Jump to content

Sardinija


superblackbird

Recommended Posts

A ta tema velja tudi za letos?? No prosim, sprejemam predloge. Predviden izletek za prvomajske delovnike. Grem paket Korzika - Sardinija. Na Korziki sem že bil, zato grem tja le zaradi tistih par ovinkov. :D Sardinija bo pa nova stvar.

Link to comment
Share on other sites

V lanski sezoni sem bil na Sardiniji. Za njo sem si vzel 16dni časa, pa je bilo komaj dovolj. Kar se samega otoka tiče, je vse zelo podobno Korziki, le da je tukaj veliko več lepih plaž, ceste so pa tako ali tako poezija.

Link to comment
Share on other sites

Predlagam ti,da greš samo na Sardinijo, če si na Korziki že bil. Verjemi mi, da imaš na Sardiniji enako lepe in razgibane ceste, le veliko več jih je.

Čez prvomajske praznike boš moral prekleto hitet, če boš hotel od Sardinije kaj videt(je precej večja od Korzike).. Za tak izlet, kot ga planiraš ti(Korzika+Sardinija), bi potreboval vsaj tri tedne..

Link to comment
Share on other sites

Saj jaz te razumem, tudi jaz ne morem koristiti več kot dva tedna skupaj. Predlagam ti samo, da če imaš samo teden dni časa ali pa kak dan več se ti splača it samo na Sardinijo, ker ti bo časa itak primajnkovalo. Če si že bil na Korziki se ti ga torej ne splača trošit in je bolje če ga porabiš samo za Sard.

Kar se pa cest na Sardiniji tiče boš videl, da tistih na Korziki tudi ne boš pogrešal.

Svetujem ti tudi da z vožnjo pričneš na vzhodni obali in se pomikaš proti jugu in se vračaj po zahodni obali.

Tudi za Sardinijo velja pravilo: jug je lepši in cenejši.

Link to comment
Share on other sites

Tudi jaz grem letos v tiste kraje in nameravam bežno prevoziti Korziko, malo bolj podrobno pa pogledati Sardinijo.

Plan je tak:

24.04.2004 iz Livorna v Bastio

po zahodni in centralni korziki proti jugu cca 4 dni

cca 28.04.2004 na Sardinio

cca 7 dni potep po Sardinji (cik cak) iz ene obale na drugo čez centralno...

približno 07.05.2004 nazaj v Livorno

Superblackbird: mogoče se bomo kje srečali

Drugače pa tudi jaz prosim za kak nasvet predvsem:

- kaj se splača videti,

- kaj je za spustiti,

- kaj se ne sme zamuditi

- ...

Link to comment
Share on other sites

Gre gdo za prvomajske na Sicilijo?

takšnega boš lažje našel v temi o Siciliji ... sicer pa priporočam Sicilijo, kamor se bom tudi sam še vrnil.

Link to comment
Share on other sites

Jaz sem se s temi kartami lani zelo nasral. Vnaprej jih nisem mogel kupit, ker še nisem točno do dneva vedel kdaj bom lahko šel.

Z lady sva po službi šla proti Livornu in od 19h dospela do pristanišča. Edini trajekt ki je še zvečer peljal je bil Moby line-ov in je ob tisti uri stal 180€. Midva sva še kake pol ure kolebala ali naj počakava v kampu in greva zjutraj na Sardinia-Corsica ferries, ki je šel naslednje jutro. S tem bi profitirala cca 45€. Ob 20h sva se končno odločila, da greva na Mobyjevega ob 22 uri in da bova pač prenočila na ladji(na palubi seveda). Prideva do šalterja pa nama reče 205€ "the tariff changed", oziroma cena se je povišala zaradi zmanjšanja prostih mest za motocikel. Tako sva se midva peljala na Sardinijo z motociklom za 205€(povratna). Da ne pozabim, vse to je bilo septembra...

Kolegi, par z avtomobilom, sta šla s Corsica ferries in sta vnaprej rezervirala Jackpot varianto in ju je vsa stvar stala samo 130€.

Link to comment
Share on other sites

Sicer se tam preko nisem peljal, trajekt pa vozi na relaciji Bonifacio(Korzika)-St.Teresa di Gallura(Sardinija). Bil sem v obeh krajih in videl, da trajekti vozijo dokaj redno, kar se pa razdalje tiče se preko lepo vidi, tako, da trajekt verjetno ne vozi več kot eno uro.

Link to comment
Share on other sites

Me zanima, če je že kdo šel s trajektom iz Korzike na Sardinijo.

Kakšne so povezave?

LP - Juddy

Hola!

Če se prav spomnim, sem se vozil 50 minut in plačal 18 EUR za motor in eno osebo, vozi pa večkrat dnevno (3-5x dnevno, odvisno od sezone).

Link to comment
Share on other sites

Hola!

Če se prav spomnim, sem se vozil 50 minut in plačal 18 EUR za motor in eno osebo, vozi pa večkrat dnevno (3-5x dnevno, odvisno od sezone).

OJ!

Kaj je bil trajekt bolj prazen, nabit...

Misliš, da bi bilo treba karte prej nabavit, ker se bom potem nazaj vračal na korziko.

Link to comment
Share on other sites

Hola!

No, jaz sem bil za prvi maj in ni bilo nobene panike - prišel pet minut pred odhodom trajekta, kupil karto in zapeljal gor... mislim, da imam še slike, kako je bilo, bom poiskal in prilepil...

Drugo je, če te na poti nazaj nekje daleč čaka še en drug trajekt ali podobno, potem se splača vnaprej nabavit karte - a potem si vezan na določene termine, kar meni ni preveč všeč.

Tudi letos grem tja in me nič ne skrbi, saj sem v vseh letih potovanj (seveda izven sezone!!!) na trajektu vedno našel prostor za en motor in eno osebo :D ... (pa tudi če bi moral počakati eno furo trajekta al pa dve, celo dopoldne ali popoldne... vedno se lahko zapeljem malo naokoli pogledat kakšno lokalno zanimivost, npr na bližnji plaži :naughty: ali pa v hladni senčki kafiča s sladoledom v roki poklepetat s prav tako radovednim domorodcem, khm... domorodko :wub: , preberem lepo knjigo, naštudiram jutrišnjo pot... whatever... saj sem vendar na dopustu, a ne) Skratka, kot pravijo, "easy does it"...

Link to comment
Share on other sites

Tudi letos grem tja in me nič ne skrbi, saj sem v vseh letih potovanj (seveda izven sezone!!!) na trajektu vedno našel prostor za en motor in eno osebo :D ...

kdaj "od oka" si pa planiral odhod na Sardinijo ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy terms and use of cookies!