Vedno boljše so velike endure. Nič čudnega torej, da jih je na cestah vedno več. Ponujajo dobre vozne lastnosti, veliko udobja, poleg vsega pa so tudi zelo široko uporabni motocikli. Tudi meni ne grejo iz glave in res bi imel eno v garaži. Veliki GS v razredu kraljuje, vsaj po prodajnih številkah, ostali ga poizkušajo spraviti s prestola. V to tekmo se je letos s popolnoma novim motociklom vključil tudi KTM.

KTM 1190 Adventure in KTM Adventure R 00003Na milanskem salonu 2012 sem prvič sedel na novega Adventure-ja. Težko vam povem, kako zelo je vse štimalo. Tudi številke obljubljajo tisto, kar sem pri drugih pogrešal. Ker pa številke še zdaleč niso vse, sem bil nekako skeptičen glede vzmetenja, ki mora prenesti veliko moč agregata. Na asfaltu že, tu ni težav. Kako pa se bo znašel na "terenu"? No, na testu v okolici Mariazella v Avstriji smo se terena izogibali kot hudič križa. Da v sosednji državi to ni mogoče, so nam povedali. Tako še vedno ne vem kaj novi Adventure (tudi tisti s črko R) zares pomeni. Če pogledam kako agresivno je videti in kako hiter je odziv agregata na premik desnega zapestja, bi lahko rekel, da so zavore zelo civilne in je novi Adventure zelo predvidljiv motocikel.

KTM 1190 Adventure in KTM Adventure R 00001Da je včasih manj dejansko več, že vemo. Da je veliko lahko včasih malo premalo, tudi. KTM 1190 Adventure (R) je paket ki me je…..ufff.

Kako sem ga sam doživel vam povem kmalu.

KTM 1190 Adventure in KTM Adventure R 00002