Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih vozenj


.T.

Priporočene objave

Danes sem se zapeljal iz Rakitne na Krim.

Ko sem pred Rakitno zavil na makadmsko cesto proti Krimu sem ponizno upal, da bo kaj snega na cesti. Na odcepu nic! Za petimi ovinki pa zimska pravljica. Na cesti gladek zvozen poledenel sneg, jaz pa v avtu z zadnjim pogonom. Ali bi si lahko zelel se kaj lepsega?

Cesta siroka, prometa nobenega, 2, 3, 2, 3, obrati so na robu blokade, zadek odnasa. Vrh Krima!

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 mesecev pozneje...

Vceraj od 20-tih do 21-tih E.Leclerc in oklolica. Sneg, nobenega prometa in zadnji pogon = :yea2: :yea2: :yea2: :yea2: :yea2: :yea2: .

Rondo je najbolj zakon!

Tadej

Popravljeno . Popravil Tadej
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za petimi ovinki pa zimska pravljica. Na cesti gladek zvozen poledenel sneg, jaz pa v avtu z zadnjim pogonom. Ali bi si lahko zelel se kaj lepsega?

se da tud s Subarujem Legacijem fajn po žlufrastih križiščih ponoči v Ljubljani marsikaj narest ... :D :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ali bi si lahko zelel se kaj lepsega?

Ja, in sicer kasko zavarovanje :)

Pa še ena slika prvega snega letos iz Pokljuke.

post-17-1074635812.jpg

Popravljeno . Popravil klemens
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sneg, nobenega prometa in prednji pogon = še nekaj lepšega :) Aja, in parkirplac pri Koloseju je tudi dost kul :)

Čeprav sem nazadnje avto razbil zarad proklete poledice (takrat še ni blo snega) in gladkega cestišča (prokletavečnapotpress) :angry:

Popravljeno . Popravil Tomozuki
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hehe... :) tale zimska idila! No Tadej je dal idejo, da bi šli na zimski nočni izlet na Krim. Torej v petek zvečer smo se na bencinskem servisu na Igu dobili moja malenkost kot sovoznik v SPIDI-jevem avtu in Tadej svojim avtom, najavljen pa je bil še en njegov kolega. Torej prvo rundo vzpona na Krim smo opravili z dvema avtomobiloma z Tadejeveim Bimmerjem in s SPIDI-jevem Citroenom.

Štartali smo v Iški vasi kjer se je Tadej na prvi stage odpravil pred nama.Prvih nekaj ovinkov se je videlo samo makadam, za nekaj ovinki kasneje pa se je začelo res pravo. Dokaj zbit in zvožen sneg. Tadej nama je že uhajal izpred oči, hja zadnji pogon mora bit pa res zakon sem si mislil. Voziva za njim in kar se je videlo na cesti so samo špure od kopanja gum,krasni zavoji za zabavo in odnašanja zadnjega konca. Mislim, da se z zadnjim pogonom da precej bolj zabavno peljatati :yea2: . No in gledava Tadeja kako se poigrava s svojo igračo. Ma ni bilo ovinka, ko ga ne bi peljal pošrek.No midva sva peljala malo bolj na ziher. No v Gornjem Igu se za kratek čas ustavimo in potem dalje. Vzpenjamo se proti Krimu in Tadej je očitno imel senzor v avtu, ki mu je piskal, ko sva mu bila preblizu. Tu od Gornjega Iga je bil na cesti malo bolj poledenel ponekod pa mehek sneg. Tudi SPIDI je tu malo bolj pritisnil.jaz pa sem se preizkušal v poznavanju ceste.

Za Bimmerjem pa so ostajale le še sledi in nekje v daljavi njegove luči.

Kmalu pridemo do odcepa za Krim in nadaljujemo po cesti. Tadej je šel še malo bolj naprej,saj očitno cesto že zelo dobra pozna. No in prispemo na Krim kjer zmotimo neko druščino v Škodi :lol1: , zato še splezamo čisto do vojske kjer naredimo postanek in pokličemo še Tadejevega kolega, ki se nam kmalu pridruži na vrhu.

