Jump to content
 • Sign Up
Sign in to follow this  
avion

Gilera Runner 2007 problem...mogoče zaribal

Recommended Posts

avion

Pozdravljeni,
Pred dobrim tednom sem omenjeni skuter: Gilera Runner letnika 2007, s Polini 70 kitom zbudil iz zimskega spanca. Zjutraj sem z njim naredil cca 30 km. Bilo je vse ok. Deloval povsem normalno. Imel je bencin in tudi olje. 

Po službi se hočem z njim odpeljati domov. Spet lepo vžge...naredim cca 1 km....in potem kar naenkrat začutim da izgublja moč....nekako podobno kot da bi bila zamašena diza ali pa frgazer....naredim tako še cca nekaj 100 m, potem povsem izgubi moč.

Nekaj časa je bil ugasnjen....potem ga zopet prižgem...naredim še nekaj 100 m...zopet delovanje, kot da bi se zamašil frgazer....pod štangasom je kolikor toliko deloval...potem pa čim dal gas, ga je zamorilo. POtem je ugasnil, malo sicer še probaval...vendar ni več vžgal. Motor vergle...vendar ne naredi nič.

Sem ga pripeljal domov, dal v garažo, sedaj pa sem na dopustu. 

Mal razmišljam, kaj narediti v naslednjih dneh?

Kajmisvetujete. Res je, da se mi je zdelo, da sem nekaj videl lučko za olje, da bi morda lahko zasvetila, vendar sem pa prepričan, da ni skoz svetilo...popolnoma možno je, da je zasvetila samo ob kontaktu. Sem pa preveril olje....in v tanku je zagotovo še bilo olje.

 

Kako najlaže diagnosticirati kaj bi lahko bilo narobe? Lahko tudi da je činšpula? Ne bi pa rad, da bi zdej popolnoma zarobal.

Ima pa skuter cca 20k km, s Polini kitom pa cca 2k km. Olje sem imel pa notri navadno...to za skuterje, ki se ga kupi na pumpi.

Kakšrnakoli ideja bo več kot dobrodošla.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sesir

Prvo...svecko ven in posmirklat in pogledat,ce ima iskro....glede na 2000km bi jz dal kr novo....

Pol par kapljic bencina v cilinder in probat...ker ni zaribal...al je neki s svecko ali upljinjac za spucat...,zracni filter...

Share this post


Link to post
Share on other sites
avion

Se pravi, če skuter zariba...to pomeni, da se clinider ne premika več? Se pravi, če bi slučajno bilo kaj narobe z oljem...in bi zaribal...v tem primeru ga ne bi mogel več verglat?

Share this post


Link to post
Share on other sites
sesir
pred 45 minutami, avion pravi:

Se pravi, če skuter zariba...to pomeni, da se clinider ne premika več? Se pravi, če bi slučajno bilo kaj narobe z oljem...in bi zaribal...v tem primeru ga ne bi mogel več verglat?

Cilinder se nikoli ne premika...premika se bat,suce pa ojnica...ce sumis zarib...se masine ne suce vec...za 100% pa vzames svecko ven in nezno das v luknjo recimo sravceger od gedore in nezno z kurblom premikas in tako vidis ali ribnil ali se normalno premika gor in dol...v tvojem primeru je po mojem mnenju svecka ali uplinjac...

Share this post


Link to post
Share on other sites
avion

ZDravo,

V ponedeljek sem "razkopal" skuter ter relativno hitro ugotovil, da svečka ne da iskre. Sem probal z večimi svečkami in nobena ni reagirala. Sem kar hitro zaključil, da je težava v CDI enoti. Sem jo tudi danes kupil originalno. Prinesem domov. Priklopim, probam najprej in dela. SUPER. Potem še nekja menjavam svečke in že vidim, da svečka najprej zelo švoh...potem pa je ni več....sploh....

Za vsak slučaj sicer še probam da dam svečko v cilinder, vendar mrtvo. Potem probal še vse živo...med drugim odklopil omejevalec obratov...vendar brez uspeha.

Kaj pa sedaj? Očitno CDI enota ni. Edino kar je tko "low hanging fruit" je še, da bi bil kabel od CDI-ja do svečke.

Seveda pa sedaj ne bi rad se še v dodatne stroške spuščal po nepotrebnem, kot sem se sedaj za CDI enoto. Kako bi najlže potestiral in ugotovil, kaj je narobe? Any idea?

A mislite, da je verjetno, da navitje? 

Kakšna banalnost, kot npr. kaka varovalka ni...ker po tem, ko motor nekaj časa stoji...očitno na začetku nekaj časa daje iskro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Zadnje objave na forumu

  • gasperX
   Doktorat iz fizike in kemije in matematike so nekateri naredili v vecih temah   Misls da se je se en najdu k se je zajebu al kva 
  • Darko3g
   Še vedno iščem posnetek, kjer bi kdo vozil štirikolesnika po enem kolesu (najprej nagne na stran in nato še na zadnje), če je sploh možno.
  • smasher
   Take ki se vozijo po Istri na tak način se dostikrat vozijo po Parencani in so za  , sicer zgleda zabavno ampak če si pešec ali kolesar in prišibajo mimo 3je taki s seveda malce oblj odprtimi avspuhi magari še starejši 2T, te zadimijo in oglušiš in seveda ignorirajo tablo o prepovodi vožnje z motornimi vozili.   No da ne bom jaz zašel offtopic v temi ki sem jo začel, sem upal na kakšno zgodbo v stilu, Jawa 350 ali MZ 250..... motor ki ga še vedno sanjam SR250  
  • Scarabeo 500
   Jaz sem bil vesel, če sem v tem obdobju sploh videl motor, ki je peljal mimo mene . V celi dolini je bil samo eden BMW k 100.  Imel pa sem Rogovega drkalca na 5 prestav.
  • Darko3g
   Ko sem jaz začel leta 2007 je bil Louis bistveno cenejši. Kupil sem čelado za 50 €, Bundo sem imel od Andraža (nepremočljivo, malce močnejšo), pa planinske čevlje in kavbojke. potem pa sem našel polvisoke čevlje za 30 €, pa usnjene hlače tudi za 30 €, rokavice so bile 10, poletni moto čevlji 20 in podobno. Čakal sem razprodaje in iskal določene artikle. Imeli so sedelne torbe iz pravega usnja za 50 €, pa sprednjo majhno torbico za orodje za 8 €. Občutek imam, da je danes vse vsaj dva - trikrat dražje. Leta 2009, ob krizi je še bencin stal precej pod en evro.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy terms and use of cookies!