Skoči na vsebino

ANGEL-NEKDO KI TE VARUJE???


quota

Priporočene objave

Natanko na današnji dan se je zgodilo. S službenim vozilom sem se prebijal skozi množice ljudi. Utiral sem si prosto pot tudi ceno za življenja, a ne svojega. Življenje neznanke, ki smo jo uspešno povlekli v krog življenja. Maribor je bil zabasan. V zadku vozila še kolega in zdravnik. Oba polna dobrih občutkov in veselja, da nam je uspelo nekaj mogočnega, obuditi človeško življenje. Zvok siren je utiral pot do uspeha, ki ga morda ne bo več nikoli možno doseči....ali pa? Nenadoma močan pok, potres ki smo ga čutili samo mi v avtu. Ker sem se izogibal vozniku, ki mu je malo mar za sireno in modro luč, sem zadel ob drugo vozilo. Bil je avtobus. S poškodovanim vozilom se privlečemo do bolnišnice. Dobesedno privlečemo. Pacientko, staro komaj 35 let, ki je doživela srčni zastoj, predamo ekipi intenzivne nege.... Zmagali smo...Do uspeha so nam pomagali angeli. Več jih je bilo. Angel življenja, moje sreče, naše sreče..prepletajo se. Avto sem pustil pred vhodom na oddelek. Ko sem počasi korakal proti kraju nezgode, ki je bil oddaljen morda le 500 metrov, so postajale moje noge težke. V roki sem imel mobilni telefon in govoril s policajem na OKC. Vsak korak ki je bil bližji kraju nezgode, vsak je bil težji. Na kraju nezgode množica ljudi, ki je zmajevala z glavo. Ne vem, morda zaradi mene, morda zaradi voznika ki je izsilil prednost, morda zaradi voznikov ki so napačno parkirali.... Če ne bi bilo njih bi imel dovolj prostora, da bi vsi izstopili iz dane situacije kot zmagovalci. Samo še desni ovinek in 200 metrov me je ločevalo od končnega cilja, ki sem ga dosegel, tudi za ceno žrtev.

Opravljen je bil formalni postopek. Spoznan sem bil za krivega, ker sem vozil preblizu desnemu robu vozišča. Sprejmem krivdo, morda bi bilo bolje, če bi zadel avto ki mi je izsilil prednost in ubil človeka, ampak pravno ne bi bil kriv. V tistem trenutku me je vrjetno obvaroval angel, ki bedi nad menoj. In vrjetno je tudi nevednega voznika obvaroval njegov angel. Angeli so našli kompromis, jaz sem poravnal kazen in življenje gre naprej.

Situacija se je odvila še mnogo krat v moji glavi, videl sem obraz človeka, ki me je pripeljal do tega. A zanj mi je bilo vseeno. Nekako sem vrjel sam v sebi, da je nad menoj angel, ki me varuje in mi pomaga, ko ga najbolj rabim. Nisem ga znal opisati, kakšen je, a vedel sem, da je z menoj takrat, ko v najbolj kočljivi situaciji ostanem sam. Jaz, sam, proti vsem tegobam sveta....

In skoraj leto dni je minilo, ko se pred menoj pojavi angel. Ni imela kril, ne nebeškega sijaja, toda bila je popolna slika osebe, ki mi je rešila v tistem trenutku. Prišla je tiho, nenapovedana, brez velikih besed in sijaja. Toda s prvimi koraki je odprla poti, ki so bile nedostopne za navadne smrtnike. S strahom sem sprejemal njeno dobroto, razigranost in voljo do življenja. Takšne stvari se dogajajo samo v pravljicah. A vendar, vsi smo bili otroci in imamo pravico do svojih pravljic. Pozabil sem že ta dan, prevozil že nešteto kilometrov in preživel. Morda zaradi istega angela. Ne vem, čakal sem, da mi odgovori. Pričel sem tkati niti, s katerimi bi uspel dobiti odgovore. Stvari so postajale vedno bolj kristalno čiste. In ko sem bil pred odgovorom....... je angel izginil. Enostavno je več ni bilo. Na vse moje pozive in klice, je odmevala tišina. Tišina ki ubija. Ubija v meni vero, da angeli še sploh živijo. Angeli so in bodo, vedno z nami. A ne mislite, da sem verna miška, ki vsak večer čepi pred božjo pojavo in moli. Daleč od tega.

Spoznal sem angela, ki je bil pripravljen pričeti novo življenje. Z novim varovancem in starimi tegobami. Videl sem njeno voljo, da prične živeti med nami in ustvarjati mir, ki ga angelčki uživajo v svojem življenju.

