Skoči na vsebino

Vojna v Ukrajini


smasher

Priporočene objave

.. kje so tisti cajti, ko so se vojskovodje skupaj s svojimi vojaki borili v prvih bojnih vrstah....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

AMERIKA JE NAČRTOVALA VOJNO V UKRAJINI IN ENERGETSKO KRIZO V EU?!

To je sklep dokumenta, ki ga je v januarju (mesec dni pred rusko specialno operacijo  v Ukrajini) pripravila ameriška tink-tank korporacija RAND, ki drugače stoji že desetletja za ameriško  strateško politiko in vojne, ki jih je ZDA vodila v svetu; objavil pa je švedski časopis »Nya Dagbladet« začetkom tedna. 

- Švedski časopis pravi: »Dokument iz januarja priznava, da bo agresivna zunanja politika, ki se izvaja v Ukrajini, pritiskala na Rusijo, da bo morala vojaško posredovati v državi. Namen je, pojasnjujejo, uvedba sankcijskega svežnja, ki je bil pripravljen že dlje časa.
- Gospodarstvo EU,  se bo zaradi tega "neizogibno sesulo" - in se med drugim veseli, da lahko v ZDA stečejo sredstva do 9000 milijard dolarjev in da bo dobro izobražena evropska mladina prisiljena izseliti se.
- Glavni cilj, ki ga opisujejo, je razdeliti Evropo - zlasti Nemčijo in Rusijo - in uničiti evropsko gospodarstvo tako, da pridobijo koristne idiote v politiki, da ustavijo rusko dobavo energije celini.«

V dokumentu RAND se postavlja kot osnovni cilj ameriške strategije, »Oslabiti Nemčijo, okrepiti ZDA« , pri čem je največja ovira uresničevanju tega cilja, vse večja neodvisnost Nemčije, posebej po breksitu Velike Britanije, ki je otežil vpliv ZDA na odločitev evropskih vlad. Ključni cilj ameriške strategije, ki ga predlaga RAND je uničiti sodelovanje med Nemčijo in Rusijo ter tudi Francijo. Brez tega bi Evropa postala ne le gospodarska, ampak tudi politična konkurenca Združenim državam«. Zato je nujno »obe strani povleči v vojno v Ukrajini«. 

” Edini možni način, da zagotovimo, da Nemčija zavrne rusko oskrbo z energijo, je, da v vojaški konflikt v Ukrajini pritegnemo obe strani. Naše nadaljnje dejanje v tej državi bo neizogibno povzročilo vojaški odziv Rusije. Rusija očitno ne bo pustila množičnega pritiska ukrajinske vojske na republike Donbasa brez vojaškega odgovora. Omogočil bi prikaz Rusije kot agresivne strani in nato uporabo celotnega že pripravljenega paketa sankcij« 

Zlasti zelene stranke v Evropi so opisane kot tiste, ki jih je enostavno manipulirati, da bi opravljale posle ameriškega imperializma in da bi se Nemčija »ujela v past« 

” Predpogoj, da se Nemčija ujame v to past, je vodilna vloga zelenih strank in ideologij v Evropi. Nemško okoljevarstveno gibanje je močno dogmatično, če ne celo fanatično gibanje, zaradi česar jih je zelo enostavno pripraviti do tega, da ignorirajo ekonomske argumente ,« pišejo in navajajo sedanjo nemško zunanjo ministrico Annaleno Baerbock in podnebnega ministra Roberta Habecka. , kot primeri te vrste politikov.

” Osebne lastnosti in pomanjkanje strokovnosti nam dajejo domnevo, da je nemogoče pravočasno priznati lastne napake. Tako bo dovolj, da hitro oblikujemo medijsko podobo Putinove agresivne vojne – in da Zelene goreče in ostre zagovornike sankcij naredimo za »stranko vojne«. To bo omogočila uvedbo sankcij brez kakršnih koli ovir ». .

»Avtorji RAND študije izražajo upanje, piše Nya Dagbladet, da bo škoda med Nemčijo in Rusijo tako velika, da bosta za državi kasneje nemogoče znova vzpostaviti normalne odnose.«

»Zmanjšanje ruske oskrbe z energijo – v najboljšem primeru popolna ustavitev – bi povzročilo katastrofalne posledice za nemško industrijo. Potreba po rezerviranju znatnih količin ruskega plina za ogrevanje domov in javnih zgradb po zimi bo pomanjkanje še povečala. Zaustavitve v industriji bodo povzročile pomanjkanje komponent in rezervnih delov za proizvodnjo, zlom logističnih verig in prej ali slej učinek domin«.

Navsezadnje se popoln zlom evropskega gospodarstva obravnava kot verjeten in zaželen.

