Jump to content
 • Sign Up
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Zadnje objave na forumu

  • dr.looney
   ..... pol pa sok pij... al pa čaj....  P.S. ..... čez Trojane ni teh problemov....
  • jskrablin
   Odvisno. Stroške zavarovanja ti bo najlažje predstavil kak agent. Ker so lahko zelo različni glede na situacijo. AO+ za mopede je drag. Vprašanje ali imaš kako opcijo dati več zavarovanj v komplet ali ne. Ali ti pri motorju upoštevajo morebitni popust za avto, kolko komercialnih popustov (starost voznika, razmerje teža vs kW motorja ipd ) ti lahko zavarovalnica vključi. Vzdrževanje pri starejši motorjih lahko preseneti. Vse odvisno od tega kako je bil vzdrževan do sedaj in koliko si sam pedanten. Tule vsi bluzijo o bencinu in gumah... med običajen potrošni material spadajo še vsaj veriga in zobniki za verigo, zavore, vzmetenje (je razlika če je not 10 let staro olje ali novo olje), kolesni ležaji, hidravlične tekočine. In stroški vsega tega so odvisno od lokacije servisa z lahkoto nekaj sto € pa se niti pošteno peljal nisi. Lahko je seveda vse to ok, ni pa nujno da je. In še nečesa nisi omenil. Opreme. V avtu se lahko voziš v gatah, na motorju lih ne. Tako da najprej si je dobro razčistit kolk maš skupnega proračuna, odšteti ceno opreme (pod jurja bo težko če vse novo kupiš - in je to kr poceni oprema), pol pogledaš kolk je ostalo + zavarovanje, registracija + par sto € rezerve za morebitne zamolčane probleme/iztrošen material. Za izpit - Ježica je ok, sem delal tam. Vožnje, vključno z izpitno so vezane na Domžale (vsaj tako je bilo pri meni), kar menda pomeni malo manj zaj*bavanja s strani izpitne komisije.
  • bobi1001
   Mi se saj ne skrivamo.......... Ja enkrat spomlad je neki napisu pol je pa puzabu kaj je napisu,in je do danes iskal........
  • jskrablin
   Jaz sem na 690 zadaj vozil 140 gumo. Večinoma kr E09. Na 640 mam pa spredaj (iz spomina) E13 90/10-21 in zadaj E12 140/80-18 - taiste dimenzije bi mogle iti bp na 690. Ne vem zakaj 140 ne bi šla gor, sej je v original specifikaciji uporabljena 140 guma. Dostikrat je razlika v širini med 120 in 140 minimalna.
  • DAMI34
   je čaku pa čekiru kdo se igra s kanglo in lopatko, zdej je pa sezona kanglic mimo in lahko objavi rezultate  
 • Similar Content

  • timi121
   By timi121
   Ravno sem se prijavil na izpit za kategorijo A1, in bi rad kake predloge glede prvega motorja 50ccm ali 125ccm.
   Najraje bi kaksenga nakeda ali sport, budget pa imam pri okoli 1300€
  • OrlyTM
   By OrlyTM
   Pozdravljeni....

   nekje do spomladi si kanim omislit eno krosko ... zanima me samo in zgolj kros motor (nc enduro pa to) niti ne rabim luci in podobnega, motor kanim imeti zgolj za offroad zdivjanje po okoliskih hribih in dolinah, k jih je pr nas dost.

   Zanima me slednje, ker motor bi bil najbolj primeren za zacetnika (razn neki mopedov, se nism bil lastnik motorja), z cim manj vzdrzevanja.

   Tezak sem 95kg zato trenutno ogledujem 250ccm modele, bi moral poseci visje?

   Za motor nimam izpita (se) niti ga za krosko ne nameravam it delat, lahko pricakujem kake vecje probleme z milicarji?

   Kolk priblizno pride komplet kros oprema (obleka, cevlji, celada) in na kaj morm bit pri tem pozoren?

   hvala
   lp
   OrlyTM
  • Dr_Jakob
   By Dr_Jakob
   Hej.
    
   Na forumu že dolgo nisem zasledil kake ultra pametne teme za začetnike, oz. za izboljšanje kvalitete življenja za vse nas.

   Prvi dve ideji bom dal jaz;

   1. Čepki za ušesa. Ne nujno zaradi vožnje, ampak tudi pri spanju na motozboru, v hotelu, v kampu strašno pomagajo. Sosed žaga drva, drugi sosedi pijejo in feštarijo do jutra, ti pa zmatran in rabiš spanje. Rešitev so čepki. Cca 2€ pa mirno spiš celo noč.
    
   2. V nepremočljivo plastično vrečko daš cca 100€ in pod zic, med orodje ali pa v prvo pomoč. Pride še kako prav, ko poči guma, zmanjka denarja  za podkupit policaje (sej ne da bi to kdaj delali), ko se nenadoma nad tabo odpre nebo in rabiš nekje prespat. Za 100€ dobiš vredu sobo, nekaj za pod zob, 100€ zna tudi zrihtat kako poceni rabljeno gumo, staro verigo ali pa osnovni servis mopeda/vleko.
  • glazuna
   By glazuna
   Je kdo, ki bi se peljal bolj lahkotno in ne sportski stil polaganja ovinkov, tako bolj po omejitvah, morda na ravnini malo stisnit?
   Povdarek na daljših turah, ne le čez Rakitno pa Planino ampak na razne zanimive točke, kraje po neutrujajočem tempu.
    
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy terms and use of cookies!