Skoči na vsebino

KORONA virus


vandrovec
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

se strinjam za net, kolikor ima pozitivnih lastnosti... ima zraven še x100 negativnih...  

 

Beović: Nove različice virusa se bodo širile med cepljenimi in prebolelimi.. 

to kar vemo ze eno leto ko smo eni dojeli kaj in kako.... to predstavo lahko vlečejo še leta in leta... dokler bo pač politika želela.... 

 

Popravljeno . Popravil bajkr88
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 14 urami, Kugelschreiber pravi:


Bo to trajalo v nedogled? 

DA. V tem je cel štos.

pred 14 urami, Snečer pravi:

Evo, spet pacek zdravnik širi nesnago in prinese še malo jaći sev.

Glavo mu je treba ftrgat. Totalno neodgovoren model, ljubitelj lova, zato je šel na safari...

Bravo.

če mu je Hojs svetoval, pa Beovička, je vse ok. Cepljen je bil, pol lahko gre. V končni fazi bi vsi lahko in radi šli..ne vem kok let življenja mi bo država vzela, ampak meni se mudi izkoristit še tista 2 petka, ko mi ostaneta :D

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 12 urami, Snečer pravi:

daj vprašaj "svoje", kako je možno da s kawasakijem ne morem v Koper ribe lovit...

a lahko pa grem v Namibijo na safari

samo za bmwjaše...

lahko, službeno :P

Tako kot hojs na hrvaško mejo..greš z mamo :P

 

pred 12 urami, Tedybear pravi:

Vse se da. Na FB se mi te dni znanka javlja iz križarjenja po Nilu, s celo familijo, in družinskimi prijatelji. 

in takih je ogromno. Od starlet, zvezd, influencerjev, majbertfarme. Edin hojs je zašteku nekje na hrvaški meji.

ps. moj sin srfa na kanarcih :D privoščim mu.

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 13 urami, Alla pravi:

Na koncu so glavne krivce sicer postavili pred sodnike na nürnberških procesih. Ampak pred tem so uničili praktično ves svet in pobili na milijone nedolžnih ljudi.

Sej se  v nekaterih delih celotnega zapisa strinjam, z nekaterimi ne. Mimo zgornjega pa ne morem.

Američani so imeli "operation paperclip".

Tudi Rusi so naredili podobno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 17 urami, DAMI34 pravi:

cvet slovenske inteligence (zihr mu je mama napisala utemeljitev)

Policijska ura ostaja

Hojs je vprašanje, zakaj policijska ura na ravni države ostaja glede na sproščanje drugih ukrepov, odgovoril, da sicer ni epidemiolog, da pa je jasno, da ne škodi. In ker slike ne poslabšuje, jo zagotovo izboljšuje

https://maribor24.si/slovenija/hojs-policijska-ura-izboljsuje-epidemiolosko-sliko?fbclid=IwAR1CSCxPZqlOPvgnfSjtcNzMD35N8LoZxPWU0aaGjHk-81XLVsi8mD6f-2U

če se bo slika poslabšala - jo bodo potemtakem ukinili  ???

pred 16 urami, Kugelschreiber pravi:

Zakaj neodgovoren? 2x cepljen. S pfizerjem. Trenutno bolse zascite ni.

pravzaprav se mi spodnji odgovor zdi zelo telo razumljiv..

pred 16 urami, Snečer pravi:

Kot zdravniku bi mu morali biti poznano, da to ni 100% zaščita, da v Afriki hara "opičji" sev in da lahko nesnago prinese ter naredi celo štalo v Sloveniji.

Tja pa je šel "uživat", streljat antilope in leve kot strasten lovec...

Totalno zaplezan model je to, za moje pojme ga nastavit kot pred stoletji na sramotilni steber, ki bi fantastično pasal poleg kužnega znamenja v Mariboru.

Pa naj tam narodu razloži, kaj je delal v Namibiji, ko eni ne morejo niti po kafe v Avstrijo...

Ja, trajalo bo v nedogled zaradi takih jebivetrov.

pri tako neodgovornih bi bilo resno potrebno ugotoviti ali je še upravičen do zdravnišče licence ali pa se mu v nadaljnje prepove kakršenkoli delovni stik z zdravstvom generalno in se mu dovoli samo obisk zdravnika kot fizični osebi..

pred 14 urami, Snečer pravi:

država je zaplombirana, a jebivetri na turističnih potovanjih, kdo je tu nor?

kot se je "ravnokar" pokazalo s tem mariborskim zdravnikom je bolj zanesljivo potovati ven z negativnim pcr in potem noter z negativnim pcr.. pri normalnih ljudeh , ki se potem še malce samoizolirajo za 5-6 dni za vsak slučaj to ni problem..

