Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih voženj 2004


Brrrm

Priporočene objave

Pa smo pričeli.

Pravkar prispel z novoletne vožnje.

Ob 13h se nas je 28 motociklov odpeljalo iz CE v Šentjur.

Vtisi: prijetni. Temperatura 2-3 °C nad ničlo, ventra nič, zrak suh (ni bilo težav z vizirjem), ceste v glavnem suhe in brez peska.

:)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No pa smo spet tukaj :D .Danes v lepem sončnem vremenu opravil mojih prvih 100 km-jčkov. Najprej pregledal okoliške kraje po naši občini cca 50 km nato pa skok na off-road in 1000 m/nm, kjer sem spoznal, da so tam gor, motoristom neprijazne vremenske razmere, kar nekaj pomrznjenega snega na makadamu ter res nizka temperatura. Zaradi ledu sem moral obrniti ter črtati zastavljeni cilj 1242 m/nm :( tako sem jo mahnil nazaj v dolino, ter spotoma obiskal nekaj sotrpinov jim voščil zdravja ter ostalih življenjskih radosti :OK: ter počasi odpeketal proti domu, :yea2: opral slano-umazano kravo ter sedaj malo :zzz:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Ah, prvi januar, pa brez dežja in (skoraj čisto) suhe ceste, temperatura pa tri stopinje nad ničlo... le kdo bi se lahko uprl temu izzivanju??? Jaz se nisem mogel, zato sem izpolnil obljubo, ki sem jo dal moji zvesti Suziki :wub: in jo odpeljal na kratek izletek, iz Vrhnike do Horjula in naprej po okoliških vasicah do Dobrove (na obisk k AndrotuVTR) in nazaj.

Zaradi veselega rajanja pri matu sem vstal sicer šele ob pol dveh, a sem takoj, ko sem videl vremenske razmere nekaj na hitro vrgel v glavo, nato pa osedlal Suziko :wub: in ijaaoooooooooo... gasa... Le 39 km, toliko da se je lepo segrela, feeling pa... ni za povedat, oba sva vriskala od sreče... brez veze, da razlagam. Tisti, ki ste se danes peljali me natančno razumete, kajne?!?!?!

No, ko sem v mraku spravljal zvesto Suziko :wub: v garažo, mi je sosed povedal, da imam veliko srečo, da imam ušesa - če jih ne bi imel, bi mi zagotovo glava narazen padla (ma to mora bit ena vrhniška fora... :-) Še sedaj ne morem zbrisati z obraza tega širokega nasmeha... Ja, prvi januar je bil tokrat lep dan... res lep... In če se res po prvem januarju leto pozna, potem bo 2004 moje leto :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

5,januar ob 15.40 sem stisnila na gumb desne strani bilance,in sledila je 60km dolga vožnja ki je bila nadvse prijetna,ups da ne bo pomote bila sem sovoznik na GW,temperatura je kazala najprej 1nato 0 in na koncu-1,vendar me to sploh ni tako motilo,kot me jo to da so na vseh radiskih postajah vrteli al šport al poročila,razne oddaje tako da je največ igral radio ognišče s svojimi domačimi,ampak so mi kar pasale.Skratka letošnjo sezono sem odprla :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj ob 12h štart proti obali.Ceste še full mokre vse tja do kozine.Vreme prijetno temperatura okoli 10 razen za domov ko je že sonce zašlo in se je spustilo na 1.Motoristov kar nekaj na cesti.Pica v barka vele kar solidna,v Luciji smo se dobili ob kofetku s Saxom.Zepo speljana nedelja :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sobota, okrog Save... ledena zemlja (trdaaaa, preverjeno), sicer pa vse ful razmočeno, ker je ravno nehalo deževat... 1 uro preganjanja po makadamu in lužah in dreku, potem pa ves usran domov... :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nedelja, učeri ..... od Pirana do Kozine pa čez Kubed nazaj v Portorož, cca 120 km .... blo čudovito, noro in še kaj :D .... cesta suha par ovinkov mokrih drugače pa prijetno za ta letni čas. Šklocnli novo fotko z multanovo in pozdravli dve brhki policistki ... :OK: :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

evo prva moja objava v tej temi:010

tole zdele je blo pa prov genialno-pustit zvezek za slovenščino,program 'izdelava snemala' in ostale (koristne) stvari k bi jih lahko počel...in it na motor :) !ni blo velik,ene 20km vseskup-gmajna okol kranja,pa mal čez mesto...ampak pasal je pa ko svina :OK: ,vozu se nism že kšn mesec!

v nedeljo hočem lepo vreme!!! :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:: sobota, 17. januar 2004 ::

prva letošnja vožnja.. neugodno jutranje vreme mi je skoraj prekrižalo načrte, a kljub temu sem zbral dolge gate ter ostalo zimsko opremo in pogum ter zajahal konjiča..

relacija: šentjur-celje-vojnik-frankolovo-sl.konjice-žiče-ponikva-šentjur

ceste mokre, na posameznih odsekih je tudi kar precej blata, zato je bilo treba konjiča malce bolj na vajetih držat.. zadnjih 10 minut sem prekolesaril po dežju in pogled na motor v garaži je dal sliko vsega skupaj (beri: moped že dolgo ni bil tako umazan :( ).. sicer pa.. motor je zato, da se vozi in ne gleda, a ne?!

