Skoči na vsebino

Yamaha XT 660 X in R


bobokrajnc

Priporočene objave

Probaj tu.....

KLIK

LP Bajsi

Ta tema govori o xt6660R in ne o X (supermoto).

Poleg tega ni omenjenih nobenih izkušenj.

Tudi mene zanima, kako se kaj vozi ta stvar.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 tedne pozneje...

Vidim, da si jo ni še nihče privoščil. Yamaho mislim. 01.07.2004 v popoldanskih urah sva jo z ženo srečno pripeljala domov. Novo "novcato", si morete misliti. Po želji sopotnice v črni barvi. Moram priznati, da sem bil nad prodajalci presenečen, ker sem prejšnji dan položil nekaj "denarcev" (za resnost nakupa, se razume), takoj drugi dan pa so me poklicali, da mi "šenkajo" (prevod- poklanjajo) začasno registracijo. V nasprotnem primeru bi moral čakati preko vikenda na papirje (seveda bi lahko sam plačal, ampak zakaj) za registracijo, katero sem uredil 05.07.2004. Glede motorja pa tako, ker nisem vozil prejšnje XT-ejke, vam ne morem povedati razlike. Ker pa sem imel prej KLR-ja letnik 1987 s predelanim izpušnim loncem in dobro "naštelano mašino" (beri naštelano, ne frizirano- zahvala gre Motomehaniki Hervatin), je razlika več kot očitna. KLR je bil kot bombnik, pri nizkih obratih je trgalo (ne, ni bil KTM), pri spuščenem gasu je pokalo kot na fronti, zavore so bile letniku primerne, vedno je vžgal v prvo (brez e. zaganjača). XT je pa bolj nežna, tudi ona vžge v prvo, vendar nima zvoka ala KTM, pri spuščenem gasu je bolj zadušeno pokanje (priznam, malo pogrešam KLR-ja) ampak, kar se tiče pospeškov, adijo KLR in še kdo zraven. Zavore so neprimerno boljše, prav tako je boljše udobje (vsakič znova potrdi sopotnica). Ima pa eno, zame veliko, napako, ta, drugače dober, vbrizg goriva in elektronika pri popolnoma zaprtem plinu in nato pri dodajanju ne deluje popolnoma vsklajeno. Vedno zamuja, zato cukne. vendar se to dogaja samo, če je plin popolnoma zaprt in ga potem odpreš, kasneje tega ni več. Glede same vožnje pa je to ena sama poezija (ne vem kaj pomeni ta beseda, ampak naši poeti so vedno nekje lebdeli, pa sem mislil, da bo ustrezna), mašina kar precej potegne, skozi ovinke si pa tudi malo več upam kot prej (na pl. ridah držim cestake kot za šalo).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vendar nima zvoka ala KTM, pri spuščenem gasu je bolj zadušeno pokanje

Če je original.

Menjaj izpušna lonca, pa da vidiš kako grmi, kot dva bombnika.

Dober nakup, pa srečno vožnjo.

Evo predelave:

xt_1.jpg

xt_2.jpg

xt_3.jpg

xt_4.jpg

xt_5.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

KLR je bil kot bombnik, pri nizkih obratih je trgalo (ne, ni bil KTM), pri spuščenem gasu je pokalo kot na fronti... vendar nima zvoka ala KTM, pri spuščenem gasu je bolj zadušeno pokanje (priznam, malo pogrešam KLR-ja)...

tudi ktm (vsaj moj) tovarniško sploh ni glasen tako, da se ti zaradi tega ni treba sekirat. ulavfaj, zamenjaj izpuh pa bo...

;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdi se mi, da sem edini v Sloveniji s takšnim motorjem (nobenega odgovora ni), zato bom pa še malo nakladal. Pri 1000 km je bil prvi servis. Nič pretresljivega, olje ven, drugo noter (Shell 100 % sintetika- tako piše na embalaži), isto s filtrom olja, ostalo je bila samo kontrola (serviser je šel na preizkusno vožnjo). Nato je bilo do približno 2000 km še varčevanje z bencinom (beri z obrati), potem pa gas. Sedaj ima približno 3200 km, deluje brezhibno, nič se ni odvilo (vibracije), nič zatajilo (made in Japan), porabe olja ne beležim, samo bencin je potrebno tankati. Poraba ni ne vem kaj pretresljiva; približno 4 do 4,5 litra (dva na sedežu in precej plina- po ravninah 110 km/h). Morda se vam bo zdela hitrost majhna, ampak upor vetra je precejšen in ni več užitka. Do sedaj sem ga spravil do 150 km/h za kratek čas. Ni bilo kakšnih velikih vibracij, lepo drži smer, pa tudi hrupa ni nobenega- ostaja za hrbtom. Najlepše je na zavitih cestah, ko hitrost ni velika, ker ima pospešek in te požene hitro iz ovinka. Na občutek bi dejal, da ima malo daljše prestavno razmerje kot KLR, vendar nima obratomerja (pogrešam) in ne morem točneje povedati. Ker je motor tekočinsko hlajen, bi vrli Japonci lahko namontirali še merilnik za hladilno tekočino. Saj ni panike, prvih 10 km gremo zlahka, da se olje segreje na delovni temperaturo, potem pa na obrate.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 6 mesecev pozneje...
  • 2 tedne pozneje...

klinc, pa tak forum.. kukr člouk pove par resnic o nekem mopedu na način, ki gre moderatorju v nos, ga je treba čistit..