pri nekom , ki pa naslednji dan brez negativnega testa pride v stik z - pazi - bolniki (ki jih je potrebno zdraviti in ne še dodatno okužiti !!!!!!! ) pa je to po mojem osebnem mnenju za na sodišče s kazensko ovadbo za namerno širjenje okužbe in kot NAKLEPNi poskus umora!!

pred 13 urami, Alla pravi:

Eno razmišljanje.... (ni moje, se pa strinjam)

»Nič se ni dalo narediti …«
Med drugo svetovno vojno so Američani v koncentracijska taborišča zaprli 120.000 svojih državljanov, ki so imeli japonske korenine. Večina je vedela, da to ni prav, ampak nihče se ni postavil po robu takšni odločitvi. Vojna, izredne razmere.
Prav tako med drugo svetovno vojno je direktor nemške tovarne, ki je proizvajala insekticide, dobil naročilo za proizvodnjo velike količine plina ciklon B. Vedel je, da ga bodo verjetno uporabili za množično pobijanje Židov. Vedel je tudi njegov prijatelj polkovnik in še nekaj zaposlenih v tovarni. Ampak niso želeli tvegati dobre službe …
Nemci so vedeli, da so teorije o čisti arijski rasi neumnost. Že njihov vodja ni bil ravno vzorčni primer Arijca. Ampak ker v plinske celice niso vozili njih, so molčali. 9 milijonov Nemcev se je včlanilo v nacistično stranko NSDP iz treh razlogov: ker so verjeli v nacizem, ker so sovražili nacizem, ker so imeli od tega korist.
Od 20.000 meščanov nekega manjšega nemškega mesta se jih je samo 40 javno upalo povedati, da je to, kar počnejo nacisti, zločin. Samo 8 se jih je početju nacistov aktivno uprlo. Kaj pa vsi ostali? Brigali so se za svoje koristi. Nemčija je gospodarsko med letoma 1933 in 1939 napredovala. Življenje je bilo dobro. Nemci niso podpirali pobijanja Židov, ampak ker je bilo vse v skladu z zakonodajo in ker niso njih vozili v plinske celice, so bili tiho.
Danes mnogi vemo, da je reakcija na korono prevara. Žal ne vsi, ker propaganda odlično deluje. Ampak tudi tisti, ki to vemo, ne naredimo ničesar. Upamo, da bo čim prej minilo. Vemo, da nekaterim propadajo podjetja, da babice jokajo v DSO-jih, ker jih otroci in vnuki ne smemo obiskati, da se morajo mnogi testirati vsakih nekaj dni, da nekatere silijo v cepljenje … Ampak ker gre meni sedaj še dokaj dobro, pač čakam, da bo minilo.
Vemo, da so ukrepi skregani z zdravo pametjo, ampak čakamo …
V Jugoslaviji so učitelji poučevali Samoupravljanje s temelji marksizma. Ne vem, ali so verjeli v to, kar so predavali, vendar je bila njihova plača dokaj dobra in zelo redna, zato so sodelovali pri pranju možganov Titove mladine. Danes učitelji sodelujejo pri siljenju otrok v nošenje mask in si vsak teden pustijo vrtati po nosu. Ker morajo, ker je plača dokaj dobra in zelo redna, ker imajo dolg dopust in ker je to, kar počne vlada, zakonito. In ker, če ne bodo sodelovali, morda lahko izgubijo službo.
Kaj pa zdravniki?
Več kot polovica nemških zdravnikov se je v času Vajmarske republike vpisala v nacistično stranko. Največji odstotek med vsemi poklici. Zakaj? Na kratko - ker so imeli od tega koristi.
Zdravniki danes vidijo, kaj se dogaja, ampak raje molčijo. Podobno kot tisti direktor nemške tovarne. Vedo, da so testi prevara, vedo, da je cepljenje (sploh obvezno) za takšno bolezen nepotrebno. In tudi tvegano, ker gre za nova, ne dovolj preizkušena cepiva.
Mediji so poročali, da se zdravniki veselo pustijo cepiti, medicinske sestre pa ne. Zdravniki so verjetno »pametno« iznajdljivi. Eni se res cepijo, drugi si napišejo potrdilo, da so preboleli covid19. Medicinskim sestram pa, kot kaže, nočejo (množično) napisati, da so covid19 prebolele in se morajo zato cepljenju upirati …
Vsak zase ve, kako sodeluje v korona prevari. Škoda službe, škoda tvegati in plačevati kazni, zakaj bi se ravno jaz izpostavljal? Enkrat bo itak minilo, saj ne more trajati večno …
Kaj lahko naredimo?
Nemci so čakali in svojo pasivnost drago plačali. Milijoni so morali umreti, ker so se nekateri prodali za male koristi. Na koncu so glavne krivce sicer postavili pred sodnike na nürnberških procesih. Ampak pred tem so uničili praktično ves svet in pobili na milijone nedolžnih ljudi.

v bistvi se strinjam.. samo...

