Skoči na vsebino

sponzorstvo


jerry

Priporočene objave

PROŠNJA ZA SPONZORSTVO V AVTO ŠPORTU!

SEZONA 2004

Moje ime je Luka Brate, sem mlad še neuveljavljen dirkač, član avto kluba LAMKO. Letošnjo sezono bom nastopal v pokalu SNP (slovenski nacionalni pokal), ki je pri nas zaradi dobro pripravljenih avtomobilov, atraktivnih voženj in prehitevanj, predvsem na cestno hitrostnih dirkah, ter udejstvovanja nekaterih najboljših, javnosti dobro znanih slovenskih voznikov eno najbolj medijsko pokritimi tekmovanji (radio, TV, tiskani mediji in internet (www.snp2000.com)). Menim, da bi bila to dobra promocija za Vaše podjetje, predvsem zato, ker sta kar dve od petih dirk mednarodni, ena je celo v Salzburgu (Avstrija).

S podporo kluba sem kupil dirkalni avto Peugeot 306 2.0. 16V, ki je pripravljen po vseh pravilih, katere določa Zveza za avto šport Slovenije (AŠ 2005). Za brezhibnost dirkalnika bo poskrbel mehanik Miro Henigman, ki že ima izkušnje s pripravljanjem dirkalnikov v pokalu SNP.

Nastopil bom na petih dirkah za državno prvenstvo v cestno hitrostnih dirkah in na enem rally-u za državno prvenstvo, kjer bo moj sovoznik Bojan Kous, ki mi tudi pomaga na moji športni poti.

Cestno hitrostne dirke za državno prvenstvo bodo v:

- Maribor (13.06.2004)

- Cerklje na Dolenjskem

- Logatec

- Salzburg

- Portorož

Avto šport je panoga, ki se pri nas hitro razvija in ji popularnost raste, kar se kaže v vedno večjem številu tekmovalcev, dobri medijski pokritosti., itd.

Zaradi vse večje konkurence postaja ta panoga zelo draga; razvoj, priprava, najem dirkališča za treninge, štartnine, vzdrževanje dirkalnika (gume, gorivo, ...) in podobno. Zato so dobri rezultati brez sponzorjev nemogoči.

Ekipa še nima imena, ker ima pravico do izbire imena podjetje, ki bo postalo generalni sponzor.

K sodelovanju vabimo podjetja in posameznike, ki imajo željo se udejstvovati in pomagati v tem športu kot sponzor ekipe.

Sponzorjem smo pripravljeni nuditi sledeče:

- oglas na dirkalniku, oblačilih, ...

- uporabo dirkalnika za promocijske namene

- prisotnost predstavnikov sponzorjev na dirkah in treningih

- pripravljeni smo tudi upoštevati vaše posebne želje

V upanju na naše uspešno sodelovanje, Vas lepo pozdravljam!

Luka Brate

Langusova ul. 9

1000 Ljubljana

Tel.: 041 529 348

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Obilo sreče :OK:

PS: iščem sponzorja, ki bi mi omogočil nastopanje v CHD, razred 600 supersport ali stock-open (1000ccm) ali kateri koli drugi klasi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vso sreco in veliko uspehov obema!

...tudi jaz iscem sponzorje, za open klaso! Vsi zainteresirani posljite morebitne ponudbe na PM, pa prosim samo resni! O:-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

iscem mladega, izkusenega, preudarnega in zanesljivega zmagovalnega dirkaca za sponzorstvo. sifra: sanjasvinjakukuruz.

:grrr :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@ledeni: ne dezauvriraj spodobno napisane prošnje za sponzorstvo iz 1. posta.

@ Luka: obilo sreče. Pristop je spodoben.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hja, ves kako je..... brez nekih rezultatov je tezko pokazati koliko je kdo vreden.

sicer ni bil moj post namenjen luki, temvec bolj splosno v razmislek, ker imam nekaj izkusenj s takimi in podobnimi prosnjami.

luki pa vse najboljse in obilo srece.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jerry, kontaktiraj Viator&Vektor, so ze sponzorji nekemu cliotu (ki ga drugace vozi neki direktorjev sin, al kaj je ze), tako da zanimanje imajo 8tud za fuzbal, biatlonce, itd...), mogoce bodo pokazali interes se zate, pa se firmo, ki ima tudi delavnice in usposobljene mehanike, mas skoraj pred nosom (ind. cona Rudnik)! .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@ledeni: ne dezauvriraj spodobno napisane prošnje za sponzorstvo iz 1. posta.

