Zadnje objave na forumu

  • DAMI34
   da pristavim svoj lonček Lepota/nelepota/všečnost/grdoba itd...je tako subjektivne narave, da je skoraj nemogoče razpravljati o nji. Sam dizajn ima sicer neke smernice, o katerih lahko govorimo, vizuelno skladen, všečen na pogled ampak to je to. Spet pa je lahko nekaj, posebno,drugačno, pade prej v oko itd.. Kar je nekomu všeč, mogoče drugemu ni. Prbijat katerokol znamko na piedestal, je bedarija. Motorji so sedaj hudo dobri in opremljeni skoraj vsi, so majhne razlike med njimi ampak imeti občutek da si lastniki nečesa več kot drugi, ker voziš določeno blagovno znamko je pa smešno. Da plačujemo za motorje skoraj toliko kot za avto, pa tudi pove, da ni več slabih zadev, oziroma, da so vsi več al manj naloudani. Če se spustim na Versisa, je dizajn (govorim o dizajnu, ne kar je meni všeč) primeren hišni noti, podoben kawasakijem, pravzaprav dovolj skladen in lep. Kar pa ne pomeni, da je boljši ali bolj zaželjen od nekatere druge komkurence. Men so tak al tak vsi motorji lepi, vsak po svoje in mel bi vse.    
  • MiNa
   Dan je bil napovedan kot sončen in topel.... Ampak.... s kanonom so merili v mene tlele so nama nekaj gnarja pobral... pa cesto so popravljal, fuj spet bo treba oba motorja prat. Ne kaže dobro, nekaj se oblaki zbirajo... Na vrhu na eni strani sonce na drugi črni oblaki. Hitro v dolino, bila sva zadnja (zelene nisem ujel). V ovinkih sem skoraj sam sebe v hrbet gledal proti dolini še par sončnih žarkov nato pa plohe in moker asfalt "bljak"! Celo pot  od Toblach-a do tule je po malem padalo. Po izhodu iz tunela pa spet sonce in toplo povsem drug svet. Proti Sappadi... Preko Fiume Fella nato po magistrali proti Trbižu do Kluž in nato čez prelaz Neveja. Hja malo po tunelu na tej sliki se je "švabsko" kljuse odločilo ne grem se več. Parkrat mi je "krepal", res je bilo na števcu že 400km ampak bencina še vedno dovolj ni še bilo na rezervi. Do pumpe pa še cca 30 km. Od vrha prelaza do črpalke v Ratečah pa BP. Na števcih je bilo 430km (v oba motorja sem nalil 27,5 litra). Kot sem napisal AMPAK. Na najlepši napovedan dan naju je napralo, nazeblo ja in tudi zašvical sem, ko je mopek začel "kašljat". Vseeno po 730 kilometrih oba zadovoljna...
  • RobiRoberto
  • RobiRoberto
   /  
  • DAMI34
   a pol 5G ni kriv? (sprašujemzaprjatla)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy terms and use of cookies!