Jump to content

Predlog vladi za nadgradnje izpita A2-A


Recommended Posts

bravo.. lepo si jim dal misliti.. sedaj bodo premlevali kako narediti izpit B2 in B ter dodatno še tam pokasirati.. 

sfriziran citat , kot ga bodo prebrali pogoltni državni  uradniki:

"Pri 18tih letih starosti, sem lahko opravil izpit za avto, B2 kategorije. S tem sem pridobil privilegij da vozim  avtomobil z močjo do 80kW.  Sedaj sem star 22 let, torej že 4 leta v prometu  In sedaj, če želim imeti izpit kategorije B in z tem pridobiti privilegij vožnje poljubno močnega avtomobila z 4 leti izkušenj pod pasom, moram ponovno plačati kar visoke zneske avtošolam da me bodo lahko naučili ponovno to, kar že 4 leta delam. Ali si lahko predstavljate da bi morali ponovno delati povsem enak izpit, samo za to da bi lahko vozili močnejši avtomobil?

motoforum .. ne vlačite avtomobilov v moto zadeve.. s tem stvari samo poslabšujete.. za avte so posebej teme ali pa drug forum..

poglej pogoje in cene za tujce na japonskem, ki sicer že imajo veljaven izpit v svoji državi.. https://en.wikipedia.org/wiki/Driving_licence_in_Japan

https://www.koyama.co.jp/english/english_01_01.html

https://www.e-chubu.jp/sp/english/motorcycle_license/

Edited by thumper
  • Like 3
Link to post
Share on other sites

Se vidi da je @thumper, izkušen človek, ki ve da politika zna zajebat vsak dober predlog.

Predlog bi bil bolje napisan morda če bi se spremenilo v tekstu "da se nadgradnja A kategorije vrne, kot je že bila pred časom, ker razen kasiranja avtošol in en kup ljudi ki so se "zataknili pri A2", ker jim je bilo rečeno pred leti da se jim bo kategorija avtomatsko nadgradila, ampak niso spremenili dokumenta, pravočasno so bili prikrajšani za obljubljeno nadgradnjo kategorije"

Vseeno sem podprl predlog, pa da vidimo kaj se bo zgodilo.

Tudi ideja da bi recimo z B kategorijo pridobili A1 potem ko nekdo ni več voznik začetnik se delno strinjam, ampak se že sedaj čudim ljudem kako lovijo stabilnost na električnih skirojih, na MP3ju se ne znajo nagnit (so ljudje ki ne znajo vozit kolesa, in zna bit nevarno dat takim izpit za kakršenkoli moped, in hkrati tisti ki bi imeli čudežno 11kW skuter ki gre 200 in je nekako brez da bi oni vedeli padel notri 400kubični motor)... 

Jaz bi ukinil tudi trenutne neumnosti do 25k/mh, IT jih nima, HR tudi ne... kolo s pomožnim motorjem je kolo ki ima pomožni motor, npr. solex, električno kolo in podobne izpeljanke, če zadeve ne moreš vozit brez motornega pogona zadeva ni več kolo.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

@thumper Sicer razumem strah da bi država poskusila še to zajebat, ampak se mi zdi da bi bila ta tudi za njih že malo huda. Upam le da se ne motim. @smasher Dejansko nisem vedel da so ljudje, ki se jim naj bi nadgradilo ampak se je potem spremenilo. Mogoče vredno omembe kot komentar pod predlogom?

Link to post
Share on other sites
Raskolnikov

Celoten sistem A kategorij v Sloveniji temelji na odiranju državljanov s strani avtošol. Vse se skriva pod uradnim izgovorom, da gre za varnost v cestnem prometu itd.

Lobi avtošol je presneto močan, zato so tudi sami spisali zakonodajo glede izpitov. Največ nelogičnosti je že pri A1, ki ga vsak državljan Zahodne Evrope pridobi avtomatično z B kat.

Mnogi predlogi, da bi se glede A kategorij zgledovali po razviti Evropi na portalu predlagam.vladi. si naleti na pavšalen odgovor glede varnosti v CP, ki nima temeljev v statistiki ali praksi.

Link to post
Share on other sites
pred 45 minutami, Foobar pravi:

@thumper Sicer razumem strah da bi država poskusila še to zajebat, ampak se mi zdi da bi bila ta tudi za njih že malo huda. Upam le da se ne motim. @smasher Dejansko nisem vedel da so ljudje, ki se jim naj bi nadgradilo ampak se je potem spremenilo. Mogoče vredno omembe kot komentar pod predlogom?

 a res huda???? ajd dej mal poglej nazaj pa polgej kaj vse so uzakonili..

ljudje , ki se naj bi jim nadgradilo - niso ljudje , ki se naj bi jim nadgradilo.. 

ti ljudje so imeli par let časa , da bi vpisali a izpit .. če se jim je jebal za rok pa pol jokal so si čisto sami krivi..

kot si bodo sami krivi vsi , ki ne bodo starih roza papirnatih vozniških zamenjali v 10 letnem roku..

Link to post
Share on other sites

Sem zapisal v predlog, mislin da je dokončno z 1.1.2010 začelo veljat da se A kategorije ne nadgrajujejo avtomatsko, ker 2009 je bilo še nekaj zmede glede tega in tudi A2 je šel iz 25 na 35kw.

Zdej kolko je to narobe da tega niso naredili... kot podatek da je treba izpite zamenjat, jaz sem to slišal bolj preko "baba čula baba rekla", prav tako da recimo izpiti za čolne ne bojo več veljali ta stari papirnati bo nek prehodni rok za narest nove, nato bojo stari propadli, samo spet mi ni znal nihče povedat če je to že stopilo v veljavo. 

Naša birokracija predvideva da imajo ljudje čas se seznanit z vsebino uradnih listov... 🤣 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy terms and use of cookies!