Še včerajšnje besede je pokril molk, tako kot sneg prekrije zemljo. Ni je več nikjer, ne odziva se na moje klice, na odziva se na moje bolečine.....enostavno je izginila. Tako kot se je skrivnostno razkrila, tako je nenadoma izginila. V mojem resničnem življenju se je pokazala le enkrat, s polno mero razumevanja in občutkom za ljubezen, ki jo težko najdemo. Pa vendar sem vrjel, da je to ona in da je angel. In tako kot se je nenadoma pokazala, je tudi nenadoma izginila.....brez besed, brez odgovorov, brez dejanj. Ostali so samo spomini, ki so lahko morda iluzija. Ne bom se nikoli podajal v raziskovanje, zakaj temu je bilo tako. Sigurno obstaja neka razlaga, ki jo bom morda kdaj našel in razumel, ali pa tudi ne. A vem da mi je pustila vsaj eno znamenja, ki govori, da je resnična. Saj vsi poznate:" Našel me je angel tisto noč, mi pokazal da ljubiti znam, me popeljal do nevidnih zvezd,mi pokazal pot je do nebes......"

Seadj ko sem spet na realnih tleh, ko sem tam kjer sem že bil, si bom z užitkom odprl pivo. Nazdravil bom svojemu angelu, ki bedi nad menoj, čeprav ga morda nikoli več ne bom videl. Ne na tak način, kot bi si sam želel...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Stari moj, been there, done that.

Pokliči, ko boš za kakšno pivo. In čez kakšen mesec za kakšno vožnjo.

Any place, any time.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včasih obstaja vprašanje, komu sem sam bil angel in kaj je bila moja naloga in a je res morala biti tako težka..... In iti naprej, najbolje na pivo.... .)

lp DTW

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prav imaš.....najde se trenutek,ko se ANGEL spusti na zemljo,se zavestno odloči,da bo ob tebi zaživel življenje,ki je prežeto tako z dobrim,kot s trplenjem,odpovedovanjem......z vsemi nebodigatreba,ki jih nosi zemeljski obstoj.

Z njim lahko ustvarjaš neverjetne stvari,dosežeš zastavljene cilje.....stalno ti stoji ob strani in zase ne zahteva nič....popolnoma nič več,kot daje tebi.

In ko je najlepše,se zgodi,se spremeni vse.Gledaš angela kako odhaja,kamorkoli že....lahko nekam,kar navadni smrtniki ne poznamo,lahko nekam drugam.Vedno za njim ostane tišina,grobna tišina.

Toda verjemi.........vedno se bo našel nov,nov Angel,ki se bo odločil zapustiti lagodno življenje in se s teboj pognati v izzive življenja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včasih obstaja vprašanje, komu sem sam bil angel in kaj je bila moja naloga in a je res morala biti tako težka.....

to se tudi sam sprašujem ........

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Angeli pridejo v naše življenje

... takrat, ko jih potrebujemo

... takrat, ko nas morajo nekaj naučiti

... takrat, ko nam želijo odpreti oči

...

...

Vedno z nekim razlogom.

In ko razloga ni več - ko nam predajo svoje darilo - gredo naprej. Svojo pot. Kjer bodo pomagali še komu ali pa tudi ne. Mogoče se še kdaj vrnejo, mogoče nikoli več.

Mogoče so z nami v kakšni drugi obliki. Z nami se lahko povežejo na nešteto različnih načinov.

Včasih vemo, da so z nami, včasih jih samo slutimo, spet tretjič se zavedamo, da so nam pomagali šele takrat, ko jih ni več...

Ko angel oddide, ostanemo spet sami... z občutkom takšne praznine, da bolita tako duša kot srce. A to samo zato, ker smo se nanj preveč navezali... ker nam je bilo tako lepo, lagodno, brezskrbno... ko je bil z nami.

V takšnih trenutkih se vprašajmo - kakšno darilo nam je ta angel prinesel?

Ko najdemo odgovor, bomo razumeli, zakaj nas je zapustil.

Takrat se mu (pa čeprav samo v mislih) lahko iz srca zahvalimo.

In praznimo v sebi zapolnimo z zavedanjem, da smo bogatejši za eno spoznanje, izkušnjo, doživeto čustvo...

Doživela, večkrat.

Se naučila razumeti in sprejeti 'izgube'.

Seveda sem pa tudi jaz za pivo.... .) :) :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nebo nad Berlinom by Wenders

hočem rečt - tudi angeli se zaljubijo ... in takrat smo mi njihovi angeli ... oni varujejo nas. .. mi pa njih ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozdravljen prijatelj in sotrpin na terenu.

Dogodek, ki ga opisuješ je doživel veliko odmevnost med nami. Malce zaradi pravnega epiloga <_< , bolj pa zaradi mistike, ki je ovila dogodek. Nimam kaj drugega bolj pametnega za povedat kot....been there, done that.... Zahvaljujem se vilam sojenicam, bogu, svetmu Petru, komurkoli, ki pošlja angele varuhe nam smrtnikom v pomoč. Na žalost pa so neulovljivi (razen v kakšnem holywoodskem filmu :rolleyes: ).

Prjatu, javi se za pir, ko bo malce lepše vreme pa še za kakšno vožnjo.

Drži se in veliko uspeha na terenu.