" Ne samo, da bo to povzročilo uničujoč udarec nemškemu gospodarstvu, celotno gospodarstvo EU bo neizogibno propadlo .", trdijo v študiji RAND. 

Nadalje izpostavljajo prednosti ameriških podjetij, ki imajo manjšo konkurenco na svetovnem trgu, logistične prednosti in odtok kapitala iz Evrope, ocenjujejo, da bo to lahko koristilo ameriškemu gospodarstvu za 7-9 trilijonov dolarjev. V prvem poletju (kot potrditev pričakovanja tink-tank korporacije, ki zaposluje več kot 1800 ljudi) so investitorji povlekli iz evropskih fondov, zaradi krize v EU, 83 milijard dolarjev (kar je največji odliv kapitala iz Evrope v zadnjih 15 let) in usmerili jih v delnice firmi v ZDA. Tudi vrednost dolarja je zrasla, evra in funta pa padla. Zaradi krize v EU, RAND (v svojem dokumentu) pričakuje da se bodo (tudi) številni izobraženi in mladi Evropejci prisiljeni izseliti v ZDA. 

V sredo (14.09) je RAND izdal sporočilo za javnost v katerem je negiral da poročilo izvira od njih. Kaj bi pa drugega naredili? Priznali da je vse načrtovano! Neumni državljani EU (seveda tudi Slovenije) pa verjamejo da je vse kar se nam dogaja in kar nam se bo dogajal na jesen in zimo posledica ruske »agresije« na Ukrajino!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 urami, izibajker pravi:

Ruski novinar Andrej Šari. 

IMG_20220922_141215.thumb.jpg.ae4ca52326ab892784451cc23987b2fb.jpg

IMG_20220922_141229.thumb.jpg.4f94eeaa09e4de551d6332cc80673e92.jpg

IMG_20220922_141257.thumb.jpg.db75c9e1a65c7733a2247ce593071ee7.jpg

zajeto vse bistvo vojn. Tudi "ameriških"...slepi pa itak ne bodo videli zla, ampak neko usrano zemeljsko težnjo "carja" Rusije, ki svoj narod rine v smrt.

In ja, jaz pa verjetno ti, z lahkoto priznava, da so tudi ameri rinili lastni narod v smrt v Vietnamu ali še kje drugje. Marsikateremu zaslepljencu pa še vedno ni in ne bo jasno, da:

1. sprožitev vojne na drugem ozemlju s težnjo po osvojitvi ozemlja bo vedno agresorska. Očitno so pozabili 2 sv. vojno.

2. bolj kot imaš neumen narod (torej ga namensko izoliraš od informacij) lažje ga porineš na bojišče. In je Rusi so še vedno bolj brihtni od glupih američanov.

3. kljub zelo glupemu ameriškemu folku ma amer plačano vojsko. In to je čisto nekaj drugega.

4. nekater bodo vedno vojno /agresijo na drugo državo opravičevali , me zanima kako bi reagirali, ko bi dobili prisilen vpoklic v vojno

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

je pa možno, da lažejo...zna bit kot kemistrejli..jebeni novičarji :P

 

 

https://www.mladina.si/219255/erdogan-rusija-bi-morala-ukrajini-vrniti-zasedeno-ozemlje/?fbclid=IwAR2QWMlDP59n8gsapdzckKapjhTXgKVZeeXqsJMgupMcm1mTIeoIWIBHLCo

V kolikor je cilj v Ukrajini trajen mir, bi Rusija Ukrajini morala vrniti zasedeno ozemlje, je v ponedeljek izjavil turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. Podoben poziv je ponovil tudi v torkovem nagovoru na zasedanju Generalne skupščine ZN v New Yorku, kjer je dejal, da mora trajen mir temeljiti na zaščiti ozemeljske celovitosti Ukrajine.

"Če želimo vzpostaviti mir v Ukrajini, je seveda zelo pomembna vrnitev zasedenega ozemlja. To je tisto, kar se pričakuje," je v ponedeljkovem pogovoru za ameriško televizijo PBS izjavil turški predsednik in dodal, da bi morala Moskva "zakonitim lastnikom" med drugim vrniti tudi polotok Krim, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, DAMI34 pravi:

....In ja, jaz pa verjetno ti, z lahkoto priznava, da so tudi ameri rinili lastni narod v smrt v Vietnamu ali še kje drugje.

Marsikaj ameriškega se mi ne dopade (da ne naštevam v detajle) in tudi mnoge njihove vojaške intervencije so vredne obsojanja... Če bi bila danes vojna v Vietnamu, bi bil jaz goreč simpatizer Vietkonga. Vedno bom šibkejšega podpiral, agresorja nikoli. In če bodo jutri Kitajci napadli in si priključili ruski daljni vzhod (itak so tamkajšnji narodi po fizionomiji, mentaliteti... bližje Kitajcem) bom podpiral Ruse.

