S temle člankom ne bomo dosmrtno razjasnili večnih težav, ki se z dopolnjevanjem ponudbe proizvajalcev terenskih motociklov le še poglabljajo: katera prostornina je prava za začetnika in katera za doktorja vožnje po terenu? Kaj leta gospodovega 2013 počno v ponudbi dvotaktniki? So boljši od štiritaktnikov? V čem je "štos" 350- in 400-kubičnega stroja? A nista čisto enaka? Pa vseeno vsaj poizkusimo pomagati pri odločitvi.

Priložnosti, kot se nam je ponudila na Vranskem, ne gre zamuditi, saj je tak test najboljši način za primerjavo na pogled skoraj identičnih, a po karakterju tako različnih motociklov. Če bi preizkušali samo enega – na primer 500-kubičnega, bi bila ocena morda čisto drugačna … Torej: pod rdečim šotorjem nas je pričakalo pet različnih hard endurov iz italijanske tovarna Beta: dvotaktna RR Enduro 250 in 300 ter štiritaktni RR 350, 400 in 498. Manjkala sta le 125- 450-kubični model. Kar sedem različnih prostornin! Kdo jih rabi toliko?

Ko jih boste enkrat istočasno preizkusili na istem poligonu, vam bo morda kapnilo, da s pestrostjo ponudbe ni čisto nič narobe, saj so si med seboj različni kot so si različni njih vozniki. Naše mnenje si poglejte v videu, pod črto pa le še kratek namig, ki na področju terenskega motociklizma nepreklicno drži: Manj je več!