vandrovec Objavljeno pred 7 urami Opozori Objavljeno pred 7 urami Kot drugi motor bi imel nekaj za skakanje okrog hiše in raziskovanje bližnje okolice. V poštev pride nad 125 ccm in enduro izvedba motorja....udobno sedenje, vzmetenje in kolesa za slabše poti. Ne rabim skoraj krosa z lučmi kot je recimo Fantic xef 250 za 10.000€ ampak cenejše in bolj vzdržlivo z manj servisiranja. Včasih je bilo več izbire v tem rangu kot so bili: crf250l, dr350, drz400, xt350, klr250s, beta alp 4.0...vendar imajo sedaj rabljeni, stari okrog 20 let ceno blizu novega Voge 300 rally, nekateri celo več in to bi bil potreben še uvoz iz Italije. Pri nas je manj izbire, dobi se kakšno rabljeno crf 250 l za 3k, nova je 6k. Najcenejši novi kitajec je menda Shineray 125 za 2,7k za kar bi se težko odločil. Trenutno bi bil novi Voge 300 za dobre 4 k morda najrazumnejša izbira ali rabljena crf 250, 300...drugega se trenutno skoraj ne dobi v tem cenovnem rangu...Kawasaki klx 230 so redki? Verjetno tudi v prihodnosti nekih cenejših kitajcev ne bo več?
DAMI34 Objavljeno pred 5 urami Opozori Objavljeno pred 5 urami CF 450MT Udoben sedež, dovolj dolg interval servisiranja, dovolj moči, dva cilindra, dobra cena pik1 in vandrovec 2
vandrovec Objavljeno pred 5 urami Avtor Opozori Objavljeno pred 5 urami Citiraj Voge rally 300 je v trgovini 4ooo€. Ce bi rad kupoval po indijskih cenah, bos moral v indijo in kupovat z indijsko placo. Google pravi da je to okrog 230€ na mesec. ...da se ne nabija v Kove temi. Nisem izpostavil cene ampak primer, da bi mi zadostoval motor manj od Voge 300. BMS enduro 250 je v Ameriki 2400 dolarjev, verjetno ne zadostuje EU normam glede izpustov. Bi mi pa bil zanimiv motor v taki zmogljivosti od bolj uveljavljenega proizvajalca. Honda je še vedno prva izbira, ker Kawasakijev, Suzukijev, Yamah ni za dobiti v tem rangu motornih koles.
vandrovec Objavljeno pred 4 urami Avtor Opozori Objavljeno pred 4 urami pred 5 minutami, DAMI34 pravi: CF 450MT Udoben sedež, dovolj dolg interval servisiranja, dovolj moči, dva cilindra, dobra cena Ja...samo je že preveč za kar bi rabil. To je že kar solidno motorno kolo in podobnega že imam. Če ne bi prodal Tomosa ne bi iskal drugega, samo Tomosa pa ne bom spet kupoval, ker malo več bi pa prav prišlo 🙂
DAMI34 Objavljeno pred 4 urami Opozori Objavljeno pred 4 urami potem pa kaj rabljenega, premal informacij si zapisal. Že z zapisom udoben sedež marsikaj odleti ven. Običajno so sedeži pri endurcah ozki, trdi in visoki. Potem je vprašanje v kake gume ga boš obu, ker dobre za teren bodo požrte prehitro po asfaltu, 50:50 gume so pa bolj za silo za teren Veš, jaz pri sebi vem kaj hočem. Recimo primer: toliko hočem hoda vzmetenja in nastavljivo. Vem kaj sedaj imam in kaj bi drugače. minimalna kubatura in moč, nič me pa ne moti, če bo pri okvirni teži, ki sem si jo zadal 2x več ccmjev ter druge pritikline tipa: šus plata, cevna zaščita , tubless feltne itd.. max cena vandrovec 1
vandrovec Objavljeno pred 3 urami Avtor Opozori Objavljeno pred 3 urami (popravljeno) Z mopedom bi raziskoval poti po Trnovskem gozdu od Trebuše, Vojskega, Šebrelj do Idrije, Postojne, Ajdovščine, po Tolmiskem, Banjščice...veliko poti neraziskanih in krajev. Sem nekaj z gs-om prevozil samo je pretežak za po vseh luknjah in preveč se pretrese umaže. Z ekolesom si ne upam predaleč, ker me vedno skrbi, če pridem nazaj domov. Šlo bi tudi s Tomosom, samo nekaj da pelje na dveh kolesih...gre se za raziskovanje okolice, ne divjanje z wow faktorjem, počasi z nahrbtnikom in malo peš po ogledih. Pa do prijatelja par km, trgovino...sicer imam električno kolo za take poti in v službo, sedaj je šla baterija in nikoli ni zanesljivo do kam prideš. Vse bolj me vleče Honda, včasih sem imel Aprilijo 125 samo je bilo preveč navito, nekaj bolj umirjenega in nevpadljivega za tatove... Popravljeno pred 3 urami. Popravil vandrovec