Popravljeno . Popravil BRANE
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sanfezo, kaj vse si imel od enovaljnih motorjev, kako je kaj ta XT drugacen od drugih ?

Od enovaljnih sem do sedaj imel 2x KLR 600, 1x MZ 251 in malo morje TOMOSAKIJEV. Kakšna je razlika? KLR-ja sem uporabljal predvsem za off-road vožnjo (saj vsi vemo, da to ni to), letnik je bil 87 (zmogljivosti in ostale karakteristike temu primerne), vibracije precej občutne, sopotnica pa je pravila, da zadaj sedeti ni najbolj ugodno. Kar pa se tiče Yamahe XT, je pa to precej bolj civilizirana "makina" v primerjavi s KLR-jem. Boljše zmogljivosti (večja prostornina- moč in navor, zavore, lega na cesti), vibracij je manj, pa še sopotnica se precej boljše počuti. Lahko primerjam samo KLR-ja in XT-jko, ker drugih nisem vozil (to naj drugi napišejo), lahko pa samo napišem, da je "požiranje" kilometrov precej bolj udobno (lahko tudi bolj hitro), zaradi boljše lege tudi manj stresno in bolj ekonomično (manjša poraba). Če na hitro pogledamo oba moptorja, vidimo, da je KLR motor, katerega brez slabega občutka zapeljemo v divjino, XT pa je bolj za asfalt in makadamske poti. Zakaj sem zamenjal KLR-ja za XT-jko je pa predvsem v tem, da je novejši motor bolj varen (beri zgoraj napisano). Če bi se sam vozil, bi seveda izbral nekaj bolj hard, ampak za v dvoje je to veliko boljša izbira.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mnenja oz. praktične izkušenje o

Yamaha XT 660 X

Letnik: 2005

Kategorija: Funbike

Pri trgovcu, kjer nameravam kupit motor se lahko, dokler ni plačan, nanj le vsedeš.

Predvsem me zanima kako se zadeva obnese z dvema v sedlu, čeprav bo to bolj poredko. Sicer pa sem se namerno odločil za to kategorijo (opcija je DUKE II, ali pa BMW)

Hvala!

P.S.

To bo (če bo) "come back" po četrt stoletja!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 mesecev pozneje...

sem jo peljal tistih 10minut na maxijevi delavnici... položaj za krmilom precej domač,sedež sedlast in precej udoben,ne omogoča pa presedanja levo desno naprej nazaj.motor ne trese nič spljoh,potegne tud ne lih nevem kva (se pa da dobit kit,je djau bladzo),fino ker motor ne cuka pod nizkimi obrati in je tko zlo okretn pri majhnih hitrostih (malo osmico sm zvozu lažje kot z LC4),tud balanca se obrne za večji kot.sprednja zavora je prešvoh,zadnja daje dober občutek

za tiste,k nimajo motorja za dirkat in k bi se radi peljal na morje brez da bi jih bolela rit :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jah kva pa vem,men 300 disk na enduri bolš prime...da o 320 zdej na SM feltnah ne govorim .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 5 mesecev pozneje...

Letos sm naredu na XTX mojih prvih 4k km. Prej sm mel enduro in zdej ni pogojev da grem nazaj. Mal bol trdo, ne plava, ustreza mi položaj pri vožnji, tud bremze so zakon glede na predhodn motor (Pegaso). Lahko bi imela kakšno kilo manj, ampak, ko jo enkrat pelješ sploh nimaš občutka da ima 10 ali 20kg več kot konkurenca. Mašina ne cuka, vleče že takoj, zaenkrat imam dost moči za skozi ovinke. Mašina že zdej mal seka nazaj, sm gledu za Wings-e pa jih ni v ceniku, Akrapo pa se mi zdi mal predrag. Bomo še mal študiral.

Še mal pa bo april, pol pa gas. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

meni se zdi da je ta motorček res lep, samo nevem kako se na takšnem motorju potuje na daljše ture. Jaz sem pač bolj navdušen na chopperji. Drugače pa se rad vozim tudi s takšnimi lepoticami kot je Yamaha XT 660 X.

:OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Z XTX se komot potuje, če sva šla s tastom na turo dolgo 500km in je on vozu Yamaho TT 600 R. Ta ma pa res zic kot želetka za brit. :kva2:

Sicer ma pa hoda spredaj 20cm zadaj pa 19cm. Res je da je trdo vzmetenje ampak vseeno vse skupaj v končni fazi mnogo manj togo kot pri Viragu, ki sem ga vozu. Sicer je tud tehnika vožnje čist druga. Jst sm skor zaspal na čoperju. Ta stil mi pač ni všeč.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 mesec pozneje...

Od splavitve Yamahe XT 660 R je minilo že kar nekaj časa, na forumu pa še vedno ne najdem nobenih vtisov, predlogov ali pripomb lastnikov tega motorja (razen za XT 660 X).

V prihodnjih nekaj mesecih namreč nameravam kupit omenjen motor, zato bi bil vesel kakršnih koli mnenj oz. informacij o motorju.

Ste ga imeli že kdaj na popravilu ?

Kolikšni so stroški rednega vzdrževanja?

Kako se na motorju počutite večji vozniki (190+ cm)

Kolikšna je poraba goriva ob normalni vožnji?

Kakšna je vodljivost motorja?

Kar nekaj časa sem imel o motorju dokaj pozitivno mnenje, nakar me je zmotilo pisanje v reviji MotoSi, kjer je avtor članka zapisal: "Kdor ni v leti 2003 kupil zadnje generacije XT600, si ko jo v tegovinah krškega Delta teama prodajali za super dobro ceno, je izgubil listek z sedmico! Kdor ima najstarejšo XT500 z aluminijasto posodo za gorivo, naj jo drži doma z vsemi petimi." So bile stare XTjke res toliko boljše?

Lp: Luka

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zelo dober motorčič. Mašina je neuničljiva, pelje se lepo..končna hitrost okoli 160km/h (lahko bi imel kakšen KW več .) ). Fotr je imu 96 letnik pa je bila v odličnem stanju edino kar me je motilo je blo to, da je motor enovaljnik :( in pod določenimi obrati dosti trese, pa to da ni imel vodnega hlajenja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar nekaj časa sem imel o motorju dokaj pozitivno mnenje, nakar me je zmotilo pisanje v reviji MotoSi, kjer je avtor članka zapisal: "Kdor ni v leti 2003 kupil zadnje generacije XT600, si ko jo v tegovinah krškega Delta teama prodajali za super dobro ceno, je izgubil listek z sedmico! Kdor ima najstarejšo XT500 z aluminijasto posodo za gorivo, naj jo drži doma z vsemi petimi." So bile stare XTjke res toliko boljše?

Lp: Luka

Kaj vem, pravijo da so se z leti poredile in dobile slabše komponente, ker so šparali pri proizvodnji. Meni se še vedno orosi oko za dobrim starim tenerejem (letnik 89).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Potemtakem stara XT 600 niti ni tako slaba izbira. Od enega bivšega lastnika stare XT sem slišal da ga je motilo ker ima motor precej kratko medosno razdaljo. Kakšne so vaše izkušnje z njimi ?

Če se postavite v mojo kožo, kaj bi raje kupili novejšo ali starejšo XT ? Uporabljat pa jo nameravam za krajše ture z umirjeno vožnjo.

Lp: Luka

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede na to, da je motocikel poceni(pustimo debate, kaj je za koga poceni), se ti po moje splača kupiti novega. Zlasti za to, ker za slabega 1,4 mio sit dobiš nov in vzdržljiv moped, kateri ti bo ob primerni uporabi sigurno zdržal veliko veliko let. Lahko pa kupiš letnik 2003(cirka 20 k km) ali podobno in daš dobrih 300k sit manj, sam nikoli ne boš vedel, kaj se je z motorjem delalo. Skratka pri takih razlikah v ceni, bi jaz vsekakor vzel novo. Še zlasti, če bi kupoval za daljše časovno obdobje. je pa jasno prva predpostavka, da imaš 1,5-1,6 MIO sit na lagerju(morebitna oprema, v kolikor jo nimaš od prej+registarcija).

LP, lightning

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po drugi strani pa so ta stari modeli XT zelo, zelo robustni (če bolje pomislim, pokvarjene sploh še nisem videl) in tudi cene niso tako visoke. Če potrebuješ motor za krajše ture in umirjeno vožnjo, potem je to odlična izbira, preostali denar pa zapravi za kakšno daljšo turo (Dalmacija, Grčija, ... :hmm: )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če se postavite v mojo kožo, kaj bi raje kupili novejšo ali starejšo XT ? Uporabljat pa jo nameravam za krajše ture z umirjeno vožnjo.

Lp: Luka

vseeno, odvisno pač, kolk maš dnarja . pri stari se boš malo več ukvarjal s sprotnim servisiranjem, ker bo pač že nekaj dala skozi ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!