Preizkusili smo integralno čelado HJC IS17.

Pri čeladi nismo zasledili zatikanja gumbov zračnikov ali zunanjega vizirja, medtem ko se je odpiranje sončnega vizirja z drsnikom na temenu izkazalo za nekoliko manj priročno. Prezračevalni sistem je zelo učinkovit, notranje oblazinjenje pa zelo udobno. Pozitivno je preselit zunanji vizir z utorom za vložek proti rosenju. Čelada je nekoliko težja (tehta 1600 gramov), a med vožnjo na nakedu tudi pri višjih hitrostih zelo mirna in ni glasna. Več v videu.

Kaj smo preizkušali?
Udobje, priročnost postavitve "gumbov", zračnost. Ocenili smo ali so čelade primerne za naked modele, ki so daleč najtrši oreh kar se glasnosti in stabilnosti pri večjih hitrosti tiče. Pozorni smo bili na to, ali je piš v notranjosti moteč, ali piha v oči, ali se vizirji in zaponke zapenjajo lepo in tekoče ali se zatikajo.

Česa nismo preizkusili:
Trpežnosti materialov.

HJC IS17Tehnične podrobnosti:
Školjka iz polikarbonata z veliko odprtino za večji zorni kot, sončni vizir - temnjen vizir lahko nastavimo v tri različne položaje, ACS - Advanced Channeling Ventilation System - sistem prezračevanja, ki učinkovito odvaja odvečno toploto in vlago s celotne površine glave, v celoti odstranljiva antibakterijska notranjost čelade, sistem hitrega nameščanja in snemanja vizirja brez orodja, mikro nastavljiva zaponka z zateznim trakom, vizir s čepi za namestitev Pinlock vložka, Pinlock vložek 100% Max Vision. Cena: od 203 do 215 evrov - odvisno od grafike.