DAMI34 Objavljeno pred 3 urami Opozori Objavljeno pred 3 urami za fijakanje je CRF300 super. Ma pa visoko in mehko vzmetenje, beri je cigumigu. Drugače je bil pa tudi pri meni v igri za ukul bajte, a je odpadel. Dejansko za take zadeve lahko celo električarja vzameš z dometom 100km. Cene so pa... Sicer se v tem razredu 250-300 dobi marsikaj. Če pa govoriva o Trnovskem gozdu greš z lahkoto povsod tudi z 800ccm in kravo od 200kg+, govorim za legalno vožnjo. Sem prefijakal trnovca po dolgem in počez. vandrovec 1
DAMI34 Objavljeno pred 3 urami Opozori Objavljeno pred 3 urami V bistvu ti iščeš bolj adventure motor ne pa enduro. Tipa 50:50. Ne rabi velik vzmetenja, rabi udoben sedež, nizko ceno, linearen agregat, sprejemljiv režim vzdrževanja, tubless tudi pride prav. vandrovec in Kugelschreiber 1 1
vandrovec Objavljeno pred 3 urami Avtor Opozori Objavljeno pred 3 urami pred 2 minutami, DAMI34 pravi: Dejansko za take zadeve lahko celo električarja vzameš z dometom 100km. Cene so pa... To je precej premalo, na kolesu sem v idealnih pogojih imel domet nad 100 km, po klancih z visoko pomočjo je zmanjkalo po 30 do 40 km. Pa nočem električnega... pred 5 minutami, DAMI34 pravi: Če pa govoriva o Trnovskem gozdu greš z lahkoto povsod tudi z 800ccm in kravo od 200kg+, govorim za legalno vožnjo. Sem prefijakal trnovca po dolgem in počez. Se da samo ni nekega veselja, pa v motoristični opremi moraš biti, jaz bi šel bolj v pohodni, še peš na kakšen razgledni vrh vmes. Skoraj pa ne verjamem, da si vse ceste prevozil, morda legalne. Npr., Oblakov vrh - Vojsko - Lokve, to je legalna pot in to še nisem prevozil
DAMI34 Objavljeno pred 3 urami Opozori Objavljeno pred 3 urami pred 2 minutami, vandrovec pravi: .Se da samo ni nekega veselja, pa v motoristični opremi moraš biti, jaz bi šel bolj v pohodni, še peš na kakšen razgledni vrh vmes. Skoraj pa ne verjamem, da si vse ceste prevozil, morda legalne. Npr., Oblakov vrh - Vojsko - Lokve, to je legalna pot in to še nisem prevozil Z avtom se da , pa komplet loop od TETa iz Idrijske bele okrog vseh klavž, lahko greš pa desno v kopališču Lajšt in rineš v hrib. super šoder in potem na Lokve al kam drugam. Ena od opcij bo zihr DRZ od Cuccukija. Recimo endurca, s sprejemljivo težo pa ceno. vandrovec 1
BRANE Objavljeno pred 2 urami Opozori Objavljeno pred 2 urami Hardenduro kakih 300 ccm, cvajtakter. S tem se lahko posod pelješ. Drugač ima moja malenkost drzja 400, pa je kr fajn za vse terene. Edino tisti tet mi je bil bl tko, prelahek. Pa za po cesti tudi ni nartabulji. Tisti štoperji na kolesih nardijo neko skakanje... vandrovec in DAMI34 2
vandrovec Objavljeno pred 2 urami Avtor Opozori Objavljeno pred 2 urami Suzuki bo seveda dober enduro. Pred leti sem že gledal Beto Alp, nekaj takega verjetno zame. Letos sem šel z gs-om le mimo Čavna do Rijavcev, že tam vmes je še en kup poti, pa od Gorenje trebuše - Vojsko - Predmeja, pred Lokvami presekal do Predmeje in Oblakov vrh - Šebreljski vrh - Šebrelje. Pred leti sem tudi nekaj iz Idrijskega konca, večina je pa še neraziskana pred 1 minuto, BRANE pravi: Drugač ima moja malenkost drzja 400 To je super motor, sem gledal rabljene v Italiji jih je le par in ceno imajo visoko
