Na motosvetovi preizkušnji se je znašla druga BMW-jeva novost z letnico 2013, ki je ob pompu zaradi novega GS-a ostala skoraj neopažena. Po prvih kilometrih lahko zapišemo, da neupravičeno.

BMW F 800 GT
BMW F 800 GT

Ko so ga svetovnemu spletu predstavili lansko jesen, sem zastrigel z ušesi. Čeprav je tega že sedem let, je spomin na vožnjo s predhodnikom (ali bolje rečeno – starejšim bratom) BMW F 800 S še vedno dober. Elastičnost dvovaljnika, mehkoba jermenskega prenosa, lahkotnost "šeststotaka" in poreklu dorasle vozne lastnosti. Ampak S se ni prijel – bil je, tolmačite s pametjo, preveč športen. Reinkarnacija v modro-beli znački bolj primerni (potovalni) obliki je zato dobrodošla.

BMW F 800 GT 4Po prvih kilometrih iz slovenske v gorenjsko prestolnico z nekaj ovinki in vmesnimi postajami so se pričakovanja potrdila. Motor(ček) z 90 "konji" je dovolj zrel za rabo, kakršni je GT pač namenjen. Položaj ne bi mogel biti nevtralnejši – pri hitrosti 120 kilometrov na uro je telo ravno toliko naslonjeno na zračni upor, da so mišice na trupu in rokah popolnoma sproščene. V mestu je simpatično lahek, na avtocesti varno stabilen. Zaenkrat sta dober vtis zmotila le dokaj trda in od hidravlične manj natančna sklopka z žičnim potegom in nekaj drobnih tresljajev, ki se na krmilu pojavijo pri prej omenjeni potovalni hitrosti.

BMW F 800 GT 1Mislim, da bo za dokončno potrditev zapisanih graj treba na daljši izlet. Do morja, na primer. Najbolje, da kar jutri.

BMW F 800 GT 2