če grem na ulico ne dobim plače.....

če ne dobim plače nimam od česa živeti..

če nič ne zaslužim in ne ustvarim nobenega prometa in dobička tudi nujne javne službe - zdravstvo , gasilci , civilna zaščite , reševalci in nenavsezadnje tudi sociala- ne dobijo denarja.

v službi se pač trudim zaščititi maksimalno kakor se le da.. in delati..med drugim tudi nezaposleni dobijo nekaj od tega..in zakaj si nebi te moje podpore zaslužili in naredili nekaj v svojem "sicer minimalno a nekaj le plačanem prostem času" ??

v bistvu tisti , ki delamo v službi in se trudimo ter podpiramo in tudi financiramo zgoraj omenjene službe - po tem tvojem pisanju - dejansko samo sklanjamo glave ? ma ni vse tako črno-belo..

problem bo , ko se  bo narod začel pasivno a bolj množično upirat sistemu.. sistem bo ojačal omejitve .. striktno bo uvedel brezkompromisno in brez izjem kazni za kršitelje ukrepov .. policija jih bi striktno izvrševala..nekaj časa bo šlo potem pa bo počilo.. in takim kot sem jaz , ki pridno delam in se kolikor se da po pameti pazim zaradi sebe - da ostanem zdrav in delam tudi zaradi drugih - ko se nam zamegli pred očmi potem tudi lastno življenje ne pomeni več prav veliko saj se najdeš v brezizhodnem položaju.. 

seveda bo najrej počilo med nami navadnimi državljani in najnižjimi zaposlenimi v represivnih organih ..

in sedaj pridemo do prelomnice - ja točno nižji policisti bodo odločili s svojo pametjo ali pa neumnostjo kako se bodo dogodki razvijali naprej.. 

imajo dve možnosti : ali ustvariti totalno represijo in potisniti narod v vstajo ali pa podpreti narod in pomiriti stvari..

se mi zdi , da je trenutno dejansko policija ta , ki bo odločila kam nas bo zapeljalo v tem in naslednjem letu.. 

nažalost jih je verjetno zelo malo tam notri , ki bi jim tak teoretičen potek dogodkov sploh padel na misel in v razmislek..

če bo kateremu politiku v prihodnosti uspelo ločiti državo od cerkve na tak nivo kot je trenutno ločena policija  od svojega lastnega naroda  (je pa tud tko da policaji pa tudi nekateri policisti tavajo med uslužnostjo nadrejenim in uslužnostjo narodu - ampak samo kadar jim je to v osebnem interesu)   :

tega politika predlagam za nobelovo nagrado za razvoj sodobne civilizirane družbe in sobivanja..

 

Popravljeno . Popravil thumper
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jebemti mater.

Pol leta ze nisel bil doma.

Tisti moji mopedi bodo na discovery channel v eni od epizod serije "barn finds".

Popravljeno . Popravil krucymucy
  • Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, krucymucy pravi:

Jebemti mater.

Pol leta ze nisel bil doma.

Tisti moji mopedi bodo na discovery channel v eni od epizod serije "barn finds".

si cepljen s Sputnikom?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Just now, Snečer said:

si cepljen s Sputnikom?

Ni kaj prida sputnika tukaj.

Sinopharm vecinoma, pa pfizerja pride 40-50k tedensko.

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 urami, krucymucy pravi:

Jebemti mater.

Pol leta ze nisel bil doma.

Tisti moji mopedi bodo na discovery channel v eni od epizod serije "barn finds".

pred pol leta je bilo +30 in vse odprto..motor bi si peljal s sabo..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

4 hours ago, vandrovec said:

Sinopharm je podoben Sputniku...če bo že nujno?

Pfizer je dobra roba.

 

  

7 hours ago, thumper said:

pred pol leta je bilo +30 in vse odprto..motor bi si peljal s sabo..


Nima smisla se vozit po tej ravnici. Do prvega hriba imam 100km.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 20 urami, krucymucy pravi:

Pfizer je dobra roba.

ti se kr s kitajcem brizgn ... naj ti dajo potrdilo, da boš lahko potoval ...

edino pazi, da ti oči ne potegne :P 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Trenutno je najcenejše: imeti potrdilo, da si ga prebolel :P

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Snečer pravi:

kje se naroči?

spljoh ne rabiš...greš pa poiščeš nekoga z vročino. Če kašlja še tok bolje. Če to ne pomaga ga vprašaš a je slučajno v karanteni, pa da je zgubil okus in voh. Uspeh zagotovljen. Vse kar je manj je brezveze, ker lah fašeš gripo :P

 

  • Haha 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Garač se je opravičil danes...