@ Luka: obilo sreče. Pristop je spodoben.

Spodoben in to je tudi vse! In najbolje je, da fant takoj ve kako majhne so njegove moznosti nabirmat denar na tak, zame osebno, malce za casom nacin. Mislim, da je Ice, vkljucno z mano hotel samo povedati, da to seme nima nobene moznosti pasti na plodna tla in da se pri nas ravno ne tepejo za nadebudne dirkace, preje bo kdo kaksnemu nadebudnezu kaj vzel kod pa dal! Najboljsi in edini sponzor ti je mama!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Res je kaj malo šans, da bi do sponzorja prišel na "lahek" način in nihče se ne slepi, da se za mlade nadebudne dirkače, kot je Luka, sponzorji grebejo, ampak, če izključimo tak način iskanja kot je ta, ker vnaprej nima uspeha, potem izključimo še drugi način, kjer so možnosti prav tako pičle in nato izključujemo še vse ostale načine,ki imajo ravno enake možnosti uspeha, potem je res, da bo sponzor ostala kar mama.

po drugi strani, mora pa tudi spoznati ta umazan, težji del dirkanja in to je iskanje sponzorjev in to na vse možne načine, ki mu padejo na misel. Tudi to je del dirkanja.

Morda mu pa uspe in morda je pred vami nova zvezda slovenskega avtomobilizma! :D

Nihče ni še pred začetkom kariere imel za sabo par zmag. Ali pač? :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nekje nekako mora pokazati svoje sposobnosti. na "lepe oci" sigurno ne bo dobil nic. ce nic drugega vsaj profesionalen pristop do svoje "obrti".

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vem, da ima o tem, kako se išče sponzorje in kaj je profesionalen odnos in jadijadi, vsakdo svoje mnenje. Mogoče sem pričakoval samo kako idejo, nasvet, izkušnjo. Ampak .... Žal se je izcimilo tako, kot skoraj z vsako temo na tem forumu. Pride do izkašljevanja, večinoma negativnega, posameznikov. In to, zanimivo, skoraj vedno istih. In namesto, da bi debatirali o temi, vedno zaidemo na stran pota politiziranja. OK, sem še nov, pa se počasi navajam, kako je treba odgovarjat na teme.

To je moje mnenje in ne Lukovo, da ne bo pomote.

Torej popravljam zadevo:

Ima morda kdo kak nasvet za mladega, nadebudnega voznika? Morda kakšno izkušnjo in podobno?

Vsem ogorčenim se pa iskreno opravičujem.

ce nic drugega vsaj profesionalen pristop do svoje "obrti".

Pa, da ne ostane samo pri rekla kazala, a deliš z nami, kaj je po tvoje profesionalen pristop? Če se postaviš v kožo začetnika.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ce se nima nobenega rezultata se mora najprej nekje kvalificirati, dirkati in pokazati rezultate; tudi vse zacetne stroske mora nositi sam. ce pravis, da se ni nikjer dirkal, je taksna prosnja neprefosionalen pristop, saj misli oz. bi rad, da ga nekdo sponzorira se preden je kaj pokazal. ne stil prosnje temvec prosnja sama. ali bi mi ti "dal" € 10k samo zato, ker ti povem, da jih bos mogoce dobil v pol leta nazaj.

sponzorstvo ni po principu "i tata bi sine" in se nekomu porine nekaj tisoc evrov preko mize na lepe oci. vsi sponzorji gledajo tudi na marketinski efekt, katerega od nekega zacetnika, ki ne bo veliko "na/v sliki" ni za pricakovati, ce je neznan in brez rezultata.

