Suzuki in testni motocikli v Sloveniji? "Ja pa ja de". Že dolgo ne. Tokrat jih je TC Motoshop pripeljal v Slovenijo. Madžarske. Žal samo za par dni. Kljub najhujši letošnji vročini, smo tri od petih na kratko zapeljali po slovenskih cestah. To ni test motociklov, je le prvi vtis, ki ga voznik poizkuša dobiti po približno 150 prevoženih kilometrih. Dva od treh sta (vsaj zame) res "kul". Res pa je, da noben motocikel ni brez konkurence.

Suzuki Burgman 650
Prvi je bil na vrsti Burgman 650. Z najboljšo opremo, kar se je dobi. Kot prvega sem ga izbral zato, ker sem se do TC-ja pripeljal z njegovo direktno konkurenco z bavarske. Kako zelo dober je Burgman nisem vedel, ker nisem imel priložnosti, da bi ga peljal. Res je, da sama ciklistika ni primerljiva z BMW-jevo ali Yamahino, je pa zato tako uglajen, da lahko rečem, da je izmed velikih skuterjev edina prava izbira. Zakaj? Ker noben skuter, pa naj je še tako drag, nov ali dober, po voznih lastnostih ne pride blizu srednje dobremu naked motorju. Burgman je glede ciklistike še "malo bolj zadaj", a ima uglajenost, prostornost, dobro opremo in dobro veterno zaščito. Je predrag? Je in hkrati ni. Za slabih 11.000 evrov dobim veliko. Ali je to dovolj, je odvisno od kupca.

Suzuki Burgman 650
Suzuki Burgman 650

Suzuki Gladius 650
Dvovaljnik V zasnove in res dober okvir sta dovolj, da lahko temu vstopnemu suzukiju damo "kapo dol". Res je tudi, da ostale komponente niso idealne, vendar za tako nizko ceno ne moremo pričakovati več. Poleg malo blede prednje zavore in ozke balance sem lahko potarnal le nad skopo armaturno ploščo. Podatki o porabi in zunanji temperaturi so za leto 2013 vseeno skoraj nujno orodje pri pridobivanju novih kupcev. Koliko ljudi še kupi avto brez klimatske naprave? Kljub temu je Gladius 650 izredno nezahteven motocikel, ki ponuja bistveno več, kot voznik na prvi pogled pričakuje.

Suzuki Gladius
Suzuki Gladius

Suzuki GSR 750
Kot lahko vidite v videu, me ni prepričal. Sem pričakoval preveč? Morda. Je odlični GSX-R 750 predober, da bi lahko GSR v slečeni obliki bil še vedno zraven v tej zahtevni tekmi za kupce? Vsekakor. Mislim, da ni nikogar, ki ob številki 750 in črkah GS(X)R ne bi pomislil na slečenega GSX-R. Žal GSR ne dosega ravni GSX-R. V nobenem pogledu. Edina resnično dobra stvar na GSR 750 je zares nizka poraba. Pod 5 litri na 100 kilometrov. Vse ostalo je precej povprečno, je pa res, da je dobro sestavljen in zgleda "hudo". Če bi radi dobro zgledali ali se povprečno in predvsem poceni vozili, je GSR 750 čisto fajn motorček.

Suzuki GSR750
Suzuki GSR750

Česa nismo uspeli voziti?
Inazume 250, malega nakeda, ki se na pogled dobro znajde v mestu in je nezahteven za uporabo. Prenovljenega GSX 650 F, ki sem ga vozil pred leti na Madžarskem. Mali sport tourer s sorazmerno povprečno ciklistiko je nezahteven do uporabnika, nudi dobro veterno zaščito, predvsem pa je prijazen do denarnice.

TC Motoshop ima vse te motocikle za vas. Preizkusiti jih žal ne boste mogli, saj testnih ni več. Bodo pa hitro pri vas, v primeru, da se za njih odločite in jih naročite v TC-ju. Akcijske cene so dokaj ugodne. Gladius 650 je vsekakor zelo dobra izbira za nabiranje izkušenj ali pa tudi za konkretne moto izlete.