Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih vozenj III


Ice

Priporočene objave

Po kosilu nažgal kravo, ji preveril tlak v gumah in odpeljal vse leve in vse desne ovinke od CE, skozi Kozje, Bistrico ob Sotli, Podčetrtek, Šmarje pri Jelšah in nazaj v CE.

Se vidi, da še ni bilo pravega snega to zimo. Na cestah peska nič.

V osojnih legah ceste vlažne, če so tudi drseče, ne vem, ker sem po mokrem peljal previdno počasi in ne preveč nagibal.

Med Bistrico in Podčetrtkom srečal motorista. Mislim, da taistega srečal še čez eno uro pri Laškem, ko sem z avtom hitel tja.

(Pravkar čujem ropotanje enega motorcikla, ki se tudi vrača domov potem, ko je izkoristil lep poznojesenski decemberski dan).

Tako, še slinasta statistika, 110 km. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Štartal iz zasavja. Hotel malo po dolenskli. Na dolenski strani slana in cesta posolena kot bi bilo pol metra snega (no zaledenel je res blo ponekod in sem tudi lepo zaplesal po enem ovinku, a nič kritičnega). Po nekih stranskih cestah in makedamu sem se pripeljal do Grosupelj . AC do LJ (nad dvesto se pleše tango), proti Vrhniki. Začelo preveč pihat, jajci zmrzl. Šou u bife. Naročil čaj z rumom, a dobil le čaj, ker do 10te ure ne smejo točiti žganih pijač. Obrnu, čez Moravče nazaj u Zasavje. Cesti danes ni bilo preveč do zajebancije. Nekako hladno se je obnašala.

Brezveze, sam še vsejen bulš, kot da doma čepim.

Popravljeno . Popravil Rok
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Učeraj sem šla iz krškega na rakek kot sovoznica,bilo je prijetno temeratura je kazala 6stopin kjer ni bilo sonca se pravi v LJ in meglenih delih tam pa kjer je bilo sonce pa se je povspela na prijetnih 11.Ampak na cesti nisem vidla drugega motorja kot poštarje po mestih.

Danes pa mi ni dalo mira,pa ker je motor ravno nov sem silila fanta da greva na kratko furco,ki se je končala le z 30prevoženih kilometrih saj je temperatura kazala komaj 1 stopinjo,poleg tega pa je bilo na odprtih delih močan in neprijeten veter.Samo je pa lepo gledat skozi okno dnevne sobe kjer je tmp 25 od zunaj pa sonce in full mrzlo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Sobota, 6. december 2003

Včasih sem ful sovražil jutra. Nisem imel kakšnega posebnega vzroka, enostavno prezgodaj so bila. No, tole sobotno jutro sem komaj pričakal, saj bo to moj zaključni dan letošnje sezone, vsaj glede na vremensko napoved, ki je za zvečer napovedala snežne plohe in resno ohladitev. Tako kot prejšnji vikend me je tudi tokrat pot vodila v najtoplejši del Slovenije, na morje. Vabila me je čokoladna rolada v Mignonu v Portorožu.

Ne bom še enkrat opisoval iste poti kot prejšnji teden in kako hudo fajn je bilo, pa kolk so ble tortice dobre, saj bi vsem, ki ste že odjavili motorje samo obračal zapičene vilice v očeh (ampak me pa mika, joj kolk me mika... samo malo levo-desno... tkole, pa še tkole...). Bilo je prijetno toplo, pri startu opoldne deset stopinj, na morju seveda še malce več, ob pol petih, ko sem doma po 231 kmjih spravil Suziko v garažo, še vedno devet. Za konec sezone sem zvesti Suziki povedal še nekaj prijaznih besed in zaklenil vrata s cmokom v grlu...