Poćasi se odpravimo proti odcepu, in tu naredimo krajši postanek.

Tu sedaj prisedem v Corollo GT z 1.6 l mašinco in z 132 BHP :grim in seveda z zadnjim pogonom. Tu se pa je šele začela zabava, takoj ko se usedem mašinca lepo zaprede in že je v tretji in avto v vsakem voglu pošrek, tu sem prvič občutil zabavnost zadnjega pogona, saj je avto šel konstanto postrani pa tudi voznik je dobro obvladal svojega japončka.Ni kaj zadnji pogon je res zabavna reč. No midva sva se tokrat precej oddaljila,pa ne za dolgo. Hmmm pozabu sem mu povedati da se nama bliža ena serpentina :xx: , a bilo je že prepozno, z majhno hitrostjo sva pristala v kupu snega, avto se je mehko ustavil in tu smo preizkušali Dakarske sposobnosti, ki so nam šle dobro od rok.Nadaljujemo hitro in proti Gornjemu Igu in zadevca se mi je čedalje bolj zdela zabavna.No šlo je res že v extreme, za moje pojme. Naš stage se je končal v Gornjem Igu kjer sva počakala Tadeja in SPIDI-ja v Bimmerju. No naš drugi stage pa je bil sedaj na gor, nazaj proti Krimu. Tu sem pa mislil da bo zadnji pogon imel malce težav in sem se prokleto zmotil.

Midva sva štartala prva in zabava se je zares pričela šele tu. Avto je lepo odnašalo in še bolje se je občutilo. :kva2: No gor sva šla brez kakršnih problemov.

Vozniku se je že videl, da avto že zelo dobro pozna in pa prednosti zadnjega pogona. Vrtela se je pa skozi druga in tretja brzina.

No kar prehitro je bilo konec. Tadej je kmalu prispel na konec stage-a, kjer se je presedel še v tole Corollo in saj bo še sam kaj povedal, da ne bom jaz kle dolgovezil. Tu se je za nas počasi končala zabava in smo se odpravili proti domu.

Hja mislim, da bom tudi jaz počasi začel razmišljati o avteku z zadnjim pogonom :wub: . me sicer že dlje časa matra taka zadevica, ampak še ni bilo cekinov zanj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tadej nama je že uhajal izpred oči,

Pa veš zakaj sem vama tako uhajal? V prtljažniku sem imal skritega aduta.

Ko sem bil za ovinkom, ko me nista več videla je iz prtljažnjika izskočil sam Gothmorg in me je pričel riniti. Hja to pa ni kar tako. In ko sta se začela nevarno bližati, se je skril nazaj v prtljažnik.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No in prispemo na Krim kjer zmotimo neko druščino v Škodi :lol1: ,

Ko sem priletel mimo Škode, je ata ravno lezel dol z mame. Njegova rit se je v avtu zasvetila kot luna... Hi, hi, hi

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ponoči se ni, za po dnevi pa ne vem.

Tadej

Ups, se popravljam! Za ponoči sem izpustil unega ata v Škodi, ki se je sankal po mami. Za napako se opravičujem.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V ponedeljek ob 22:00h pogledam mal ven cez okno in glej kaj vidim..........Sneg!!!!! .) :P :D :) :afro1:10-15 cm na novo zapadlega snega -pršiča..........take priložnosti ne gre zamuditi!

V avto in gremo....prvo mal ročno ogret na Leclerca, pol mal z Spidijem čez golovc in nato še malo čez Janče in tam okoli!!!

Rezultat...neizmerno veselje....porabljeno cca 10l bencina...narejenih 80km...avto cel......doma ob pol treh zjutraj!!!!!!! :afro1: O:-) .) :P :D :cry: <_< :yea2: :yea2:

Ciao,by Pero

PS:Sem sel po sistemu-priložnost zamujena ne vrne se nobena!!! :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Verjemite da v ponedeljek ni bilo nikogar pred Leclercom. V torek zvečer smo pa res uživali (in skakali čez robnike) :unsure: pred leclercom.

kogar ni bilo mu je lahko žal. Spomnite se tistega s sprinterjem :o

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Res so ble to zimske radosti... :yea2:

V soboto, ko sem šel tankat, se je izkazal "poračun" za zimske radosti (petkov Krim, Leclerc, OLP). 12,3 l/100 km :? :xx: :ph34r:

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 4 tedne pozneje...