Kugelschreiber Objavljeno pred 2 urami Opozori Objavljeno pred 2 urami (popravljeno) 34 minutes ago, DAMI34 said: V bistvu ti iščeš bolj adventure motor ne pa enduro. Tipa 50:50. Ne rabi velik vzmetenja, rabi udoben sedež, nizko ceno, linearen agregat, sprejemljiv režim vzdrževanja, tubless tudi pride prav. Ne se hecat. Clouk rabi Pegico!!! Moj enduro podvig 2017. Misija Nanos. Cez Bukovje po makdamu do Orlovš, mimo ex vojasnic proti Ravniku. Ene 15km makadama, pa mal poljskega kolovoza, 50 metrov “preboja” cez zarasceno vlako in spust po kolovozu do asfalta. se dobro da sm po poti najdu kolibo in se mal odpocil na klopci. Od tukej se par 100m kolovoza do asfalta. Skratka Adveeenčaaaar. Hehe. Nism primeren za to sorto motoriranja. Popravljeno pred 2 urami. Popravil Kugelschreiber DAMI34 1
DAMI34 Objavljeno pred 2 urami Opozori Objavljeno pred 2 urami pred 27 minutami, Kugelschreiber pravi: Ne se hecat. Clouk rabi Pegico!!! Moj enduro podvig 2017. Misija Nanos. Cez Bukovje po makdamu do Orlovš, mimo ex vojasnic proti Ravniku. Ene 15km makadama, pa mal poljskega kolovoza, 50 metrov “preboja” cez zarasceno vlako in spust po kolovozu do asfalta. se dobro da sm po poti najdu kolibo in se mal odpocil na klopci. Od tukej se par 100m kolovoza do asfalta. Skratka Adveeenčaaaar. Hehe. Nism primeren za to sorto motoriranja. ja, tako rečeš, ko rineš z neprimernim motorjem na lokacije, ki te rajcajo. Recimo: s Superdukom na Jahorino Z900 na Kapetanovo, pa Z900 na na Prokoško SX na Tulove grede in še kam.... tudi v dvoje Kakorkol, vse zapisano je bilo trplenje. Se je splačalo za razglede, ampak ko to odvoziš z 21/18 adv motorjem, ter vsaj 50:50 gumami si F1 napram temu kar je zgoraj omenjeno, ter uživaš. Zna biti, da se ti šoder in podobni izleti na "normalnih motorjih z normalno" gumo zato zagraužajo. pure fun
BRANE Objavljeno pred 2 urami Opozori Objavljeno pred 2 urami (popravljeno) pred 30 minutami, vandrovec pravi: Suzuki bo seveda dober enduro. Pred leti sem že gledal Beto Alp, nekaj takega verjetno zame. Letos sem šel z gs-om le mimo Čavna do Rijavcev, že tam vmes je še en kup poti, pa od Gorenje trebuše - Vojsko - Predmeja, pred Lokvami presekal do Predmeje in Oblakov vrh - Šebreljski vrh - Šebrelje. Pred leti sem tudi nekaj iz Idrijskega konca, večina je pa še neraziskana To je super motor, sem gledal rabljene v Italiji jih je le par in ceno imajo visoko Je dober, samo napram hardenduri mu je prednost edino servisni interval, pa nekvarljivost.. Popravljeno pred 2 urami. Popravil BRANE
DAMI34 Objavljeno pred 2 urami Opozori Objavljeno pred 2 urami saj to sta dva parametra, ki ju hoče Vandrovec.
Kugelschreiber Objavljeno pred 2 urami Opozori Objavljeno pred 2 urami 10 minutes ago, DAMI34 said: ja, tako rečeš, ko rineš z neprimernim motorjem na lokacije, ki te rajcajo. Recimo: s Superdukom na Jahorino Z900 na Kapetanovo, pa Z900 na na Prokoško SX na Tulove grede in še kam.... tudi v dvoje Kakorkol, vse zapisano je bilo trplenje. Se je splačalo za razglede, ampak ko to odvoziš z 21/18 adv motorjem, ter vsaj 50:50 gumami si F1 napram temu kar je zgoraj omenjeno. Zna biti, da se ti šoder in podobni izleti na "normalnih motorjih z normalno" gumo zato zagraužajo. V resnici je bla Pegica s tetris gumami za kolovoze in makadame naravnost odlicna. Cist super. Da je pilot sibki clen, je blo celo furo kristalno jasno. F650gs bi bil verjetno se bolsi, ker ima rezervar pod stolom. BRANE 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se