Nedelja, 7. december 2003

Današnji dan je bil namenjen svečanem snemanju tablice in nalepke, ampak... malokrat se mi stvari odvijajo tako kot si želim. Tako je bilo tudi danes. Vendar na čisto drugačen način :-) Zjutraj me je prebudilo tako bleščeče sonce, da sem najprej mislil da je to posledica včerajšnjega praznovanja pri Luckyju :-) ... Takoj me je začelo matrati, da bi se šel še malo zapeljat... Pogled na termometer je pokazal ne preveč ugodni dve stopinji in prav ko sem se odločil, da saj to pa ni tako malo, saj je še vedno PLUS, pa še TAAAAAAAK sonček sije... je zazvonil telefon in znani glas me je vprašal, če bi se šel morda danes kaj peljat... Hja, sem si rekel, Borut, stari, evo, proti vetru ne moreš scat, ne... to je usoda... in malo pred drugo uro sem pri treh stopinjah že brzel proti Postojni, današnjemu cilju. Vmes sem v Logatcu pobral Tanjo in po lepem, a hladnem sončku sva IMHO čisto prekmalu v roki držla skodelico toplega čaja v enem od kafičev. Čeprav me je zares zeblo samo v desno roko, je bilo med vožnjo čutiti da je zima le prišla. Na luknjasti cesti sem imel feeling kot da motor spredaj sploh nima gibljivih vilic ampak samo dve štangi, tako smo vsi trije poskakovali preko lukenj... ja, olje je zaradi mraza čisto "otrdelo", tudi črte na cesti so "lepo" odnašale, pa tudi hladni asfalt ni dajal več zanesljivega občutka... Absolutno neprimerljivo z včerajšnjo vožnjo!!!

Na povratku je ponekod na odprtem že pošteno pihalo, termometer v Postojni pokazal skromno 1,1 stopinje, ko sem že skoraj v trdi temi prišel domov pa minus dve... Da je bila vožnja nazaj kljub mrazu lepa (pa čeprav na drug način), je poskrbel HUD sončni zahod, ki je rdeče pobarval hribe pod skoraj čisto polno luno... Res lepo. Pred prihodom domov sem na črpalki še zvrhano s kupčkom napolnil Suzikin rezervoar in potem...ja, konec... zadnjih letošnjih 71 km, skupaj skoraj do kilometra točno 20 k...

Za vse tiste nesrečno odjavljene, ki sem vam s temile poročilci kravžljal živce torej vesela novica, tole je bila moja zadnja vožnja v tej sezoni... pa ne samo zaradi mraza, tudi zadnja guma mi je na treh mestih pokazala platno (ej Bladzo, a veš da sm naredu še skoraj 1600 km s tvojo gumo :OK: ), tako da... ja, razumel sporočilo: dovolj je bilo. Jutri grem odjavit, tablica in nalepka sta že dol... Vsem MSjevcem pa želim, da bi nam tile trije meseci, ki nas ločijo od nove sezone, čimprej minili!!!

  • Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sobota, 6. december

S prjatlom Simonom sva se odločila,da greva u Lj. z motorjem.Ob 9:06 startava z Bleda in lepo LT po stari cesti čez Črnivec,Posavc,Podbrezje,Kranj,Medvode ter Lj.,kjer grava nabirat kilometre še po obvoznici do Polja(pa ne u norišnco),kjer smo imeli pripravo za novoletno praznovanje v Hamburgu.Seveda je bil potem še obvezni sprehod v BTC,kjer sva v TC Motoshopu cedila sline ter z težkimi srci gledala lepotice,parkirane druga ob drugi.Potem še obvezni ogled filma v Koloseju.Po koncu filma prideva ven in vidiva,da si je lokalna mularija privoščila malo preveč:moja ljubica je bla vsa opljuvana(na srečo ne z mastiči) po sedežu in auspuhu :angry: Po neljubem dogodku nazaj grede srečala celo enega guzzista. Ja,kr lep dan,če odštejemo neljubi dogodek(FoušarijaBrezMejaPress)

Aja,statistika: 106 km navadne ceste in približno 12 km obvoznice v Lj.

Lp

Popravljeno . Popravil Killroy
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes v torek naredil najlepših 25 km. Na policijski postaji Grič v Ljubljani sem prevzel v torek ukraden in že v petek s strani policije najden moj BMW in ga odpeljal v varno zavetje domače garaže.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Rade volje verjamen da so ti bili ti najdražiji oz najljubši verjetno še pred tistimi ko si ga iz trgovine domov peljal :OK: pet točk za naše policaje

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni treba dvakrat ugibati, za kaj je bilo primerno današnje popoldne.

Za lepo vožnjico, se ve, saj smo v temi vtisi z dnevnih voženj :D

No, saj je bilo dopoldne tudi lepo, le drugi opravki so bili pomembnejši takrat.

Zato sem se šele ob 15:15 uri usedel na kravo in popeljal do Nazarij in nazaj.

Ceste suhe in brez peska, toplo tudi. Poleti je 18 °C hladno, pozimi pa je 9 °C toplo :)

Nazaj grede, ko sem peljal iz zahoda proti vzhodu, je za menoj izpod oblakov pokukalo sonce in mi osvetlilo pokrajino pred menoj. Rdečkasta trava, rdečerjavo drevje, pred menoj pa modro nebo, kot da bi bil pred menoj en velik lepo modro obarvan dežni oblak.

