Skoči na vsebino

Qmapshack - mape in GPS sledi za Windows, Linux in MacOS


jskrablin

Priporočene objave

Ko sem zaradi čisto profesionalnih razlogov šal iz MacOS-a nazaj na Linux sem ostal brez nekega solidnega urejevalnika zemljevidov in gps sledi. Ker je vsake toliko dobro vsaj kak predogled terena narest (če se že pol rajš v živo zgubljam kot pa sledim GPX-u), sem se lotil iskanje in testiranja softvera za pripravo/predogled/urejanje sledi na Linuxu. Lih ogromno izbire ni, sem pa naletel na QMapshack, ki zgleda precej obetavno. Zadeva deluje na Windows, Linux in MacOS (samo 64 bitne inštalacije) in 'iz škatle' podpira OSM zemljevide. Zaenkrat nisem veliko delal s tem, takole na prvo uč zgleda dobro. Par slikic je spodaj, kaj več o sami uporabi napišem ko kaj pametnega uporabim :) Je pa zelo dober začetek že to, da se vmesnik brez težav prilagodi na 4K monitor, ki ga uporabljam... pri marsikakem kosu programske opreme temu ni lih tako. GPS sled je ena bicikl varianta okoli Slavnika. Sam program ima podporo za Garmin naprave, o tem napišem kaj več ko jo dejansko stestiram.

 

2020-01-03_10-03-04.png

 

2020-01-03_10-04-45.png

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem priklopil Oregona na računalo in zadeva je samodejno pogruntala, da je na voljo kup trackov. Sicer je bilo nekaj opozoril o neveljavnih točkah (?), osnovna OSM mapa se je pa fino napolnila... in tudi identifikacija naprave je pravilna.

2020-01-03_14-34-19.png

 

Malo je dosadno ker očitno vsak track na Garminu razume kot svoj projekt. In pol rata tole:

2020-01-03_14-41-20.png

Definitivno pa omogoča sinhronizacijo sprememb iz računalnika direkt na napravo, desni klik na projekt da opcijo Update Project on Device. A se dejansko kaj zgodi morem še stestirat. Vse skup me spominja na Garminov Bootcamp, s tem da tole dela vsepovsod.

 

Popravljeno . Popravil jskrablin
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!