LP, K

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sprijaznimo se, ljudje: ANGELOV NI!!!

Če pa so, so pa ene barabe :lol:

Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Quota, resnica je taka, da nikomur ne moreš podariti ničesar, česar ne zna/ne more/noče sprejeti.

Niti angelskih kril....

Zlahka pa skočiš na pir ali dva. Če ti je seveda do tega. In če ti to kaj pomaga.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

poznam enga Angela... Engjel Kačinari mu je ime, ... je zlatar ... eden boljših :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

poznam enga Angela... Engjel Kačinari mu je ime, ... je zlatar ... eden boljših :)

Ne pozabimo na Humperdinka Engelberta! :lol1:

Sicer je pa lahko po mnogih perih vsak angel - ko imaš razširjene roke in imaš pod pazduho na vsaki strani enega prijatelja, ki te peljeta napol nezavestnega iz lokala - krila tako imaš, letiš pa itak. :beer2: :wacko: :SS

Šalo na stran, da ne bomo oskrunili izvorno lepe teme... -_-

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Pozdravljeni!

Ja terenska je teška. S soprogo sva se odpravila 07.06.2003 z motorjem v Španijo. Žal nama je usoda preprečila pot že v Podnanosu. Ras je prehiteval sem osebno vozilo pred seboj, ko sem mu pripeljal, do prvih vrat je voznik zečel prehitevati vozilo pred seboj, ne da bi se prepričal ali kdo za njemu slučajno že prehiteva. Refleksno sem odvil skrajno levo in cca 50m peljal po dvajst cm širokem neutrjenem robu cestišča, sam pesek, torej do dotika ni prišlo, voznik os. vozila pa nikakor ne prehiti vozilo pred seboj, ko končno to stori, dobim priložnost, da z motorjem zapeljem nazaj na cesto. Naenkrat pa šlepar v smeri Ljubljane, pred mano tabla radio Slovenija na dveh stebričkih, levo visok graben kateri se konča z zrito zelenico. Kaj storiti? V zadnjem trenutku, zapeljem v graben, še vedno bolje kot, pod šlepar, ali pa raskiram, da nama tabla odbije glave. Vendar voznik kateri je bil kriv, da je do nesreče prišlo pelje naprej, kot, da ni nič. Za mano je peljal naključni motorist in je kakšnih 500m naprej nekako ustavil voznika, ali pa se je voznik ustrašil, da je z menoj in spoznal, da je bolje, da ustavi. Seveda končala sva v bolnici. Prepričan sem, da so bili Angeli na delu, saj so osemletnemu otroku prikrajšali muke, oz. tragedijo, da bi ostal sam. V primeru, da naključni motorist bere, bi ga prosil, da se mi javi na elektronski naslov oz. naprošam Angele, da ga poiščejo. Kajti satani :devil: na strani zavarovalnice so trenutno še močnejši in se delajo norca. Glede na trenutke katere sva doživljala sem prepričan, da ima Vsak od nas Angela varuha.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lahko bi rekla, da so me angeli vrnili v življenje, ne dvomim v njih.

Če že sama ne začutim njihove bližine, mi to naznani moja živalca, ki začne neobvladljivo dirjati po bajti, se nenadoma zaustavi, gleda v zrak, se živalsko dere, meče po tleh, dviguje tace in se igra z bogvekom. Včasih me kdo vpraša, kaj je z njo, jaz pa odvrnem le, »eh pusti jo, z angeli se pogovarja«…

pa lep pozdrav

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdaj sem se odločil:

Če slučajno obstaja moj angel varuh (kao);

Vedi, da če te dobim:

- odtrgam ti krila in jih spečem kot mexican chicken wings

- zabijem ti palico v šupak in te obrnem na roštilju pred vsemi mojimi prijatelji, ki

te bomo na koncu požrli kot najboljšega odojka

- če te ne bomo pojedli, se poščijem nate in te vržem v gramozno jamo

- morali bi te odpustiti za tvoj posel, ker pojma nimaš

- ne hodi mi pred oči ker delaš samo sranje

- jebi se

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdaj sem se odločil:

Če slučajno obstaja moj angel varuh (kao);

Vedi, da če te dobim:

- odtrgam ti krila in jih spečem kot mexican chicken wings

- zabijem ti palico v šupak in te obrnem na roštilju pred vsemi mojimi prijatelji, ki

  te bomo na koncu požrli kot najboljšega odojka

- če te ne bomo pojedli, se poščijem nate in te vržem v gramozno jamo

- morali bi te odpustiti za tvoj posel, ker pojma nimaš

- ne hodi mi pred oči ker delaš samo sranje

- jebi se

Ja ker angalček te je pa tako zjezal,da bi ga kr zroštiljav :?

Se pa strinjam stabo,da je verovanje v angele jalovo početje,saj če sam zase ne poskrbiš kdo pa bo.Če pa kdo misli ,da ker je hitro odreagiral in se rešil kočljive situacije,kriv angelček pa tud prav.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!