"profesionalizem" ni samo v ekipi in opremi, temvec tudi pri pristopu do sponzorja in akviriranje le-teh, medijev in "prodajanja" v njih in odnosa do gledalcev. in ne pozabi sporta samega. brez znanja, kondicije in izkusenj ne pride nikamor, brez denarja pa ne more nabirati (skoraj) nic od gornjega. ergo mora zacetne stroske nositi sam, ali pa se prebiti skozi "solo" malih kategorij v vecje ko in ce komu pade v oci na podlagi rezultatov, s katerimi pridejo sponzorji.

brez vloge neke kvantitete lastnih financnih sredstev na zacetku ne bo prisel do sponzorjev. simple as that.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se popolnoma strinjam in po taki poti tudi gre. Nisem mislil, da bi mu nekdo dal 100k pa bi se šele potem spravil na cesto. Ampak medtem, ko dirka, lahko išče tudi sponzorja. Njegovi rezultati bodo pa sigurno pripomogli k temu, če bodo dobri seveda, da bo sponzorjem postal zanimiv. Če rezultatov ne bo, bo pač končal kariero, ker bo pomenilo, da ni dorasel konkurenci. sponzorji pa vsekakor čakajo rezultate.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lej taka je stvar:

Naše gimnastično društvo ima rezultate (pr puncah je državna prvakinja v vseh kategorijah, js sm sam državni podprvak, pa še en kup ostalih omembe vrednih rezultatov mamo.. ) Sponzorjev pa nikjer, največ kar so dali je bla Nova KBM, ti kar povem 80.000, ma to za eno gimnastično društvo ni nč (samo najemnina telovadnice je 100.000 mesečno :doze: Ostali sponzorji so pa sami starši otrok, k majo firme in več kukr 10.000-20.000 ne dajo četudi so njihovi otroci med nami. Letos smo kot društvo razposlali 70 prošenj za sponzorstvo po raznih firmah, tudi HIT, ISKRA, ipd. veliki firme, odgovor in dnar smo dobili sam od 3 firm... V glavnem-v celi zesoni smo dobili 200.000 sponzorskih sredstev........in kaj naj s tem? Dva mesca mamo plačano najemnino za telovadnico, trenerji bomo delali v đabe, startnino na tekmovanjih nam tudi nebo treba plačevat, orodja novega niti ne vohamo, razmere so take d bog dej (ne gre to tako).......Vsi pa čakajo rezultate.......in mi jih mamo pa vseeno ni nč.

Kar sm hotu rečt je to d NE bo lahka, a če boš dobil kej drobiža bodi vesel d sploh je kej, ker za tak šport bojo težko dali kej (nečem rečt d ne spoštujem tega) ker še za gimnastiko n dajo nč :BUA:

P.S Upam d ti bo kej v pomoč :)

Popravljeno . Popravil žan
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ima morda kdo kak nasvet za mladega, nadebudnega voznika? Morda kakšno izkušnjo in podobno?

Jaz ti lahko osvetlim zgodbo s strani tistega, ki vsak teden prebira in odbira prošnje za sponzorstva.

Večina kolikor toliko resnih podjetij ima neko politiko sponzoriranja. Budžeti so različni, davčno priznani stroški sponzoriranja so 0.3% od celotnih prihodkov družbe v poslovnem letu. Če družba planira, obstajata dve varianti. Da spuščaš dimne signale decembra za naslednje leto (se vključi v plan) ali pa januarja oz. najkasneje februarja za tekoče leto.

Lukatova prošnja je sicer korektna, a klišejska. Vanjo je potrebno vgraditi nekaj, kar bi lahko zaintrigiralo potencialnega sponzorja zaradi njene nekonvencionalnosti. Slabost (nima rezultatov, je začetnik) je potrebno prekucniti v priložnost.

Ena splošna priložnost se mogoče kaže. Dosedanji uvozniki in generalni distributerji avto in moto dobrin so v preteklosti reklamirali izdelke, ki so jih zastopali in distribuirali/prodajali. Pozabili pa so reklamirati sebe in sedaj poskušajo popravljati, kar se še da (glej primer Dunlop, Total olja in podobno, da ne bom konkreten).

Mogoče druga priložnost, če gre za začetnika. Dirkam na stezi, v vsakdanjem prometu pa vozim po predpisih in uporabljam izkušnje iz dirkanja er seveda ne rabim alkohola, da doživljam andrenalinske užitke na varen način. Na tem področju se bo začelo dogajati marsikaj.

Skratka, ne po klišeju, inovativno izvirno pot bo treba izbrati. Pa žal v SLO tudi kakšno vezo, ker smo tako vražje familiarni zaradi svoje majhnosti.

All the best,

Ceco

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!