74 kratkih km , vendar letos najboljših :yea2:

pa še kratki utrinek izpod lokalnega viadukta (preden sem zavil na kros stezo :naughty: )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes cel dan gledal sonček skozi okno pisarne.... doživljal prave more k nism mogu it vn .... ma treja je pršla in gas domov se oblečt in na motor .... lepa turca padlo 70 km :grim ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

danes je moja TDM spet okusila hladen asfalt obsijan s soncem B) bilo je kratkih a sladkih 35km po okoliskih vaseh (ni registracije :xx: ), prav lepo pocasi, nikoli vec kot 4k obr/min in le enkrat do 140km/h (je blo treba golfa prehitet - mi je kvaril razgled :P ) drugace pa lepo cca. 80km/h malo vijuganja sem ter tja ter prelep razgled na kamniske alpe in svez hladen zrak (ampak zeblo me pa ni - oblecen ko medo :D ).......ah ja, se mal pa bo pomlad.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

He he....danes sem se pa jst tud mal okol zapelu z mojim raubarjem....prijetno mraz....cca -4...pa cist zlizane gume....(jeba...po 11K km).. (Prva letosnja voznja)

Ampak je blo fajn... eneparkrat me je mal zanesl...mal smo tud sneg vidl kako pada....drgac pa mal po LJ..pa do Stroma na en doouug kufe....da so se mal kosti odmrznle....pa spet nazaj domou...skromnih 11 km...

Ampak se je splacal :devil:

LP

Gugo B)

Popravljeno . Popravil Gugo
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Opoldne je zunanji termometer kazal razkošnih 8 °C.

Posledica.

Čez pol ure je bila krva osedlana in zajahana.

Najprej sva na bencinski preverila stanje kopit (ali parkljev, saj ne vem, kam sodijo krave, mestni otrok pač), potem pa odbrzela med začudene avtomobile.

Najprej sva se pasla po cesti do Vranskega, nazaj grede pa sva zavila še na podplaninsko pašo, ki sva jo zaključila v Ljubnem. Tam se potem doline zožijo in svoje ceste skrijejo soncu.

Na koncu sva s 6500 obrati v 6. prestavi popasla še avtocesto med Šentrupertom in Celjem.

Stanje takšno, da so bile ceste suhe in brez peska, vreme prijazno in toplo, zrak suh tako, da zopet ni bilo težav z Velikim Vezirjem, pardon, vizirjem.

Ura in pol motorističnega potepanja in trošenja fosilnih goriv.

Pa še 1. februar je tako, da je tudi februar že oddelan.

Aja, še to. Srečal ne nobenega motorista.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravjo,da se po dobrem kosilu prileže malo razgibavanja :P Torej sem zajahal mojega dvokolesnika in neredil manjšo turico do najbližjega snega :D relacija Nova Gorica-Razdrto (Pošlatal,če je sneg še mrzel :lol: )pičil do Sežane in se po suhih kraških cestah vrnil domov :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eto pa sem odvozil svojih prvih skromnih 6km,do Jurčka montirat RollBarre.Cesta čist v k**** zaradi peska in taljenja snega.

Blo je kratko a sladko :OK: ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

WOW!

Pa to ni normalno. Kakšno vreme! Skoraj 20 stopinj na soncu. Kaj se dogaja s tem vremenom.

Jaz pa neregistriran motor. Ga bo treba čez kak dan registritat.

Da pa nebo čist :topic: pa povem, da sem kršil zakon i se peljal celo kakšen kilometer, ker se nisem mogel upreti skušnjavi. :OK:

Bilo je kratko in čudovito.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tud jes letos prve kilometre.

Ravno sem se vrnil iz prve vožnje letos, termometer mi trenutno kaže 11.0 stopinj, užitki pa krasni. Zelo zelo nevarno pa je na senčnih straneh, kjer je še vlažna cesta - lahko tudi ledena.

:010 :010 :010

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

He he,dons naredu 86 :yea2: kratkih a sladkih kilometrov(mal do Bohinja pa nazaj),čist tko,za ogrevanje in otvoritev sezone :) Se mi je ljubica smilila sama v temni garaži,zunej pa sonček...