Bil je. Dežni oblak. V Celju me je pričakal dež. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vidim, da si eden redkih, ki se še vozi in kaj pametnega napiše. Ti iz srca zavidam, toda, drugo leto tudi jaz ne bom odjavil ljubice.

Želim ti obilo lepih in varnih zimskih kilometrov, no na pomlad se pa vidimo in naredimo zopet kakšno furo skupaj.

LP matic

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V soboto ob enih iz Domžal do Uzyja na kavo,kjer me je čakal prijatelj potem skupaj v Kranj k drugemu prijatelju potem čez Medvode nazaj do Uzyja na pir.

Lepih 50 sončnih kilometrov verjetno zadnjih letos.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sem naredil verjetno ene zadnjih 70 km v letošnjem letu. Idealni pogoji za preizkušnjo novih Škorencev. Zapeljal sem se do Gorice, kjer se je vremce dodobra ogrelo. Cesta neverjetno čista, razen med Štanjelom in Branikom sam kamen na cesti. Srečal sem le enega Goldija. Jutri menda zadnji krasen dan, torej..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

PO treh dneh parkiranja mojega konjička sva danes naredila okrog 190 km (Pivka ,sabonje ,Kozina ,Rižana, Sabonje Pivka ).Prelepa fura - v prijetni družbi nežnejšega spola (žlahta) tud gume so se malenkostno ogrele . Vendar mislim da ni še konec letošnjih voženj ,če le sonček mal posije . DRUGAČ PA SS RR EE ČČ NN OO NOVO in naslednja leta . Sreče pa vemo da na cesti ni nikoli preveč ........ želim vsem

M a r e Š.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ker sem vsak dan delal do teme sem se prav lepo razveselil današnjega lepega popoldneva :P termometer je kazal pomladnih 8,5 stopinj v toplem vetru, motor vžgal praktično takoj, malo zagrevanja pa gasa. gume so bile po 10 km že dodobra ogrete, sicer nisem pretiraval a se je dalo vseeno kar lepo nagibat. :OK:

malo vožnje proti ptuju in potem v MB, pred MB temperatura dobesedno pade na okoli 0 ker tam ni pihalo. po krajšem postanku v MB proti domu, tankanje in garaža. blo blizu 100 km, dovolj da se motor lepo ogreje, zlaufa in napolni batarija. se je pa poznal hladen zrak, do 160 km/h je prišel brez problemov, nad 190 pa ni hotel niti pod razno.

ah ravno zaradi takšnih dni zame odjavljanje motorja ne pride več v poštev :yea2: :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

se je pa poznal hladen zrak, do 160 km/h je prišel brez problemov, nad 190 pa ni hotel niti pod razno.

Kaj ti naj rečem Pervy - kanta pač :devil: :devil: :lol1: . Moj ne gre prek 120 :OK: :naughty: , ga pač še ajnfaram :devil: , je pa 1000 padlo tak, da gre zdaj na prvi servis.

LP Bajsi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj ti naj rečem Pervy - kanta pač :devil: :devil: :lol1: . Moj ne gre prek 120 :OK: :naughty: , ga pač še ajnfaram :devil: , je pa 1000 padlo tak, da gre zdaj na prvi servis.

LP Bajsi

Bajsi,bravo !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V soboto ob enih iz Domžal do Uzyja na kavo.....

Mi smo ti pa pohupali v Duplici na semaforju, ko smo ravno takrat zastavili svojo dolgo pot na 3. NFS... B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj zjutraj okrog 7 se vozim po Hrvaški in se mi nasproti pripelje motor! Nisem verjel svojim očem, pogledam na termometer in kazalo je -4! Očitno ga nekateri vedno uporabljajo kot prevozno strestvo in ne samo za zabavo!

P.S.: Peljal se je celo precej hitro!

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:: sobota, 27. december 2003 ::

po kosilu zbudil kravco, ji iz riti (beri: izpuha) pobral coto in jo popeljal na krajši izlet..

relacija:

šentjur - slivnica - kozje - bistrica/sotli - kumrovec(poklon) - klanjec - bistrica/sotli - podčetrtek - stranje - šentvid/grobelnem - ponikva - šentjur

110 km, kratkih, sladkih in dokaj mrzlih

sezono glede na vremensko napoved zaključil pri 6504 km (od 19. junija letos)

za konec pa še posnetek iz zadnje letošnje vožnje:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!