Skoči na vsebino

Kymco people 250s jermen opleta/ropota


Leon Zagorc

Priporočene objave

Dober dan,

Par mesecev nazaj sem kupil omenjeni skuter, rabljen. Sicer dela normalno, lepo gre itd.,moteče pa je opletanje/ropotanje jermena.

Odprl sem pogon, notri je bil skoraj nov mitsuboshi jermen.Odločil sem se ga zamenjat, ker ni imel ustreznih fabriških oznak za ta tip/letnik skuterja.Pri Španu sem dobil na podlagi podatkov iz prometne in oznake na bloku motorja nov original kymco jermen za ta skuter.

Zamenjal sem ga, ampak problem še vedno ostaja, opletanje/ropotanje pri pospeševanju, pri sami vožnji, predvsem v breg...Ne sicer toliko kot prej, ampak še vedno  in  mi gre strašno na jetra ta zvok. Ne vem, kaj naprej. Menjani so bili tudi drsniki v variomatu, drugega ne. Drugače je super moped, mam ga za v službo in kot svoj drugi motor za krajše fijakanje po bližnji okolici.

Prosim za kak konstruktiven predlog, kako naj dosežem, da bo jermen ostal normalno napet od speljevanja, vožnje, zaustavljanja.

hvala

spodnji youtube link je moj skuter še z mitsuboshi jermenom.

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 4 tedne pozneje...

Hvala za odgovor.

Vmes sem se odločil obnovit skuter, zamenjal sem mu variator kpl, tudi jermen, nadležnega opletanja ni več. MOtor sicer ima 43.000km.

Mi je pa ostal ropotajoč zvok (kot da bi bila na apn4 zanič blajerca približno), ki se pojavi takrat, ko pritisnem plin, predvsem v hrib, ali pri konstantni višji hitrosti, ko mora motor nekaj dat od sebe. Ropota nekje zadaj, za agregatom, okoli zadnjega kolesa.

Sprednja in zadnja aksa nimata luftov, snel sem izpuh, ga pretresel in nič ne ropota notri. Če dam motor na štender, se šele pri visokih obratih sliši ropot višje frekvence, kot da bi nekaj prišlo v resonanco.Pa ne trese tablica, niti toplotni ščit izpuha. Mogoče je res izpuh že zjahan znotraj in je kaj losano, samo ga ne morem razdret, ker se ga ne da. Če se vozim z nizkimi obrati 50-60 na uro, je mir, ko pa navijem gas, pa začne ropotat.Nimam več idej, bom še iskal na internetu in preverjal motor..

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!