Je pa nekaj pri teh Amerih, kar zelo radi "pozabljajo" tisti, ki danes po soc omrežjih pljuvajo po njih. Grdi grdi Ameri, krivi za vse živo na svetu, za 500 let nazaj, pa še za 500 za naprej...

Ti grdi Ameri so Evrpi nudili izdatno pomoč v prvi svetovni vojni. In taisti (še bolj grdi) Ameri  so dobra 2 desetletja zatem še enkrat Evropi obilno pomagali. V tehniki in ljudstvu.  Brez njihove pomoči bi v Evropi zmagali Naciji, še posebej mi (Slovani) bi pa danes bili kje že? In žal mi je za vsakega civilista iz Dresdna, ki so ga ameri z napalmom zbombardirali. Kot tudi za vsakega civila iz Hirošime in Nagasakija, ki je plačal ceno za japanerski militarizem, fanatizem in ekspanzionizem...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne štekam. Zakaj se zdej obeta val ruskih doktorjev in zdravnikov? Predvsem moških? 
 

https://www.theguardian.com/world/2022/sep/22/my-heart-sank-with-news-of-draft-russians-flee-in-droves


pa zakaj lažejo, da se jih je javilo 10 000, če je razpisanih 300 000 prostih mest za kanonfuter?!

https://www.rtvslo.si/svet/evropa/kolone-vozil-na-ruskih-mejah-na-ukaz-o-mobilizaciji-se-je-odzvalo-10-000-rusov/641235  

 

res, ni mi jasno. Bežijo iz raja in nočejo širit miru in ljubezni čez ukrainsko mejo?! 

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Namesto da se neki bunijo bi morali razni pametnjakoviči ZN in Nato omogočiti referendum še pred vojno ali v prvem tednu ko so bila še pogajanja. Torej ko so se začeli napadi bi morali takoj izvestireferendume pod mednarodno kontrolo če bi hoteli pametovat. Sedaj je neumno pametovat, neglede na rezulat referenduma pa se bojim da se bo vojna nadaljevala ker ena ali druga stran ne bosta priznali rezultatov.

https://www.24ur.com/novice/tujina/ukrajina/olje-na-ogenj-na-vzhodu-ukrajine-referendumi-o-prikljucitvi-k-rusiji.html

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 17 urami, izibajker pravi:

Ti grdi Ameri so Evrpi nudili izdatno pomoč v prvi svetovni vojni. In taisti (še bolj grdi) Ameri  so dobra 2 desetletja zatem še enkrat Evropi obilno pomagali. V tehniki in ljudstvu.  Brez njihove pomoči bi v Evropi zmagali Naciji, še posebej mi (Slovani) bi pa danes bili kje že? In žal mi je za vsakega civilista iz Dresdna, ki so ga ameri z napalmom zbombardirali. Kot tudi za vsakega civila iz Hirošime in Nagasakija, ki je plačal ceno za japanerski militarizem, fanatizem in ekspanzionizem...

Kot prvo ni šlo za pomoč, ampak kredit, ki se ga odplačije z obrestmi. (zakaj so po 2 vojni toliko napredovali ???)

Brez njihove pomoči.... ki se je izdatneje začela, ko so rusi začeli preganjat nemce nazaj in so se hoteli samo "pridružiti vojnemu plenjenju".  In ja, z njihovo pomočjo je bilo precej lažje. Kaj pa bi bilo če ne.... kdo ve.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, nejc74 pravi:

FdUNhVuXwAATH_M.jpg.8be936dddb0ce37a7cc5d61cc00d103e.jpg

upam da res, ker Puta je tok zblojena u glavo, da zna pritisnit, kak gumb, ki prej zahteva večmestno kodo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 22. 9. 2022 ob 11:30, Zivnorc pravi:

.. kje so tisti cajti, ko so se vojskovodje skupaj s svojimi vojaki borili v prvih bojnih vrstah....

Tam nekje junija 91. se je nehal. Vsaj na naših tleh. 😛

Popravljeno . Popravil Tedybear
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kdo je razfukal plinovode? Premalo kažina de bi ga Vladimirovič, kakega smiselnega razloga tud nima, ampak ker je nor, je možno tudi to. Norci pač počnejo norosti. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 urami, Kugelschreiber pravi:

Kdo je razfukal plinovode? Premalo kažina de bi ga Vladimirovič, kakega smiselnega razloga tud nima, ampak ker je nor, je možno tudi to. Norci pač počnejo norosti. 