Še moje poročilo

Včeraj ob 15:30 sva jo s Tadejem z njegovim BMW-jem (Tadej je na vzglavnik sedeža pripel kamero!) mahnila do Iške vasi in nato naprej do Krima. Ko sva v Iški vasi zapeljala na staro cesto proti Gornjemu Igu so se nama zasvetlile oči. Lepa široka bela cesta posuta s pršičem, levo in desno pa veliko napluženega snega. No po nekaj metrih je veselje minilo, saj je bil pod pršičem živi led. No tako nisva dosegala nekih hitrostih ampak na pošrek je šlo pa skoz.

Shit je bil tudi to, da je bil še dan in tako nisva mogla vedet, če za ovinkom ne gre kdo nasproti (ponoči je to bolj vidno, saj vidiš luči), kolesnice po cesti so kazale, da so si danes nekateri že dajali duška. Nedolgo za tem nama nasproti izza ovinka pripizdi ena modra tekmovalna Impreza 4x4. Komaj sva se ji umaknila.

Od Gornjega Iga naprej je bila gozdna cesta ožja in še bolj ledena. Tako »frezava« po tistem ledu in naletiva na Toyoto LC, ki jo je pred nekaj minutami odfukalo s ceste. Ustaviva na prvi ravnini in greva nazaj pogledat. Toyota je bila pod cesto nagnjena na levo. »Schumacherja« razložita, da ne vžge, ker je preveč nagnjena in je nafta le na levem delu rezervoarja, tko da je Bosch pumpa zajela zrak. Med pametovanjem kako jo spet vžgati (noben ni imel kake cevke, da bi iz rezevoarja potegnili nafto in bi jo vlili direktno v filter) sta se mimo pripeljala dva vojaška Pucha. In prvi Puch je imel vitel. Valjda so bili vojaki prijazni in so LC-ja potegnili izpod ceste, vendar smo se kar najebali, saj je zaradi poledenele podlage vleklo Pucha k LC-ju kakor pa LC-ja k Puchu. Smo morali z lopatami razbiti led na cesti, da je imel Puch dovolj opore. Nato sta »Schumija« anliftala mašino in LC je s pomočjo kablov končno kresnila. No Schumija sta imela itak srečo, da sta so se mimo pripeljali vojaki.

Nadaljujeva pot proti odcepu za Krim, obrtomer je bolj ali manj na robu rdečega polja, športni filter »muka«, vendar se Tadej odloči, da ne greva gor, ker sta se že prej »Schumija« pohvalila, da je tolk ledeno, da nista mogla gor. Malo pred koncem gozdne ceste zavrti še naju. Pristaneva v napluženem snegu. Tadej da v tretjo in gas do podna. BF Godriche frezajo kot nore, pridejo do makadama in se izkopljeva.

Malo pred koncem ceste naletiva še na razbitega AX-a ki je prebil naplužen sneg in je končal v drevesu. V avtu ni nikogar.

Pred zadnje tri ovinke te gozne ceste sva postavila trikotnik in sem še od zunaj posnel Tadejeve vragolije.

Bilo je ludo in nezaboravno, vsa »avantura« je posneta na kaseti, upam da si jo bomo lahko kdaj ogledali v OLP-ju.

Miran

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj če bi kar danes pogledali na tistem TV tam gor :hmm:

Ah ne, gledali bomo poleti, da bomo obujali skomine.

Itak pa ne zgleda tako dobro, ker je bilo res vse ledeno in je vrtelo v prazno, avto sploh ni mogel dobiti kake brzine. Na TV pa zgleda kot da je sve skupaj predvajano v slow motion.

Itak smo pa zmenjeni, da danes ob 22:30 direkt iz OLP-ja štaramo na Krim :devil: :naughty: . Če nas gre več - boljše bo! Vabljeni!

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!