Skoči na vsebino

Runner težave s števcem


Priporočene objave

Pozdravljeni tole poletje sem imel kar nekaj težav s vojim Runnerjem 5 ccm, 2007 letnik. Težave sem imel z elektriko. Najprej sem zamenjal CDI, pe je težava še vedno ostajala…potem sem zamenjal celo navitje….je bilo sicer bolje, vendar je skuter še vedno cukal…oziroma je deloval, kot da bi imel omejevalec obratov, ki ga dejansko ni imel. Potem sem še enkrat zamenajl CDI in je spet normalno delalo..vendar samo cca 20 km, oziroma dokler se ni prvič ornk segrel. U bistvu sem že takoj opazil, da potem ko sem zamenjal CDI in stator je števec obratov fulll skakal…ampak tko da je v trenutku šel iz 9k obratov na 13k obratov in obratno. Opazil sem da je celo števec hitrosti skakal nenazorovano za 5 gor in dol. Se prav da je v trenutku šel iz 61 na 66 in potem takoj na 56, kar ni ok.

No ampak težava ni samo v števcu, pač pa v tem, da sedaj ko se segreje ne, kot bi moral iti, pač pa spet cuka na enak način, kot da bi imel omejevalec obratov…se pravi da se ne zvrti kot bi se moral.

Glede na to, da sem zamenjal navitje, CDI in glede na to, da gre zelena žica iz CDI-ja proti števcu sumim, da števec povzroča težave…oziroma da je kakšna težava z upornostjo. Kaj mislite? Je kaj takega mogoče?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!