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz se tudi zadnja dva dni vozikam okrog... včeraj naredil kakih 50km okrog lj (pa ne po LaibachRingu :D ), danes pa LJ-Kamnik-Trojane-LJ...

Spolzka cesta (sol/posip), drugače pa zakon. In kriza na senčnih straneh, skozi tuhinjsko je mestoma še ledena... :o

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj ob dveh pogledam skozi okno in vidim da je prišla pomlad. 15 stopinj???

Je to mogoče?? :?

V trenutku se odločim, da je čas za prvo letošnjo vožnjo. Ko končno navlečem vso

opremo nase mi je na prijetnem soncu kar vroče. Zapeljem se proti Radencem, ceste so suhe, vizir se ne rosi, vse je v najelepšem redu, le tu pa tam čez cesto kaka luža zaradi topljenja snega. Zavijem na našo famozno Prleško-Prekmursko avtocesto in mašini privoščim malce pravega treninga, da zadiha s polnimi pljuči.

Potem pa čez Bakovce in Dokležovje nazaj domov. Na žalost je v Dokležovju cesta ena sama mlaka in ko doma vidim kakšen je motor se mi milo stori pri srcu.

Rezime: 40 km in še ena ura pucanja in glancanja, da je bil dan še lepši!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kje sneg, kje sol, kje kamenje?

Včeraj popoldne opravil medgalaktično vožnjo CE-LJ-CE.

Ceste suhe suhcate, soli še za na kruh ne, kamenčka niti enega.

Pa še sonce poleg tako, da sem se lahko na motorciklu šopiril s sončnimi očali. B)

Izkoristil vso prednost motorcikla ob povratku iz preljube nam prestolnice, ko so konzerviranci stali na izhodu avtoceste pri Blagovici v neskončno dolgi koloni, jaz pa lepo mimo in potem rahlo vijuganje med avtomobili v strnjeni koloni čez Trojane.

Ker je bila vožnja "poslovne" narave in ne turistično izletniške, je šlo v glavnem za prestavljanje telesa iz točke A v točko B.

Kljub temu, me je ob povratku v CE pričakalo nebo, posejano z rdeče obrizganimi oblaki v zahajajočem Solncu (da, še 100 let nazaj Sonce ni bilo Sonce, temveč Solnce), potem pa, ko sem se zaradi mikrolokacije domovanja moral obrniti proti vzhodu, pa je bilo tam, nad temnimi hribi v daljavi popolnoma rdeče brezoblačno nebo.

Ni dosti manjkalo, da si človek ne bi rekel Lucy in the sky with daimonds in privil ročico za plin do konca in odfrčal tja notri v tisto rdeče nebo.

Ampak, navajenost na kruto realnost je rekla, ni še prišel tvoj čas, zato je šla ročica samo do 3/4 :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi jaz sem včeraj naredu kar dobro začetno furo. Skuru sem cel tank starga bencina - okrog 200 km.

Cesta je bla na obsijanih delih zelo ugodna za zimski čas (brez peska in soli), problem so bli senčni ovinki, kjer je blo še mokro pa kr mrzlo.

Drgač pa užitek :OK: :OK: :OK: !!!

Če me nebi noč ujela bi še kakšnih 60 km palo!

Danes pa zaenkrat zgleda, da ne bo nič, pa še motor bi blo treba spet fajn spucat!

Srečal sem tud dva motorista, enga cestaka in enga choperista - bravo dolenjci :yea2: !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vceraj sem naredil 80 km v okolici LJ. Prvi km letos in prvi po tromesecni abstinenci. Slo je bolj kot po jajcih - asfalt je se cist v kurcu, posebej v sencnih legah, kjer je se precej mokro.

UFFFF je sedl!

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj peljal Juniorja z motorjem na Koroško v Muto gledat en motor in nazaj.

V Muti sva se narežala hudomušnosti korošca, ki se je namenil po oglasniku prodati motor z doma narejenim gruštom iz pohištvenih profilov. Se mi je revež kar malo zasmilil, sploh, ker sta bila poleg dva mala otroka. Sicer bi mu že direkt povedal :fight2: :fight2: . Je imel srečo, da sva se po dolgem času z mulcem peljala z motorjem in sva bila izjemne volje.

Cesta ves čas pasja, pa je kljub temu nekajkrat letelo do konca. Pasaloooooo!! Je pa nujno nekaj dežnih ploh naročiti!!

No potem sva pa v Ljubljani eno veteransko CB750 pičila za malo denarja. Malo za hec in za rešit sezono, dokler mulo ne našpara za kaj bolj resnega.

Tuli pa tale Honda, da ti kar usta narazen vleče! :D :D :D

LP HHV

P.S.: Mater, moram še enkrat napisat, kako je včeraj pasala ta furca. Aaaaaahhh. :wub: :wub: :wub: :D :D :D :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!