V španskem hribovju kakšnih 150 km severozahodno od Barcelone so nam "oranžni" predstavili modele EXC in SX 2008.

...oranžna idila nas je perverzno čakala, pripravljena na gonjo...
…oranžna idila nas je perverzno čakala, pripravljena na gonjo…
preizkusili smo enduro EXC modele...
preizkusili smo enduro EXC modele…
...in motokrosistične SX...
…in motokrosistične SX…
Joachim Sauer
Joachim Sauer

KTM Enduro program je dobil nove okvirje iz krom-molibdenovih ovalnih cevi, ki so jih že lani vstavljali v motokros specialke. KTM EXC modeli imajo zdaj aluminijasto ohišje zadnjega blažilnika. Izboljšan je tudi novi štiritaktni agregat z eno odmično gredjo in poševnim rezom glave. To dovoljuje precej enostavno vzdrževanje ali nastavitev ventilov.

Posebej so poudarili, da se bodo za razliko od Japoncev še bolj posvetili razvoju dvotaktnih agregatov, saj so le-ti enostavni za vzdrževanje in prav zabavni s tistim svojim sunkom. Zabava pa je del njihovega razmišljanja… Pa še to. Njihovi dvotaktniki zadoščajo strogim Euro3 normativom.

Da so možje iz "ready to race" vsi malce odpiljeni, so kaj hitro po prihodu dokazali. Vodja marketinga, Joachim Sauer, ki je mimogrede posnel "prostaški" reklamni spot za 690 Supermoto, nam je izdal, da je "ghost rider". Ne verjamete? Je dokumentirano na videu!

Slovenska ekipa je združevala novinarsko konkurenco in moramo priznati, da smo se odlično ujeli ter pokomentirali lastnosti ponujenih motociklov. Vodja odprave, Igor Dolanc, glava oranžnega v Sloveniji, nam je zaupal, da bodo motocikli že čez kakšen mesec ali dva na voljo tudi pri nas (glej video).

Organizacija dogodka je bila odlična. Na motokros stezi smo lahko preizkusili dvotaktne SX 125, 250 in novega 144-kubičneža, ki naj bi konkuriral 250-kubičnim štiritakterjem. Pa potem še brutalneža 505, za katerega nismo našli več prave moči ob koncu dvodnevnega "fitnesa".

...čez skok na motokros progi...
…čez skok na motokros progi…

Za preizkušnjo EXC-jev je bila pripravljena 8 km čudovita enduro steza. Tako dvotaktni 125, 200, 250 in morda izstopajoči EXC 300E, ki vam je z električnim zaganjačem v bregu v veliko pomoč, kot tudi štiritatkni 250 ter kralja 450 in 530 so nas s svojimi lastnostmi impresionirali. Tudi nobene ročice nismo zlomili, saj imajo enduro modeli že serijsko izredno dobro zaščito za roke.

...in preko skale na enduro stezi...
…in preko skale na enduro stezi…

Nalepke so v plastiko vtisnjene s posebnim postopkom, kar jih varuje pred poškodbami, modeli pa imajo tudi spremenjen čep za gorivo, kateremu so dodali posebni patent proti odvitju. Pa šminkersko, homologirano zadnjo luč z led diodami.

hmm... o španskih
hmm… o španskih "zelenih" ne duha, ne sluha… kaj porečete na to?

Priganjali smo jih čez drn in strn, gor in dol po strminah, na koncu dneva pa smo bili kot pretepeni psi in seveda premočeni, četudi se nismo zvalili v reko, ki smo jo morali prečkati. Zmučeni, a zadovoljni z zabavo, ki so nam jo nudili oranžni motocikli, smo ob večerji poslušali Joachima s kitaro ob spremljavi.

ktm_2008_EXC_SX 10Doživite dogodek in si oglejte video ter več slik v albumu

Foto: Peuker, Freeman
Kamera, foto: Blaž Črnivec