Citiraj

V zadnjem tednu je v Sloveniji veliko prahu dvignil pojav južnoafriškega seva novega koronavirusa in s tem povezanimi izkrivljenimi informacijami. Zato se čutim dolžnega, da predstavim svojo plat zgodbe.

V Namibijo hodim vsako leto zadnjih sedem let, tako službeno, kot na osebni dopust. Lani sem prav zaradi bližajoče se epidemije, svojo pot odpovedal.

Januarja letos sem prejel dva odmerka Pfizerjevega cepiva. 14 dni po prejetem drugem odmerku cepiva in po razvoju polne imunosti, sem še enkrat opravil test, ki je bil negativen.

Za odhod v Namibijo sem se nato odločil na podlagi ugodne epidemiološke situacije v tej državi. Tam sem namreč v eni od bolnic s kolegom ortopedom opravil nekaj zahtevnih operacij hrbtenice. Preostali del dopusta sem izkoristil za potovanje po Namibiji in obisku prijateljev.

Pred vrnitvijo v domovino, sem dvakrat opravil testiranje, ki je bilo obakrat negativno. V ponedeljek, takoj po prihodu v Maribor, sem opravil še eno testiranje, ki je bilo prav tako negativno. Ker nisem imel simptomov, sem se, ob strogem upoštevanju vseh ukrepov, v torek odpravil v službo.

Ko so se v torek dopoldne pri delu v ambulanti v UKC Maribor, nenadoma pojavili simptomi, sem takoj stopil v kontakt z ustreznimi epidemiološkimi službami, se izoliral in opravil testiranje. Rezultat tega dne je bil pozitiven, zato sem skupaj z epidemiološko službo ustrezno ukrepal, se samoizoliral in identificiral vse možne kontakte.

Zaenkrat ni znakov, da bi kdorkoli od ljudi, s katerimi sem bil v stiku, obolel za novo različico virusa, kar je sedaj tudi moja glavna skrb. Vsem prizadetim se iskreno opravičujem za vse nevšečnosti, ki sem jim jih povzročil.

https://maribor24.si/slovenija/okuzeni-zdravnik-iz-maribora-podal-svojo-plat-zgodbe-in-se-opravicil

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 minutami, Snečer pravi:

samo moje mnenje:

ravnal je v skladu z navodili NIJZ, ni prekršul niti enega "pravilnika". Bil testiran večkrat ko mi...pa še v izi bo prebolel, ker je cepljen. Jaz mu res nič ne očitam. res nwe, ne vidim štosa zakaj se sploh opravičuje.

Očitam pa psihotu od JJA, kateri spet grozi, da bo vse zaprl. Tip brez najmanjše širine pogleda. Obseden totalno..

Fak off korona..sem reku,..bolje da se okužim, četudi se prijavim na cepljenje..ne pridem do decembra na vrsto :(

 

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 18 minutami, DAMI34 pravi:

samo moje mnenje:

ravnal je v skladu z navodili NIJZ, ni prekršul niti enega "pravilnika". Bil testiran večkrat ko mi...pa še v izi bo prebolel, ker je cepljen. Jaz mu res nič ne očitam. res nwe, ne vidim štosa zakaj se sploh opravičuje.

Očitam pa psihotu od JJA, kateri spet grozi, da bo vse zaprl. Tip brez najmanjše širine pogleda. Obseden totalno..

Fak off korona..sem reku,..bolje da se okužim, četudi se prijavim na cepljenje..ne pridem do decembra na vrsto :(

 

Opravičuje se, ker ve, da je ravnal neodgovorno. Da gre v času epidemije uvozit v Maribor opičji sev.

Tako simpl je to.

Pa doktor je mimogrede.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 25 minutami, Snečer pravi:

Opravičuje se, ker ve, da je ravnal neodgovorno. Da gre v času epidemije uvozit v Maribor opičji sev.

Tako simpl je to.

Pa doktor je mimogrede.

Se ne strinjam. Dovolj je omejevanja. Vse kar je naredil je naredil v skladu s pravili in to brez spremstva mame. Niti svoje niti Hojseve ni mel s sabo. Dovolj je te norije. Tudi izgovorov o verzijah virusa je dovolj. Vse te zgodbice samo dajejo moč represivcem, ki nas zapirajo. 

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!