Sem skoraj prepričan, da imajo prste vmes Američani .... v bližini imajo kar nekaj vojaškega ladjevja ;) 

Resnično dvomim, da bi svojo investicijo, ki bo v prihodnosti prav prišla, ko bo konec sranja, uničevali ... to je moje laično mnenje

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

40 minutes ago, maus said:

Sem skoraj prepričan, da imajo prste vmes Američani .... v bližini imajo kar nekaj vojaškega ladjevja ;) 

Resnično dvomim, da bi svojo investicijo, ki bo v prihodnosti prav prišla, ko bo konec sranja, uničevali ... to je moje laično mnenje

Zaradi dobička? Če računica kaže da bo s tem bolj škodil drugim, kot sebi, je operacija smotrna. Če se po koncu norosti pokaže potreba po obnovi, jo bodo seveda zaračunali....Sem pa prepričan, da bi bilo obilo vika in krika, če bi obstajal kak trden dokaz da so mine nastavili rusi. Te mine so lahko tam čakale že od kdo ve kdaj. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jebeš plinovod, skrajni čas, da se eu osvobodi plina :P

 

V glavnem, najbolj pošten referendum na svetu do sedaj, je spremenil stanje Putinove vojske iz agresorske v domoljubno.

Zakaj pošten referendum? Ja najmanj 99,9% je bilo za Rusijo...zihr, kot v Severni koreji. Tam so tut vsi istega mnenja , kdo je najboljši predsednik. :D

Škoda, k se pravi Rusi z ruskega ozemlja tako blazno otepajo služenja domovini. Tega pa res ne razumem :(

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, Kugelschreiber pravi:

Zaradi dobička? Če računica kaže da bo s tem bolj škodil drugim, kot sebi, je operacija smotrna. Če se po koncu norosti pokaže potreba po obnovi, jo bodo seveda zaračunali....Sem pa prepričan, da bi bilo obilo vika in krika, če bi obstajal kak trden dokaz da so mine nastavili rusi. Te mine so lahko tam čakale že od kdo ve kdaj. 

ne rabi dobička.. Rusi imajo s plinom dobiček tudi brez prodaje v EU ... ;) 

zdaj se uporablja alžirski tok, ki je bil desetletja na odstavnem pasu ... prav tako se bodo teli plinski tokovi zopet uporabljali .. brez skrbi ;)

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, DAMI34 pravi:

jebeš plinovod, skrajni čas, da se eu osvobodi plina :P

 

V glavnem, najbolj pošten referendum na svetu do sedaj, je spremenil stanje Putinove vojske iz agresorske v domoljubno.

Zakaj pošten referendum? Ja najmanj 99,9% je bilo za Rusijo...zihr, kot v Severni koreji. Tam so tut vsi istega mnenja , kdo je najboljši predsednik. :D

Škoda, k se pravi Rusi z ruskega ozemlja tako blazno otepajo služenja domovini. Tega pa res ne razumem :(

 

sj smo tudi Slovenci  in Hrvati imeli referendum z visoko udeležbo z visoko stopnjo ZA ... med zadnjimi so nas priznali Američani :P 

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, DAMI34 pravi:

jebeš plinovod, skrajni čas, da se eu osvobodi plina :P

 

V glavnem, najbolj pošten referendum na svetu do sedaj, je spremenil stanje Putinove vojske iz agresorske v domoljubno.

Zakaj pošten referendum? Ja najmanj 99,9% je bilo za Rusijo...zihr, kot v Severni koreji. Tam so tut vsi istega mnenja , kdo je najboljši predsednik. :D

Škoda, k se pravi Rusi z ruskega ozemlja tako blazno otepajo služenja domovini. Tega pa res ne razumem :(

 

Referendum je približno tako pošten kot so bile poštene zadnje volitve v Ukrajini (stvar zornega kota) .

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 35 minutami, maus pravi:

sj smo tudi Slovenci  in Hrvati imeli referendum z visoko udeležbo z visoko stopnjo ZA ... med zadnjimi so nas priznali Američani :P 

 

jop in živeli smo v Italiji, al Srbiji :P

prosim, ne žalit moje inteligence z referendumom, ki ga je Rusija razpisala na ozemlju Ukrajine.

Sploh pa..kako lahko delaš preimerjavo med tema dvema referendumoma? Mi ni jasno, res ne. Če bi ga Slovenija razpisala v Trstu bi še lahko, ampak bi prej morali mi napast Italijo. 

pred 32 minutami, franc pravi:

Referendum je približno tako pošten kot so bile poštene zadnje volitve v Ukrajini (stvar zornega kota) .

lp

nekje mora biti rez. Se strinjamo, o nedotakljivosti meja, ker drugače bomo primorci kmalu pod Italijo, in 2/4 dalmacije vključno z Dubrovnikom.

Poštenost volitev nima nikakršne veze z ozemljem. Ukrajinci si sami izbirajo predsednika, tako kot si ga bomo mi.

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!